11. kesäkuuta 2023

Hankintoja kuopukselle

Ajattelin koota yhteen postaukseen hankintoja pidemmältä ajalta. Kirjoittelin jo aiemmin, mitä meillä on säästössä esikoiselta ja mitä mahdollisesti haluttaisiin vielä hankkia toiselle. Tämä on nyt sitten sellainen kokoava "mitä tuli ostettua" -postaus.




Bongasin Torista Popin 50 cm housut, ne maksoi vain euron vaikka kunto on kuin uusi. Samalta myyjältä ostin myös pitkään himoitsemani Metsolan merinopipon. Otin koon 0-2kk, koska ainakin esikoisella Gugguun pieninkin koko oli iso ekat kuukaudet. Katsotaan, kauanko tämä mahtuu vai pitääkö ostaa vielä talveksi uusi. Tämän pienemmän saa onneksi helposti myytyä ostohintaan, jos ei mahdukaan. Muumi-pyjaman (56 cm) pyysin ostamaan itselleni alennuksesta, mutta saatiinkin se sitten lahjaksi.




Äitiyspakkauksesta kirjoitinkin jo erikseen. Pakkauksesta meille jää vain kuvan tuotteet eli makuupussi, pyyhe, viltti, merinohaalari, ruokalappu ja pientä sälää plus toki laatikko ja patja. Merinohaalarin kyllä saatan vielä laittaa myyntiin, en ole ihan päättänyt. Oli kyllä loistava ratkaisu ottaa pakkaus, mutta pitää siitä vain itselleen mieluisat tuotteet ja myydä loput. Näin sain avustuksesta ikään kuin molemmat puolet: osan tuotteina ja osan rahana. Yksi vaate on vielä myymättä, mutta tällä hetkellä näistä on tullut rahaa jo 90 euroa. Kun  vielä viimeisetkin menisi, olisi loppusumma 110 euroa. Periaatteessa nämä pidetyt pakkauksen tuotteet "maksoivat" meille nyt 60 euroa, koska sen verran oltaisiin saatu enemmän rahaa ottamalla avustus rahana eikä pakkauksena.




Olen muutaman kerran kierrellyt myös live-kirppiksiä, mutta tarjonta on ollut aika kuraa kalliilla hinnalla. Kirppislöytönä oli kuitenkin nämä toisetkin Popin 50 cm housut, ovat käyttämättömät. Valitettavasti kuitenkin näköjään käyttöönottopestyt jollain ihan järkyttävän tuoksuvalla aineella, en tajunnut tarkistaa ostaessa. Etikka- ja aurinkokäsittelyjä on jo kaksi takana ja haisevat edelleen. Uutena ostin Peuhun merinovillahaalarin koossa 56 cm.




Pinkorbluesta tilasin rintapumpun. Päädyin nyt Medelan Harmonyyn, joka minulla oli viimeksikin. Uskoisin sen taas olevan ihan riittävä. Siihen tilasin myös kolme lisäpulloa. Lisäksi yksi Aventin lasituttipullo, josko sellainen kelpaisi seuraavallekin vauvalle. Tuteiksi valikoitui nyt Nuk Star 0-2 kk silikonisella päällä ja Bibs Couture 0-6 kk lateksisella päällä. Bibsin tuteista toinen oli ikävä kyllä viallinen, joten niistä sain rahat takaisin reklamaation kautta. Toista voi silti kuitenkin käyttää.




Mun ei pitänyt tilata enempää pulloja etukäteen, mutta törmäsin itselleni uutena tuotteena Herobilityn pulloihin. Niitä oli moni kehunut ja ne vaikuttikin tosi hyviltä, halusin siis tilata yhden kokeiluun. Mutta niissä olikin nyt tarjous puoleen hintaan, niin järkeilin sitten, että niitä kannattaisi suoraan ostaa useampi eri kokoisilla päillä, kun saisi sitten ilmaiset postitkin. Ostin siis kolme lasipulloa ja niihin tuttiosat XS- ja S-kokoisina. M-koko on pulloissa jo valmiina. Näissä on Aventin pulloon erona koliikkijärjestelmä. Toivottavasti nämä saa vielä myytyä, jos ei tulekaan käyttöön. Olen mielestäni tehnyt nyt aika järkeviä ja harkittuja hankintoja, tämä oli nyt vähän tällainen pöhkömpi sijoitus.




Lisää vaatteita. 56 ja 62 koko kaipaavat vieläkin vähän täydennystä, joten pääosin tuli metsästettyä niitä. Viime aikojen kirppiskiertelyt on kyllä olleet ihan hukkareissuja, mutta nyt vihdoin onnisti! Tällä kertaa muistin jopa haistella vaatteet läpi ennen ostoa, niin typerältä kuin se tuntuikin. :D Mutta eipähän ollut hajusteita! Näistä kettubody ja valkopohjainen pyjama on jonkin vuoden äitiyspakkauksesta.




Jonkin aikaa tuli myös mietittyä nukkumapaikkaa olohuoneeseen. Ostettaisiinko kehto, vuokrattaisiinko ensisänky? Toisaalta viimeksi tykättiin myös koliikkikeinusta. Kuitenkin kokonaisuudessaan sekä kehto että koliikkikeinu jäivät esikoisen kanssa vähän turhiksi ja lyhytikäisiksi. Näiden yhdistelmänä olin siis miettinyt myös Tiny Loven Rocker -kehtoa ja kun sitten huomasin yhden kaverin myyvän omaansa, päätin ostaa sen. Tässä tulee nyt samalla nukkumapaikka ihan pienelle ja värisevä sekä keinutettava sitteri. Tosin esikoinen otti sen jo itselleen käyttöön pehmoleluille, kun on juuri sopivan korkuinen.

Nyt meillä alkaakin olla hankinnat tehtyinä joitain satunnaisia vaatteita lukuunottamatta. Rahaa näihin kaikkiin sekä aiemmin ostettuun kaukalopussiin on mennyt nyt noin 260 euroa (miinus vielä äitiyspakkauksesta saadut 90-110 euroa). Leikkimatto toki myös tarvitaan ja esikoiselle jokin nukkumapaikka. Leikkimatosta odotan, että tulisi hyvä käytetty vastaan tästä läheltä ja nukkumapaikan suhteen en ole tehnyt päätöksiä, niin ei voida ostaakaan vielä mitään. Pohdin myös untuvapussin hankintaa vaunuihin talveksi, mutta ostan sen ehkä vasta sitten, jos tarve on tai jos tulee vastaan hyvä ja edullinen käytetty Easygrow:n pussi. Toinen Tripp Trapp on yhä mielessä, mutta katsotaan se sitten vasta loppuvuodesta/alkukeväästä, onko sille tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti