19. kesäkuuta 2023

Ensimmäisen kesälomaviikon kuulumisia

Ah, kesä ja kesäloma. En tiedä paremmasta, varsinkaan nyt kun asutaan omakotitalossa ja saa nauttia sekä omasta lämpöisestä pihasta että viilennetystä kodista sopivassa suhteessa. Voisipa tätä kesän fiilistä ja energiaa pullottaa talvea varten.

Mulla ja miehellä on kummallakin neljä viikkoa kesälomaa. Mulla on nyt viikko takana ja miehellä alkaa juhannuksesta eli meillä on tiedossa yhteistä lomaa perheenä kaksi viikkoa. Esikoinen lomailee kaikkiaan seitsemän viikkoa. Kaksi kummankin vanhemman kanssa, kaksi perheenä ja viimeisen viikon heinäkuusta osin mummilassa ja osin isin kanssa etäpäivillä. Näin säästettiin iso potti vakamaksuissa. Tosin epäilen joutuvani jatkamaan sairauslomaa taas kesäloman jälkeen, kun supistuksia on nyt ollut enemmän, vaikka olen ottanut suht rauhassa. Tänään alkoi viikko 27+0.





Ollaan tosiaan nyt viikko lomailtu pojan kanssa kaksin ja on ollut ihanan rentoa. Alkuun esikoinen valitteli, että kotona on tylsää, mutta pian hänkin on ottanut ilon irti lomasta ja tuntuu, että kiukkujakin on ollut hieman tavallista vähemmän. Vain päiväunille meno on ollut pienoista taistelua välillä, mutta unen koittaessa on jatkettu aina pari tuntia putkeen.

Eka lomaviikkomme alkoi auton katsastuksella (läpi meni) ja ohjelmaan kuului myös kirjastokäynti. Käytiin lainaamassa peräti 19 kirjaa ja jatkettiin siitä suoraan isovanhemmille viettämään päivää, kaksin tosin. Iltapäivällä isovanhemmatkin sitten saapuivat töistä paikalle.

Ollaan koko viikon tasapainoiltu ulkoilun ja sisäleikkien kanssa, sillä kelit on olleet aika kohdallaan! On ollut kuuma. Kovin pitkään ei ole pystynyt olemaan ulkona yhteen menoon edes aamupäivisin. Pari kertaa ollaan käyty lähipuistossa leikkimässä tai oltu vain omalla terassilla. Lapselle on riittänyt touhua suihkepullosta, kun on leikkinyt palomiestä ja minä olen saanut istuskella keinussa. :D Meidän terassi on onnekkaasti varjossa aamun ja sitten taas iltapäivästä klo 15 jälkeen.






Myös ruutuaikaa on tullut annettua ehkä tavallista enemmän, koska oma jaksaminen ei riitä koko päivää poikaa viihdyttämään, eikä hän jaksa loputtomasti leikkiä yksinkään. Toinen paheemme on ollut jäätelöt, mutta eikös ne nyt kuulu kesään... Olemme myös paljon maalanneet ja piirtäneet, erityisesti magneettipiirtotaulu on nyt innostanut.

Käytiin myös tutustumassa uuteen päiväkotiin ja sen lisäksi yksi tunti vietettiin myös mun työpaikalla päiväkodissa. Mun piti käydä hoitamassa muutama perhevapaisiin liittyvä asia, joten jäätiin sitten hetkeksi myös leikkeihin ja vaihdoin itse samalla kuulumisia työkavereiden kanssa. Hauskaa vaihtelua.

Mahtuipa viikkoon myös yksi vierailu mammalle sekä yövierailu mummille ja papallekin, nämä tosin ilman meitä vanhempia. Esikoinen oli siis päässyt mm. bussiin (iso juttu), kirjaston näyttelyyn, torijätskille, järven rannalle ja asuntovaunuun yöksi sekä ajelemaan ruohonleikkurilla. Tärkeitä ja ihania kesämuistoja ♥ Ei riitä sanat kertomaan, mitä meille merkitsee, että lapsella on elämässään monta välittävää aikuista ja mahdollisuuksia kokea ja tehdä monenlaista.




Kaikkein paras juttu taisi kotioloissa olla kuitenkin viikonloppuna hankittu Lay-Z Spa Miami -poreallas terassille. Siinä mahtuu uimaan tuollainen alle 4v oikein mainiosti ja parasta, kun veden saa lämmitettyä haluamalleen tasolle. Tässä tullaan varmasti olemaan kesällä paljon!

Äkkiseltään kun ajattelee, tuntuu, että ei me oikein mitään tehty, tässä kotonahan ne päivät on kuluneet. Mutta kun kaiken kirjoitti auki, jäin miettimään, tehtiikö me tosiaan tämä kaikki viime viikolla. Ollaan kaiken lisäksi hoidettu sivussa kotihommiakin, kuten terassin pesua, suodattimien vaihtoja, nurmikon leikkuuta jne. Kaikkiaan siis on ollut aivan ihana lomaviikko ja mikä parasta - kolme vielä edessä!

Meinasin myös kirjoittaa, että tälle viikolle ei olekaan sitten niin paljon ohjelmaa... Paitsi että taitaa sittenkin olla. Tänään esikoinen kotiutui yökylästä, joku aamupäivä nähdään kaveriperhettä puistoilun merkeissä, perjantaina mennään kaveriporukalla perheinemme juhannusta viettämään, lauantaina puolestaan meille tulee yksi kaveriperhe kylään ja sunnuntaina käydään isovanhemmilla. Mutta mitäpä olisi kesä ilman pieniä seikkailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti