9. kesäkuuta 2023

Toinen sokerirasituskoe: ei radia!

Huh, helpotus. Olin nyt toisen kerran sokerirasituksessa tässä raskaudessa ja tulokset oli taas normaalit. Pelkäsin, että tällä kertaa jäisi kiinni vähintäänkin paastosta, mutta ei onneksi. Ei tälle pelolle kyllä mitään varsinaista syytä ollut, mutta jotenkin sitä vain ajatteli, että voiko vielä neljännenkin kerran olla kaikki ok. Näköjään voi.

Tämä oli kaikista neljästä kerrasta helpoin kokeen osalta, mutta muuten vähän inhottava kokemus. Nyt mulla oli nimittäin kaikkein paras olo koko kokeen ajan, en voinut lainkaan pahoin. Aiemmilla kerroilla on yleensä ekan tunnin sisään tullut hetkellinen huonovointisuus. Mutta nukuin edellisen yön tosi huonosti ja esikoinen herätti jo ennen kuutta. Piti odottaa siis pari tuntia hereillä ravinnotta. Lisäksi heti herätessä särki päätä, tuntui vähän migreenin alulta, mutten tietenkään voinut ottaa lääkettä. Onneksi särky alkoi helpottaa puoleen päivään mennessä ilman lääkettäkin eli ei ollut migreeniä tällä kertaa. Mutta odottelu terveysasemalla oli vähän inhottavaa tämän takia.




Tämä oli siis tosiaan neljäs kerta, kun olin sokerirasituksessa. Viime raskauden kahtena kertana vadelmajuoma meni alas hyvin, mutta tässä raskaudessa se oli ehkä koko rasituksen pahin osuus. Kyllä mä sen nytkin sain nopsaa juotua, mutta maku oli todella ällöttävän makea. Teki vähän pahaa ja vieläkin kun kirjoitan tätä ja ajattelen makua, tulee se sama ällö olo kuin juodessa oli. :D

Viime raskaudessa pääsin myös kummallakin kerralla sängylle makaamaan. Nyt jouduin odottamaan odotustiloissa muiden kanssa. Viimeksi olin ekan tunnin kovalla tuolilla ja nyt menin suoraan sellaiseen puolinojaavaan löhötuoliin. Mietin, olikohan tämä asento kaikkein paras, koska nyt sitä pahoinvointia ei ollut lainkaan. Vaiko vaan tuurikauppaa... Joku kyseli myös, mitä söin edeltävänä päivänä paastoarvoa ajatellen, niin ihan normaalisti viisi ateriaa, perus kotiruokaa. Iltapalaksi 11 tunnin paastolla paistettua munaa ja nakkeja sekä omenan.

Nyt on kuitenkin rasitukset rasitettu, ei todellakaan tule niitä ikävä. Vauva taisi kyllä nauttia litkusta, kun on liikkunut ihan viiropäänä lopun päivää. Laitanpa vielä huvikseen tähän alle kaikkien neljän sokerirasituksen tulokset vertailun vuoksi, vaikka eipä niillä sinällään ole merkitystä. Arvot on järjestyksessä paasto (5.3), yksi tunti (10.0) ja kaksi tuntia (8.6). Suluissa raja-arvot raskauden aikana.

Tämän raskauden rasitukset:

25+3
4.6
8.8
6.8

15+1
5.1
7.4
5.2

Edellisen raskauden rasitukset:

27+0
4.7
8.5
6.6

17+5
5.1
8.5
6.8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti