25. toukokuuta 2023

Äitiyspakkaus 2023: Osa käyttöön, osa myyntiin

Äitiyspakkauksen avaaminen oli jälleen yhtä ihana fiilis kuin esikoisenkin aikaan. Se on yksi iso etappi raskauspolulla ja samalla taas yksi asia, joka yhdistää meidänkin perheen tänä vuonna vauvan saaviin perheisiin. Täältä pääset näkemään pakkauksen tarkemmin.

Minähän aika pitkään vaihdoin mielipidettä, että otetaanko pakkaus vai ei (miehelle kävi kaikki). Esikoiselta kun oli vielä tallessa kaikki hyödyllinen. Olen kuitenkin jonkinlainen äitiyspakkausfriikki ja olen seuraillut niiden julkaisuja jo vuosia ennen kuin lapset oli edes ajatuksissa. Niissä on vaan jotain suloista ja kiinnostavaa. Halusin siis joka tapauksessa myös kuopukselle pakkauksen muistoksi - tai ainakin makuupussin ja laatikon. Näitä ei vain vielä oikein uusina ole myynnissä tai jos on, ne menee heti.




Siispä tässä, kuten monessa muussakin asiassa vauvapolullamme, taisteli taas järki ja tunteet. Tällä kertaa tunteet lopulta voittivat. Olin kyllä jo laskenut hankintojen budjettia sillä silmällä, että otetaan avustus rahana, mutta kun sainkin palkan päälle pienen lisän, josta en ollut tietoinen etukäteen, päätin että otetaankin pakkaus. Nyt tuo pakkaus on haettu ja tuntuu kyllä yhä oikealta päätökseltä, vaikka moni tuotteista meneekin myyntiin meille tarpeettomina.

Kävin pakkausta läpi jo eilen, mutta olin illalla jo niin väsynyt, etten oikein jaksanut fiilistellä tuotteita. Lisäksi esikoinen oli innokkaana mukana hommassa, enkä ihan pysynyt perässä, kun hän oli jo heitellyt vaatteet myttyyn sivuun. :D Tänään tartuin siis toimeen uudelleen ja ihastelin sekä pohdin vähän tarkemmin, mitä pidetään ja mitä ei.




Pakkauksen lempparit

Kuvassa on mun lempparijutut pakkauksesta. Näistä aiotaan pitää kuitenkin luultavasti vain makuupussi, viltti (joka on muuten paljon pehmeämpi/lötkömpi kuin esikoisen), ruokalappu ja huppupyyhe. Keltaista ja mustapilkullista bodya vielä harkitsen. Niille ei varsinaisesti ole tarvetta, mutta tykkään niistä muuten. Etenkin tuosta mustapilkullisesta, mutta siinä kuitenkin vähän häiritsee, kun se on kietaisubody mutta tosi isoa kokoa. Ei silloin oikein enää huvita käyttää kietaisumallia.

Tuo persikan värinen body myös yllätti ja olikin livenä ihana kuosi eli sen pitämistä vielä mietin. En ole kuitenkaan ihan varma väristä, tykkäänkö vai en. Harmittaisi pitää, jos se kuitenkin jäisi käyttämättä. Ehkä myyn sen. Merinohaalari on ihana, mutta meillä on saman kokoinen tallella jo esikoisen ajoilta. Lähinnä mietin, olisiko tämä uusi lämpöisempi (edellisen pakkauksen valkoinen on jo aika kulunut). Toisaalta tämä olisi varmaan alkutalveen vielä liian iso, että ehkä voisi ostaa jonkun sopivamman kokoisen tilalle ja lopputalven käyttää esikoisen vanhaa.

Yöpuvun kuosi on myös ihana ja puku muutenkin, mutten tykkää terällisistä puvuista, varsinkaan jälleen vähän isommassa koossa kuten tämäkin on. Jäisi luultavasti käyttämättä.




Pakkauksen ei-niin-lempparit tai meille turhat

Karkkibodyn kuosille en oikein lämpene ja materiaalikin tuntui jotenkin karhealta. Valkoinen kietaisubody jäisi meille muuten (se on ihanan pehmeä), mutta vaikuttaa samalta materiaalilta kuin esikoisenkin pakkauksessa oli ja silloin se keräsi itsensä täyteen nukkaa/pölyä joka pesussa.

Housut oli kaikki aika isoa kokoa, odotin pienempää. Noista ruskeista olisin pitänyt koon 50/56, mutta nämä olikin 68/74. Harmaat ei miellytä ja persikan väriset ei iske värinä ja ne on terälliset: jäisi käyttämättä. Nuo sukat ja tumput puolestaan vaikuttavat tänä vuonna aika onnettomilta, pipot taas on tallessa jo esikoiselta ihan samanlaisina.

Täkkikin meillä on jo edellisestä pakkauksesta, eikä se ole enää käytössä eli myyn tämän uuden siksi. Petivaatteet puuttuu kuvasta, mutta ne ei kuosillaan miellytä eli myyntiin nekin turhina. Valkoisia harsoja (puuttuvat kuvasta) meillä on jo ennestään säästössä reilusti. Muumi-haalari on myös vielä mietinnässä, mutta tuskin pidetään. Kuosi ei ole mun ehdoton lemppari, mutta kuitenkin ihan söpö. Tämä sama haalari on kuitenkin esikoiselta tallessa ja luulen, että syyskuiselle tämä ei ole oikean kokoinen kumpanakaan talvena. Siksi varmaan myyntiin ja tilalle sitten oikeamman kokoinen tai ei mitään.

Ajatuksia tuotteiden myymisestä

Tuotteiden myymisestä voidaan olla montaa mieltä, kun nämähän on saatu ilmaiseksi. Itse en ole koskaan katsonut sitä pahalla. Myyväthän muutkin eteenpäin niitä tuotteita, jotka on ostaneet itselleen avustuksen 170 eurolla.

Jonkin verran myös kritisoidaan, että pakkaus on kauheaa tuhlausta ja vaatteita päätyy turhina kiertoon. Meille sopisikin parhaiten sellainen ratkaisu, että pakkauksesta olisi saanut valita alun perinkin vain itselleen tarpeelliset tuotteet ja lopun avustuksen voisi sitten saada vielä osittain rahana. Esimerkiksi niin, että yksittäin ostaen voisit ostaa sillä 170 eurolla tuotteita ja mitä jäisi rahasta jäljelle, saisit rahana. Hankalaa silti varmasti toteuttaa näin, ja johonkin ylijäämään jäisi sitten kuitenkin jo tuotetut vaatteet, joita kukaan ei haluaisi.

Tavallaan tuntuu myös vähän pahalta myydä näitä pois, koska olisi ihanaa säilyttää pakkauksesta kaikki, koko kokonaisuus. Kyllä ne käyttöön kuitenkin tulisi. Mutta mieluummin silti laitan näitä eteenpäin, jos joku ne haluaa itselleen hankkia erillisinä tuotteina. Mullakin oli alun perin ajatuksena, että olisin ostanut vain lempparit itselleni, mutta päädyinkin sitten tähän ratkaisuun.

Nyt vaan pitäisi henkisesti varautua myynti- ja postitusurakkaan. Ja ne mitä en saa myytyä, otetaan sitten itselle käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti