29. huhtikuuta 2023

Mitä pitää hankkia toiselle lapselle?

Meillä on aikalailla kaikki säästössä esikoisella, kun tuli tehtyä hyviä hankintoja. Pari juttua ollaan myyty pois ja muutama asia on mennyt jo rikki, joten niiden hankinta on joko pakollista tai vielä mietinnässä.

Äitiyspakkauksen suhteen olen soutanut ja huovannut. Pitkääääään. Pakkaukset on ihania, joten olisi kiva ottaa sellainen toisellekin. Toisaalta kaikki on esikoiselta tallessa, enkä varsinaisesti haluaisi pakkauksesta kuin makuupussin ja laatikon muistoiksi. 170 euroa on paljon rahaa, sillä saa ison osan tarpeellisista hankinnoista. Toisaalta se tuntuu pieneltä rahalta: on meillä niihin varaa muutenkin. Tällä hetkellä kuitenkin (ainoana järkevänä) ajatuksena on, että otetaan avustus tällä kertaa rahana.

Isommat hankinnat

- Koliikkikeinu?
- Syöttötuoliin Newborn set?
- Tripp Trapp (toinen)?
- Leikkimatto
- Rintapumppu
- Kaukalopussi

Pienemmät hankinnat

- Tuttipullot
- Tutit
- Tuttiketju
- Nenä-Frida

Käyttötavara

- Vaipat
- Vauvaöljy
- Vanulaput, tops-puikot
- Sinkkivoide, Bepanthen

Vaatteita

- Bodyt ja housut koossa 50-62
- Merinohaalari 56-68
- Syyshaalari
- Syyspipo NB, talvipipo 2-6kk
- Toppahaalari 62/68

Koliikkikeinu: Esikoiselle ostettiin tämä tarpeeseen ja se oli jonkin verran käytössä. Nyt en osaa päättää, ostettaisiinko tämä jo valmiiksi odottamaan. Tämän tilalle mietin myös Tiny Love Cozy Rockeria, kun siinä saisi samalla sängyn olohuoneeseen. Toisaalta päällimmäinen ajatus on, ettei hankita mitään vielä.

Tripp Trapp: Esikoisella on edelleen oma Tripp Trapp käytössä, joten tarvittaisiin toinen. Ajattelin etsiä käytettynä nytkin. Vielä on mietinnässä, ostaisiko myös Newborn setin vai ei. Toisaalta esikoinen on jo 4,5 vuotta kun toiselle tuolille tulee tarve. Ehkä hän istuisi jo tavallisella tuolilla? Joka tapauksessa tämä ostetaan käytettynä mahd. halvalla, jos ostetaan. Newborn set jää varmaankin ostamatta.

Rintapumppu: Viimeksi mulla oli käytössä Medelan käsikäyttöinen Harmony. Se on yhä tallessa, mutta koska pullotkin pitää vaihtaa (ja oli jo ihan kellastuneet), en ehkä viitsisi tätä käyttää enää. Ostan joko tämän saman uudelleen tai toisaalta kiehtoisi myös Lola & Lykke:n sähkökäyttöinen pumppu, sitä on kovasti kehuttu. Mutta on kyllä kamalan kallis... Luultavasti päädyn Medelaan.

Tuttipullot ja tutit: Meillä oli viimeksi Aventin pulloja, joten ostan niitä nytkin. Tosin ajattelin ostaa alkuun vain yhden, kun eihän sitä tiedä, kelpaako toiselle pullo lainkaan. Ostan nyt myös lasiset, viimeksi oli muovia. Tuteista olisin halunnut taas ostaa NUK Genius 0-2kk lateksisen tutin. Viimeksi se oli ainoa, joka kelpasi. Näitä ei enää saa mistään, joten ostan ehkä sitten vastaavan silikonisella päällä. Toisiksi vaihtoehdoiksi ehkä vielä Bibs Couture. Jos ei nämä kelpaa, katsotaan sitten lisää.

Tällä hetkellä realistinen hankintalista max-hintoineen näyttää seuraavalta:

- Medelan rintapumppu ja pullot 60 e
- Leikkimatto 20 e
- Untuvapussi vaunuihin 100 e
- Kaukalopussi 50 e
- Tutit 20 e
- Tuttipullo 15 e
- Tuttiketju 15 e
- Syyshaalari 40 e
- Merinopipo, Metsola, 0-2 kk, 40 e
- Merinohaalari 60 e

Yhteensä n. 420 euroa, äitiysavustuksen jälkeen 250 euroa.

Jo hankittu:

- Medelan rintapumppu ja pullot 45 e
- Ohut kaukalopussi 15 e
- Avent lasipullo 125 ml, 12 e
- Tutit 20 e
- Metsolan merinopipo 22 e
- Merinohaalari Peuhu 56 cm 40 e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti