9. heinäkuuta 2019

Kuulumiset 18+5, imetystyynylöytö ja vauvapyykinpesua

Nyt saa päivittäin tuntea pienen potkuja. Parasta on, että eilen vihdoin (18+4) myös tuleva isä tunsi yhden pienen potkaisun vatsan läpi. Tätä on odotettu! ♥ Ollaan niin monta kertaa yritetty kokeilla asiaa, mutta vauva on itsepintaisesti lopettanut potkut kuin seinään, kun yrittää tunnustella. Ja tekee tätä kyllä edelleen, ei hän nytkään antanut kuin yhden potkunäytteen kädelle asti. Potkuja ei muutenkaan tule yleensä minään sarjatykityksenä, vaan niiden välillä voi olla sekunteja tai minuutteja. Tietyllä tapaa tosin potkut tulee sarjoittain, eli jossain kohtaa niitä tulee useita varttiin ja sitten voi taas olla monta tuntia kokonaan hiljaista.

Potkut tuntuu edelleen suht hennoilta, mutta vatsan päältä voi erottaa pienen kohoamisen. Tuntuu edelleen kuin yksittäiseltä isommalta elohiireltä ja usein vasemmalla puolella. Potkuja tuntuu ehkä eniten syömisen jälkeen, kun menen hetkeksi selälleni makoilemaan tai sitten illalla juuri nukkumaan mennessä. Myös, jos istun jalat koukussa tai makaan vatsallani. Ehkä tuo yrittää potkia itselleen lisää tilaa. :D


Muuten sanoisin, että vointini on edelleen loistava. Häiden eteen olen tehnyt tosi paljon hommia viime viikon ja nyt alkaa olla hyvällä mallilla. Mutta eipä niihin enää olekaan kuin muutama hassu viikko. Vatsa ei ole juurikaan kasvanut entisestä. Joinain päivinä on ehkä jopa pienempi kuin viikon 17+2 kuvassa, riippuen hieman, mitä ja miten olen syönyt.

Löysin muuten eilen Doomoon imetystyynyn Torista vain 4 eurolla. Käväisin sen heti hakemassa. Doomoon tyynyt on kuulemma parhaita kaikista (ei kahise, sopivan tukevia ja vauva pysyy hyvin paikoillaan), mutta maksaa uutena yli 80 euroa, mikä olisi aivan liikaa mun budjettiin. Ostamani tyyny oli jo hieman kulunut ja siinä on muutama pieni tahra, mutta aivan käyttökelpoinen kuitenkin. Siihen saisi ostaa lisää täytettäkin, mutta pussi maksaa melkein 16 euroa. Mietin tosin, että jos löytyisi joku ihan risakuntoinen parilla eurolla, sen voisi ostaa ihan vain tyynyn täytteeksi.

Tosin opin vasta hakiessa, että näitä on kahta kokoa. Pienempi Softy (hinta 50 euroa) ja isompi Buddy (hinta 80 euroa) ja tämä olikin tuo pienempi. Mutta testataan ensin tällä, miten sujuu. Voisin kuitenkin ostaa vielä tuon isommankin, jos sattuisi löytämään yhtä halvalla. Uutena en kuitenkaan halua ostaa jo siksikin, että tyyny ei välttämättä tule käyttöön, jos ei tunnukaan itselle sopivalta.

Pesin tänään myös ensimmäisiä vaatteita ja lajittelen ne vielä omaan laatikkoonsa. Jotenkin hirvitti säilyttää sekä uusia että käytettyjä samassa tiiviissä laatikossa monta kuukautta pesemättöminä. Jos on vaikka jotain pikkutuholaisia kyydissä ja mietin myös, että jos hajut tarttuu niihinkin vaatteisiin, jotka on pesty alunperin hajusteettomilla aineilla (no, oli jo tarttunut). Pesuaineen valinta oli tosin haastavaa, mutta päädyin nyt sitten Erisanin pyykinpesunesteeseen, hajusteettomaan ja väriaineettomaan, jossa ei ole zeoliittia eikä fosfaattia. Mitä se sitten tarkoittaakaan, mutta kai sen on oltava hyvä asia, jos sitä erikseen mainostetaan.

Pesin kaikki kirppisvaatteet 60 asteessa ja jaksoin myös ahkerasti kääntää (lähes) kaikki vaatteet nurinpäin, kuten ohjeissa sanottiin. Katsotaan, kun teen tämän saman vielä vauva-arjen keskellä. :D Pyykkihuolto ei oo oikein ikinä ollut se mun suurin intohimo. Ajattelin myös, että pitäisikö tehdä villi ratkaisu ja silittää vaatteet. Toisaalta en näe siinä hirveästi järkeä, koska en tule niitä enää koskaan silittämään sen jälkeen, kun vauva on jo maailmassa.

Nyt pesun jälkeen mietin vaan, että lähteeköhän kirppishajut ja muut hajut pois tuotteista, kun pesuaine on hajuton. Se kirppiksen tuoksu on nimittäin vahva ja usein hyvin pinttynyt. Ja vaatteet ainakin edelleen haisivat pesun jälkeenkin yhtä vahvasti, mutta laitoin ulos kuivumaan, jos vähän auttaisi. Seuraavaksi kokeilen muiden vinkkaamaa etikkaa huuhteluainelokeroon annosteltuna, jos se auttaisi tuoksuihin. Muutenhan en ole huuhteluainetta koskaan edes käyttänyt. Etikka ilmeisesti myös kirkastaa värejä ja pehmentää vaatteita.

Saa kertoa kaikki muutkin parhaat vinkit ja niksit lasten vaatteiden pesuun ja pinttyneiden tahrojen poistoon. Sappisaippua ja suora auringonvalo kuulemma ainakin auttavat tahroihin.

4 kommenttia:

  1. Jos on todella pahasti pinttynyt ne hajut, niin laita ämpäriin vettä ja sinne etikkaa, vaatteet sinne likoamaan ja vielä sen jälkeen 60 asteeseen pesuun, johon huuhteluaineeksi etikkaa :D Sain sillä pahimmatkin hometalohajut juuri ostamistani esikoisen housuista pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kiitos! Tämä olkoon suunnitelma. Tuntuu, että tuoksu on ehkä nyt vähän kuivuessa laantunut, joten kokeilen seuraavaksi pestä 60 asteessa ja laitan huuhteluaineeksi etikkaa. Jos sitten vielä haisee, kokeilen vielä tota ämpärijuttuakin. :D

      Poista
  2. Ton etikan lisäksi olen kuullut, että eteerinen öljy auttaa myöskin saamaan pinttyneet hajut pois vaatteista. Sitä voi laittaa ihan joko pesukoneeseen vaikka sellaisessa pallossa tai jos pesee käsin, niin ihan pesu veteen. Sitten olen kuullut kaverilta, joka harrastaa teatteria, että teatterissa käytetään vesi-vodka seosta saamaan käytetyistä vaatteista pinttyneet hajut pois (1 osa vettä-2 osaa vodkaa). Sitä voi kai ihan ruiskuttaa vaatteisiin suoraan ja laittaa sen jälkeen pesukoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän näillä vinkeillä jo onnista! Kiitos. :)

      Poista