29. huhtikuuta 2023

20+0 eli puoliväli!

Puoliväli! Aika on mennyt todella nopsaa. Tai siis edelleen tuntuu, että viikot matelee, eikä vaihdu lainkaan, mutta tuntuu samalla ihan oudolta, että raskaudesta on jo puolet takana. Vielä kuitenkin nautin tästä raskaudsta, eikä mulla erityisesti ole ehtinyt tulla kaipuuta siihen, että syntyisipä vauva jo. Enemmän mielessä on tuleva kesä ja toivon, että kunto säilyy sellaisena, että kesästä ehtisi vielä nauttimaankin. Oikeastaan tosi kiva näin, että raskaus sujuu siinä sivussa.

Olen voinut nyt tosi hyvin. Harjoitussupistuksia tulee enemmän ja vähemmän, ehkä noin kymmenen päivässä enimmillään. Ei kuitenkaan liikaa, mutta ajattelin silti kysyä, josko rakenneultrassa voitaisiin katsoa myös kohdunkaulan tilanne edellisen raskauden kulun takia.




Pystyn tosiaan toimimaan aikalailla kuten ennen raskauttakin. Vähän kävely on hitaampaa, mutta muuten. Väsymystäkään ei ole enää ollut samalla tavalla kuin vielä alussa oli. Raudan syömisen lopetin toistaiseksi, katsotaan, mitä seuraava neuvola taas arvoista sanoo.

Liikkeet on tuntuneet jo ainakin pari viikkoa tosi selkeästi. Vauva liikkuu paljon ja joka puolella. Yleensä aktiivisimmat ajat on aamulla herätessä, illalla nukkumaan mennessä ja yöllä joskus 2-3 aikoihin, kun itse valvon. Päivisin myös lounaan jälkeen. Toki nuo on myös samalla ne hetket, kun yleensä istun alas. Toistaiseksi on vain ihanaa, että liikkeet tuntuu niin selkeästi. Jotenkin ihan eri tavoin kuin esikoisesta.

Ainoa isompi murhe on leuan alueen akne. Se on aika pahana, isoja jomottavia finnejä tulee todella herkästi. Ostin nyt apteekista Basiron Washia, mutta tuntuu ettei sekään oikein auta. Pientähän se nyt sinällään on, kun miettii mitä kaikkea voisi olla huonommin, mutta kyllä se silti ärsyttää. Näyttää kamalalta, aika mahdoton peittää ja myös välillä sattuu tosi ikävästi.

Tilasin nyt myös muutamia raskausvaatteita. Esikoisen aikaan aloin tarvita niitä vasta enemmän sitten, kun olin jo saikulla, niin ei tullut kauheasti mitään hommattua. Nyt vatsa on selvästi isompi kuin viimeksi, joten koin tarvitsevani jotain ihmistenilmoille kelpaavaa. :D Juuri mikään mun normaalikokoisista vaatteista ei enää oikein mahdu päälle.

Kaikkiaan siis raskaus sujuu tosi hyvin, mistä olen oikein kiitollinen. Kunpa se myös jatkuisi näin loppuun saakka. Hankintoja ei ole vielä paljoakaan tehty, mutta alustavasti olen miettinyt, mitä tarvittaisiin. Ajattelin, että rakenneultran jälkeen voisi alkaa seurailla tarjouksia, jos siellä kaikki näyttää hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti