25. heinäkuuta 2019

Rakenneultra 21+0

Tänään oli vihdoin virallinen rakenneultra. Mua ei jännittänyt juurikaan, johtuen ehkä siitä, että viikolla 15+ nähtiin jo melkein kaikki rakenteet normaaleina. Tuolta käynniltä jäi kuitenkin itseäni vielä vaivaamaan, oliko tyypillä toista munuaista ja onko sydän normaali, kun niitä ei saatu kunnolla näkymään vielä noilla viikoilla.

Tämän päiväisellä käynnillä oli tosi mukava kätilö, joka ultran teki. Lääkäri olisi kai kutsuttu paikalle, jos olisi ollut jotakin poikkeavaa. Kätilö oli oikein leppoisa, mutta kuitenkin osaava. Puhui koko ajan jotenkin niin ihanasti pienestä. Sydäntä ultratessaan oli vieläpä jotenkin ekstrainnoissaan kuvakulmasta, ilmeisesti ei niin usein saa näin hyvää ja selkeää kuvaa otettua. Ja kyllä sitä itsekin sai ihmetellä, kuinka selvästi näkyi kaikki sydämen osat ja läpätkin jopa.



Mutta tosiaan, niin vain kaikki oli ihan täydellisesti tänäänkin. Katsottiin ensin napanuora, että löytyi kolme suonta ja oli jotenkin kierteinen. Sitten aivoista eri osiot, symmetrisyys, mittoja, pikkuaivot, verenkierto. Sydämestä kammiot, eteiset, läpät, symmetrisyys ja kolme suonta, verenkierto, koko. Selkäranka ja kaula sekä niska. Jalat ja kädet, nilkkojen asento, sormien määrä. Käsivarren luut sekä reisiluut ja reisiluun mitta. Kasvoista silmäkuopat, symmetrisyys ja onko huuli ehjä, nenäluu. Vatsalaukku, jossa lapsivettä. Molemmat munuaiset ja niiden koko. Virtsarakko sekä lopuksi sukupuoli. Tarkemmat tieteelliset nimet esim. noille sydänten suonille ehdin jo unohtaa (olikohan yksi keuhkovaltimo), mutta ehkä ne jostain löytää, jos jotakuta kiinnostaa.

Niin ja katsottiin myös istukan sijainti (yhä etuseinämässä, muttei enää kohdunsuun lähellä eli keisarileikkauksen tarve poistui, kuten lääkäri viimeksi ultrassa epäilikin tapahtuvan kohdun kasvun myötä). Kohdunsuu tsekattiin, että on yhä kiinni. Kohdunkaulan pituutta ei nyt mitattu, mutta kätilön sanojen mukaan "tuonne noin se jatkuu tosi pitkälle". :D Viimeksihän se oli jotain yli 6 senttiä.

Oli muuten uskomatonta, millaista ylpeyttä sitä voi jo omasta pienestään tuntea, kun kuulee, että ihan on priimaa kaikki ja että hän on ollut päivän paras tapaus hyvien asentojensa puolesta, ei mikään jääräpää. :D Paitsi siinä kohtaa, kun piti tarkistaa vielä sukupuoli ja näyttää meillekin tarkemmin. Ihan alussa tyyppi oli kaksinkerroin jalat pään yli heitettynä. Siitä alkoi sitten liikkua tosi paljon joka suuntaan, mutta jotenkin aina onnistui menemään hyvään asentoon mittojen ja tarkastelun puolesta. Mutta sitten kun tuli aika katsoa, mitä jalkojen välistä löytyy, päätti hän jämähtää tiukkaan risti-istuntaan ja siihen jäi.

Pojaksi kuitenkin edelleen veikkasi ultrassa aiemmin nähdyn perusteella, mutta kunnon kuva jäi vaan saamatta. Eipä se mitään, tärkeintä oli, että ihan kaikki rakenteet oli täysin kunnossa. Ei mitään ylimääräistä tai poikkeavaa missään. Myös kaikki otetut mitat vastasi viikkoja ja oli aika tasaiset, painoarvio noin 380g. Mittojen sekä painoarvion mukaan saatu ikä vastasi viikkoja 20+5 ja tänään on tosiaan 21+0. Supistuksetkaan tai muut oireet ei olleet tehneet mitään eli kohdunsuu oli kiinni ja kaulaa reilusti jäljellä.

Ei voi muuta sanoa kuin että tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin ja ryhtyä tekemään viime hetken hääjärjestelyjä. Lauantaina sitten juhlitaan!

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että ultrassa kaikki oli hyvin! :) Pääsette hyvillä mielin juhlimaan häitä. Oikeen ihanaa hääpäivää teille!

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että kaikki oli kunnossa! Ihanaa hääpäivää, muistakaa nauttia päivästä🙂

    VastaaPoista