26. kesäkuuta 2023

28+0 Kuulumiset: Viimeinen kolmannes!

Ollaan siirrytty viimeiselle kolmannekselle! Vauva ei olisi syntyessään enää erittäin pieni keskonen, vaikka pieni olisikin. Hän on nyt keskimäärin noin 1,2 kg ja 35 cm. Kaikki tämän viikon jälkeen syntyvät vauvat siis selviytyvät jo yhtä todennäköisesti kuin täysiaikaisetkin, mikä on myös helpottava tieto. Mulla on ollut jotenkin sellainen tunne tai pelko, että tämä toinen syntyisi keskosena, johtuen supistuksista. Mutta toivotaan, ettei!

Olen voinut tosi hyvin. Viimeksi valittelemani vatsan pinkeys on kadonnut ja ollaan päästy taas siihen tilaan, ettei raskautta aina edes muista. On pystynyt aika kivasti elämään normaalisti, ainoastaan hengästymisestä ja hitaasta vaappumisesta huomaa, että matkassa on muitakin kuin vain minä itse. Harjoitussupistuksia myös kyllä tulee yhä se noin kymmenen päivässä ja ne tekee lievästi kipeääkin, mikä vähän ärsyttää. Oikeastaan en ole varma, onko nämä enää harjoitussupistuksia vai ihan supistuksia, kun kyseessä ei ole pelkkä kivuton kovettuminen. Epäilen vahvasti, että en ole palaamassa loman jälkeen enää töihin.




Olo tuntuu jotenkin isolta välillä kaikin tavoin. Mutta vatsa onkin paljon isompi kuin esikoisesta samoilla viikoilla. Pikkuinen liikkuu myös edelleen paljon. Liikkeet on muljumista, laajempaa painetta ja vielä myös selkeitä pieniä potkuja. Välillä liikkeistä voi päätellä raivotarjonnan, mutta seuraavassa hetkessä taas voi vaikuttaa ihan muulta. Luulen, että hän on aika usein vielä hieman poikittainkin.

Nyt olen alkanut ensimmäistä kertaa myös jo odottaa pienen syntymää. Synnytystä itsessäänkin toki, tuntuu että kaikki pelot on nyt karisseet ja olisin innokas jo synnyttämään. Avautumisvaihe oli viimeksi ihan parasta kokea, sitä varsinkin odotan jo. :D Toki jos tämä meneekin sektioon, niin sitä en odota ihan niin innolla. Mutta syntymää itsessään odotan ja sitä, että saataisiin tämä neljäskin jäsen jo perheeseen ♥

En oikein tiedä, mitä kuulumisia kirjoittaisin tämän enempää. Tällä hetkellä elämä on parempaa kuin mitä ikinä olisin osannut joskus odottaa. Ollaan nautittu lomasta ja kesästä täysillä, vaikkei ollakaan tehty mitään suurempaa. Ja nyt miehelläkin alkoi loma. Juhannuksena nähtiin paljon kavereita, käväistiin Turussa Seikkailupuistossa ja vierailtiin myös isovanhemmilla.

Kaikkiaan siis hyvillä fiiliksillä eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti