4. heinäkuuta 2019

Pienemmät vauvahankinnat

Kirjoittelin aiemmin isoista vauvahankinnoista. Joku oli kommentoinut, että kauheasti kaikkea ja olenko laskenut yhteen, mitä ne maksaa. Tottahan se on. Tarkoituksena oli nimenomaan listata kaikki, minkä voisi nähdä vähänkään tarpeellisena. Näin ne ovat muistissa ja pystyy vertailemaan hintoja tai seuraamaan tarjouksia, kun tietää, mitä ne alkuperäisinä maksavat. Tarkoitus ei ole kuitenkaan ostaa kaikkea listalta tai siinä mainituin hinnoin (tässäkään postauksessa), vaan odotella rauhassa parhaita tarjouksia tai ostaa käytettynä. Siksi en viitsi laskea loppusummaa näille, koska se ei kuitenkaan lopulta tule olemaan läheskään niin paljon.

Nyt olisi siis vuorossa myös kaikki pienet ja vähän myös halvemmat hankinnat. Näitä tulee ostettua varmaan hiljalleen raskauden edetessä tai sitten vasta ihan viimeisillä viikoilla. Listaan kuuluisi toki myös ulko- ja sisävaatteet, sillä ilmankaan tuskin pärjää. Vaikka käsittääkseni vastasyntynyttä tulisikin nykytiedon valossa pitää paljon ihokosketuksessa. Mutta vaatteista kirjoitan erikseen myöhemmin. Postauksen kuvien lähteet löytyvät jälleen tuotteiden linkkien takaa joko valmistajan tai satunnaisen verkkokaupan sivuilta.



RUOKAILU

Tutit, tuttipullot ja tuttiketjut sekä pulloharja

Näitä ei kannata ilmeisesti olla liikaa alkuun, koska kaikki eivät huoli näitä. Toivoisin itse kuitenkin, että sen parin viikon jälkeen kun vauvalle voi tutin antaa, hän sen hyväksyisi. Ja tietysti myös tuttipullon, koska toivoisin, että isäkin voi ruokkia lasta pullosta. Nämä ostan myös kaikki uutena, koska olen kuullut, että käytettyjä ei kannata ostaa kuluman tms. vuoksi. Toki tämä tieto saattaa olla kivikausiajalta, jolloin pullot ei olleet niin laadukkaita.

Ajattelin ostaa parikin erilaista tuttia, kun ei ne niin kalliita ole. Vaihtoehtoina on Ainu MAM Start 0-2 kk, NUK Happy Days 0-6 kk, Philips Avent Soothie Shapes 0-3 kk (tämä on aika kallis ja ajattelin ostaa, jos mikään muu ei kelpaa. Tällä jotkut on kuulemma saaneet vauvan syömään tuttia, kun tuonne saa oman sormen sisään ja on niin erilainen kuin muut) sekä Philips Avent Ulra Air 0-6 kk. Ai niin ja aika perinteisen oloisen Bibs-tutin ostin jo, myönnetään, ihan vain rekvisiitaksi valokuvaan, kun oli vain 3 euroa. Toki se tulee käyttöönkin, jos vauva huolii. Yhden tuttiketjunkin ostin jo. Silikoniset "palloketjut" on mielestäni kauniita ja niitä voi vauva huoletta maistellakin.

Tuttipulloja ajattelin myös, että max. kolme riittäisi alkuun (luultavasti yksikin, mutta ajattelin ostaa ehkä kaikki eri merkkiä, jos joku toimisi paremmin). Ainun MAM Easy Start Anti-colic, Philips Avent Natural sekä Tommee Tippee. Näistä Ainun pullo vähentää ilman menemistä vatsaan ja nuo kaksi muuta sitten pitäisi olla mahdollisimman luonnollisia tuttiosalta, kun verrataan imetyksen maidon virtaukseen. Lisäksi myös pullotutit.

Pullo- ja tuttisteriloija

Ilmeisesti nykyään melkein kaikki tutit myydään jo valmiiksi sellaisessa mikrosteriloivassa rasiassa eli keittää ei tarvitse. Tuttipulloille on houkutellut kuitenkin hankkia Philips Avent mikrohöyrysterilointilaite. Maksaa noin 30 euroa ja tämä tosiaan vain lykätään mikroon pariksi minuutiksi ja valmis. Tässä oli kuitenkin vielä se varaus, että ei viitsisi ostaa ennen kuin pullot todella tulevat käyttöön. Satunnaisella käytöllä pullojen keittokaan ei ole liian suuri vaiva. Mutta sitten löysinkin kirpputorilta tämän 12 eurolla ja päätin ostaa. Tämä kun on hyvin yksinkertainen käyttää, se varmasti toimii, jos ei ole isoja kolhuja, naarmuja tai reikiä missään. Tässä on myös yksi esimerkki tämän postauksen hyödyllisyydestä: kun tietää valmiksi, mitä tuotteita on saatavilla, mihin hintaan ja mitä ehkä tarvittaisiin, voi tehdä hyviä löytöjä.

Pullonlämmitin

Tämä on kuulemma kätevä, kun saa juuri oikeanlämpöistä maitoa ja yölläkin lämmitys onnistuu vaikka silmät ristissä. Toiset taas sanovat, että tällä ei tee yhtään mitään, jos on mikrokin. Philips Avent Nopea tuttipullonlämmitin olisi aika perustuote noin 40 euron hintaan, mikäli tämä päädytään ostamaan. Voisi kyllä ostaa käytettynä, näitä aina näkee. Mutta tämä ostetaan vasta, kun tiedetään, syökö vauva edes pullosta ja kuinka usein. Ellei tule tosi hyvä tarjous tai käytetty vastaan.

Rintapumppu, sähkö- tai käsikäyttöinen

Tarkoitus olisi imettää ja koska siinä voi jo alkutaipaleella tulla erilaisia ongelmia, haluaisin, että ainakin rintapumppu on valmiina. Täällä vähän syitä, mihin sellaista tarvitaan ja yleisestikin tietoa aiheesta. Sähkökäyttöinen kuulostaa hyvältä, ettei tarvitse itse rehkiä niin paljon asian eteen.  Mutta se on kallis. Mietinkin, että pitäisikö ensin ostaa käsikäyttöinen ja testata, toimiiko se ylipäätään. Mutta sitten epäilyttää, kun jotkut sanoo, että käsikäyttöisellä menettää vaan hermonsa ja sitä kuvittelee, että toimimattomuuden vika on itsessä, vaikka vika onkin pumpussa. Tiedä tuosta sitten.

Rintapumppu kuitenkin mahdollistaa sen, että myös isä tai muut läheiset voivat huolehtia vauvan ruokinnasta, muttei tarvitse kuitenkaan antaa korviketta. Hinnat tosin sähköisillä kauhistuttaa, etenkin, jos jäisikin käyttämättä. Käytettynä voisi periaatteessa ostaa, mutta mietityttää liikaa tuotteen hygieenisyys sekä toimivuus. En rehellisesti sanoen tiedä yhtään, mitä tämän kanssa tekisin.

Harkinnassa on Philips Avent Comfort (170 €), Medela Swing (175 €) tai Beemoo Care (90 €). En tiedä, tarvitaanko näihin jotain lisäosiakin. Aventiin varmaan ainakin sopii Aventin omat tuttipullot suoraan kiinni. On myös olemassa jotain rintamaitopusseja, mutta käyköhän tähän ihan minigrip-pussitkin. Täällä on myös hieman tietoa maidon säilyvyydestä.

Imetystyyny

Tämä on taas yksi mielipiteitä jakava asia. Itse ajattelin sellaisen hankkia, ihan vain jo siksikin, että siitä saa nukkumiseen tukea raskausaikana, jos ei muuta. Ja imetys on muutenkin sellainen asia, jonka toivon kovasti onnistuvan, joten olisin siihen valmis panostamaan ihan rahallisestikin. Tästä ajattelin maksaa maksimissaan 30 euroa ja käytetty on vahvassa harkinnassa. Tässä olisi kuitenkin esimerkiksi yksi vaihtoehto, jos nykyiseen tarjoushintaan saisi.

Imetyksen lisätarvikkeet

Ainakin liivinsuojia tarvitaan, ettei vaatteet kastu ja likaannu. Näitä ajattelin ostaa kertakäyttöisenä tai puuvillaisena. Lisäksi törmäsin maidonkerääjiin, jotka ilmeisesti laitetaan paikalle samalla kun imettää. Nännivoidetta pitää kuulemma myös olla aina mukana, jos touhu menee kivuliaaksi tai arpiseksi. Lansinoh lanoliinivoide taitaa olla aika suosittu ja sitä voi käyttää muuhunkin, vaikka rohtuneisiin huuliin tai vaippaihottumaan. Sitten rintakumit varoiksi, jos imetys takkuaa.

Äidinmaidonkorvikkeet

Näitä hommataan muutama kaappiin odottamaan, että on varmasti saatavilla, jos jostain syystä äkisti tarvitaankin. Vaikka imetyksen onnistuminen onkin itselleni tärkeää, ei korvikkeetkaan mulle mitään mörköjä ole. Olen tässä yrittänyt selvittää, mikä merkki olisi paras, mutta ei siitä päässyt selkoon millään. Riippuu myös paljon, mitä vauvan vatsa kestää ja mitä ei. Korvikkeita myydään "tarjoiluvalmiina" sekä jauhemaisena, jolloin jauhe sekoitetaan itse veteen. En ole oikein näidenkään eroista tai hyödyistä kartalla. Saa valaista, jos tietää!

Ruokalaput ja kuolalaput

Moni sanoo kuolalappujen olevan hyödyllisiä, jos vauva pulauttelee paljon tai muuten kastelee paitojaan. Näitä voisi pari ostaa varalle ja testata. Esim. tässä on joitain, en tosin ole vielä ihan varma, onko huivikauluri ja kuolalappu sama asia, mutta samalta ne näyttää. Ruokalappuja tarvitaan vasta myöhemmin. Kankaiset solmittavat laput saa mukavan kireälle, ettei tipu paidalle ruokaa, mutta niiden kaukalo-osa jää herkästi siten, että ruoka tippuu siitä ohi. Tai kankaiset tarralliset laput olisi ehkä vieläkin kätsymmät kuin solmittavat. Vauva-aikaan kankainen ja pehmeä lappu on varmasti kiva ja kätevä, kun itse vielä syöttää. Mutta kun vauva ryhtyy syömään itse siinä vuoden hujakoissa, ajattelisin sellaisen kovan ruokalapun olevan paras, näin on ainakin meillä ollut töissä. Ja jos oikein kovin sottaa, olisi ruokaessu varmaan passeli olla varalta. Ruokalappuja on vaikka ja millaisia ja minkä hintaisia, tähän valitsin nyt ensimmäisiä kun silmiin osuu.



HYGIENIA

Harsot

Näitä kuulemma tarvitaan paljon, eikä 20 ole lainkaan liioiteltu määrä. Ajattelin itse pärjätä alkuun noin kymmenellä. Näitä olisi halvin ostaa käytettynä, mutta kun kuulin, että osa käyttää näitä kestovaippojen imuina, ei käytettyjen osto enää oikein houkuta. Inhottava ajatus pyyhkiä oman vauvan kasvoja harsolla, jossa on aiempien vauvojen pissat ja kakat (joo, on ne nyt tietty pestyjä, mutta silti).

Ajattelin ostaa muutaman kivan ja pirteän harson, mutta loput sitten valkoisina (koska hinta). Nämä meillä jo on ja äitiyspakkauksessakin on neljä valkoista harsoa. Eli kolme puuttuu ja ne voisi ostaa jossain kivassa kuosissa ja sitten pari valkoista vielä varoiksi. Mutta mihin näitä siis tarvitaan? Kuulemma kaikkeen. Kuola- ja puklaussuojana, hoitoalustan suojana, imetyssuojana, rättinä, vaunun aurinko-/näkösuojana ja ruokalappuna sekä vaikka ja mihin muuhunkin.

Vaipat ja vaipparoskis

Päiväkotityössä on törmännyt jos jonkinlaisiin vaippoihin, eikä mulla onneksi ole mitään ehdotonta ei:tä mitään kohtaan. Jos kuitenkin mietin pikkuista vastasyntynyttä, mua houkuttaa eniten Liberon Touch -vaipat. Ne on niin ihanan pehmoisia ja muutenkin näppärän oloisia. Näitä meille tulee siis koossa 1 ja 2. Pampersin vaipat on kivan ohuita, mutta mielestäni aika nafteja vähänkin pyöreämmille lapsille. Ne myös haisee ihan kummalliselle. Muumivaipat on mukavan jämäkän oloisia, mutta ehkä vähän liikaakin. Ne olisi kuitenkin suomalaisia ja niistä puuttuu monta haitallista ainesosaa sekä tuoksut ja hajusteet. Näitäkin voisi kuitenkin olla varalla. Muihin merkkeihin sitten harvemmin törmää, Pirkkaa ja Lidlin vaippoja on jonkin verran ollut. Kokemusta on myös kestovaipoista, mutten tällä hetkellä näe itseäni lainkaan niiden käyttäjänä.

Vaipparoskiksesta saa antaa vinkkejä. Ostaisiko tavallisen vessaroskiksen vai sellaisen "oikean" hajutiiviin vaipparoskiksen? Jotenkin nuo oikeat vaipparoskikset tuntuu hankalilta ja niihin pitää ostaa jotain omia muovikalvoja tai -pussejakin aina. Olisiko helpompaa ostaa vain perinteinen vessaroskis ja laittaa kakkavaipat tiiviseen muovipussiin? Roskiksen nyt joutuu kuitenkin lähes päivittäin tyhjentämään, uskoisin.

Pyyhkeet

Pyyhkeitä tarvitaan pyllyn pesuun sekä kylpyyn. Ainakin. Meillä on töissä käytössä pyllyn pesuun (tai siis kuivaamiseen) Ikean Krama-pikkupyyhkeet ja ne on hirveän näppäriä. Ajattelin kokeilla, jos toimisi vauvankin kanssa kotona, maksaa 3 euroa 10 kappaletta. Kylpypyyhkeeksi riittänee äitiyspakkauksen huppupyyhe, mutta saatanpa hurahtaa ostamaan jonkun söpön pienemmän vauvapyyhkeen ilman huppuakin.

Hoitotarvikkeet

Kaikki, mitä vauvan hygieniasta huolehtimiseen tarvitaan. Eli ainakin Tops-puikot, vanulaput, sinkkivoide, vauvaöljy, talkki sekä babywipesit eli kosteuspyyhkeet.  Mihin näitä kaikkia sitten tarvitaan? Pitänee selvittää tähän alle. Lisäksi tarvitaan joitain säilytysrasioita sekä tarvikkeille että vaatteille. Nämä löytyy varmasti Ikeasta.

Sinkkivoide: Käytetään vaippaihottumaan, kun iho on ärtynyt.

Talkki: Tätä kai käytetään myös vaippaihottumaan, jos pylly punoittaa kovasti. Kai se jotenkin imee itseensä rasvaa ja kosteutta. Nykyään ilmeisesti talkkia ei suositella, vaan sen sijaan sinkkivoidetta.

Vauvaöljy: Voidaan käyttää ainakin pään karstaan sekä kylpyveteen, jos on kuiva iho.

Kosteuspyyhkeet: Kaikkeen. Naaman, käsien, tahrojen sekä pyllyn pyyhintään.

Äitiyspakkauksen mukana tulee lisäksi tarvittavat kuumemittari, kylpylämpömittari, kynsisakset ja pehmeä harja. Vauvan pesuun ei tarvitse käyttää saippuoita. Unohtuiko vielä jotain?

Baby-Vac Nenäimuri

Tämä nenäimuri on kuulemma pelastus flunssa-aikaan ja paras kaikista. Koska pieni vauva ei osaa niistää, eikä oikeastaan pieni taaperokaan vielä, saadaan tällä nenä aukeamaan turvallisesti. Hinta on noin 30 euroa.



NUKKUMINEN JA MATKUSTAMINEN

Peitto ja tyyny sekä patjan suoja-alusta, reunapehmuste

Äitiyspakkauksen mukana tulee peitto pinnasänkyyn sekä patjan suoja-alusta samassa setissä. Tyynyä pieni vauva ei vielä tarvitse. Lisäksi pinnasänkyyn tarvitaan reunapehmuste. En oikein tiedä, miksi. Tai tiedän, mutta mietin vain mielessäni, että tosissaanko vauva kolhii päätään reunoihin niin paljon. :D

Petivaatteet

Äitiyspakkauksen mukana tulee yksi pussilakana ja aluslakana. Kuviointi ei ole oikein mieleeni ja näitä tarvitaan muutenkin enemmän. Mun on hirveän vaikeaa ollut löytää mitään kivoja. Oon aika nirso kuviointien suhteen ja toisaalta en tahtoisi maksaa yli 20 euroa pienistä pussilakanoista. Hetken mietin, että nämä voisi ommella itsekin helposti, pieniä kun ovat. Tässä voisi olla yksi vaihtoehto, mutta kaipaisin siihen edes jotain pientä väripilkkua. Käytettynä näihin ei jostain syystä törmää missään.

Torkkupeitot

Näitä kuulemma tarvitaan, en vielä tiedä, että mihin tarkalleen. Yhden kivan voisi ostaa pinnasängyn päiväpeitoksi, sitten jokin kevyt viltti sisälle ja vaunuihin vauvan päälle. Sitten voisi vielä ostaa jonkun paksumman, jonka saisi lattialle makuualustaksi. Äitiyspakkauksessa tulee myös ihan kivan näköinen viltti.

Itkuhälytin

Paljon mietin, tarvitaanko tätä lainkaan, kerrostalokolmiossa kun asutaan. Toisaalta tarkoitus olisi nukuttaa vauva parvekkeelle päiväunille ja kyllä se hälytin toisi tietynlaista turvaa. Mutta millainen hälytin? Näitä on niin paljon eri ominaisuuksilla ja osan saa kytkettyä myös puhelimeen. On yövalollisia, unimusiikkia soittavia, kamerallisia, lämpötilaa mittaavia, kaksisuuntaisia (eli vähän kuin radiopuhelin) ja sitten ihan perinteisiä, joissa ei juuri muuta ole kuin se, että vauvan äänet kantautuu vanhempien yksikköön.

Jälleen, jos mulla olisi rahaa kuin roskaa, ostaisin Nabbyn (160 €). Se on pieni, kevyt, siisti ja helppo käyttää. Sovelluksen saa puhelimeen ja se näyttää myös esim. vaunujen lämpötilan lisämaksusta sekä siinä on kuuntelutoiminto: on mahdollista kunnella vauvaa myös silloin, kun ääniä ei muuten kuulu. Toinen kehuttu malli olisi Philipsin Avent SCD506 DECT (100 €), jossa olisi yövalo ja unimusiikit sekä kaksisuuntainen kommunikaatio. Mutta nämä on molemmat kalliita ja epäilen tosiaan kovasti, tarvitaanko näin hienoa kerrostalossa. Tuskin. Täytyy siis pitää järki päässä. Käytettynä voisi kyllä yrittää bongailla.

Hoitolaukku

Jonkinlainen laukku tarvitaan varmasti. On olemassa todella hienoja laukkuja, joita ei ikinä uskoisi hoitolaukuiksi ja sitten niitä vähän perinteisempiä laukkuja. Ja kaikkea siltä väliltä. Olisi kiva, jos laukku edes vähän miellyttäisi silmää, vaikka tärkeimpiä on ominaisuudet. Laukun pitäisi olla tilava ja on kuulemma hyödyksi, jos siinä on paljon taskuja. Tämä Beemoon Wire -laukku (70 €) voisi olla kätevä, koska on reppumallinen. Käytän muutenkin lähes aina vain reppua. Toinen oikeasti nätti reppu olisi Bellotte Mia (92 €, nyt 25 € tarjouksessa). En kuitenkaan ajatellut maksaa hoitolaukusta kuin ihan maksimissaan 40 euroa, joten tarjouksia tulee varmasti seurattua.

Vaunuverho, sadesuoja, hyttysverkko

Kaikki peruslisätarvikkeet vaunuihin siis, mikäli eivät kuulu pakettiin. Vaunuverhoksi esim. tämä Baby Wallaby (35 €). Nuo vaunuverhot tuntuu kyllä kovin kalliilta, enkä ole varmaan kertaakaan bonganut tarjouksiakaan niistä. Saa vinkata!



VIIHDE JA MUUT

Lelut ja pehmolelut

Luulen, että näihin ei hirveästi panosteta alkuun. Oletan, että niitä tulee lahjaksikin jossain kohtaa ja ihan pieni vauva ei leluja edes vielä tarvitse. Jonkun ensipehmolelun voisi toki ostaa, Ainu-ensipupun tai Pentikin Halipupun. Äitiyspakkauksessa tulee myös tällainen "uniriepupehmolelu". Lisäksi tekisi mieli hankkia jokin soittorasia tai mobile sängyn ylle. Äkkiseltään löytyi esim. Done By Deer Elphee (25 €).

Lelukaari/leikkimatto

Haluaisin sellaisen kauniin harmaasävyisen lelumaton kaarella, mutta valitettavasti vauvoja tuntuu miellyttävän eniten värien sekamelska. Ja vauvaa vartenhan lelut on, ei mun sisustussilmääni, joten tulee ostettua luultavasti jokin ihan perinteinen värikäs lelukaari matolla. Toki tätä ei tarvita heti ja käytetty on hyvä vaihtoehto. Skiphop Camping Cubs -leikkimatto (75 €) on kuitenkin niin hauska, että pakko linkittää se tähän! :D Liian kallis tosin omaan makuuni.

Jumppapallo

En rehellisesti sanoen tiedä, mihin tätä tarvitaan, mutta ilmeisesti raskausaikana? Moni oli vain maininnut tämän ketjussa, jossa kysyttiin, mitkä vauvatarvikkeet on olleet ehdottomasti parhaita ikinä. Joku voisi mulle valaista vielä, että mihin ihmeeseen tätä käytetään vauvan kanssa. En keksi muuta kuin että siinä voi istuen pomppia ja keikuttaa vauvaa. :D

Vauvakirjat

Vauvakirja tarvitaan ehdottomasti! Kirjoitan näistä kuitenkin vielä erikseen, koska vaihtoehtoja on niin paljon. Tässä kuitenkin yhtenä esimerkkinä Muumi-vauvakirja (27 €).

Huhhuh! Ette usko, kuinka kauan tämän postauksen teossa kesti. Yritin saada mahdutettua tähän kaiken mahdollisen, mutta jotain varmasti silti unohtui. Sitten pitäisi vielä arvioida, että mitä näistä tarvitsee oikeasti ja mitä ei. Onneksi ei ole mikään kiire vielä.

6 kommenttia:

  1. Apua kuinka minulla tulee oikeen tyhmä olo kun luen näitä vauvan tarvike postauksia :D Raskautumisesta, yrityksestä ja lapsottomuudesta tiedän kaiken maan ja taivaan väliltä, mutta mitä tulee lapsen hoitoon, minulla on kuin peukalo keskellä kämmentä. Pitäis varmaan ensi alkuun ostaa kirja "being a mom for dummies" ja sitten lukea juuri paljon teidän viisaampien postauksia näistä asioista. Hirveästi saa kyllä irti näistä sun tarvike postauksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi ei :D No mutta en mäkään mikään huippuosaaja tässä ole. Paljon mun jutut perustuu tuttujen sanomisiin ja googletteluun ja on tullut myös jo vuosia seurattua erilaisia perheblogeja. Pienempänä tuli kyllä oltua paljon vauvaperheidenkin ja vauvojen kanssa tekemisissä, mutta ne tiedot on jo kohta 20 vuotta vanhoja. :D Mutta kiva kuulla, että näistä on hyötyä sullekin!

      Poista
  2. Tässä oli kyllä taas hyvin listattu kaikkea tarpeellista! Se määrä aina tuntuu isolta, mutta kun ostaa pikkuhiljaa, sukulaiset ostavat osan ja vielö ison osan hankkii käytettynä, niin hinta jää ihan maltilliseksi. Esikoisen odotusaikana mieheni isä toi meille yllätyksenä aventin sterkkalaitteen noille pulloille ja ai vitsi kun se oli kätevä! Sinne aina vaan kaikki hyvin tuoreeltaan huuhdellut pullot ja tutit yms ja vola! En tiedä miten olisin pärjännyt ilman sitä, koska osittainimetin ja tuttipulloja meni monta päivässä ja yössä. Tuo lämmitinkin meillä on, mutta se oli aina vaikea tietää, milloin maito on tarpeeksi lämmintä ja usein se meni liian kuumaksi, mikä sitten tuhosi niitä vitamiineja (etenkin äidinmaidon lämmityksessä sai siksi olla tosi tarkkana). Vesihaude oli siis yleensä turvallisempi alussa. Myöhemmin sitten mikro oli kyllä kaikista paras ja nopein.

    Tosin me hankittiin silloin tuo lämmitin lähinnä mökille ja siellä en olisi pärjännyt ilman sitä. Vauva oli siis silloin niin pieni vielä, että maito piti lämmittää vesihauteessa, mikä ei mökillä ollut kovin helppoa (ei juoksevaa vettä), niin tuo auttoi siellä paljon. Pitää vaan olla aina ajan kanssa tarkka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, summa olisi toki iso, jos heti ostaisin ja tilaisin kaiken uutena, mutta hiljalleen hankittuna, löytöjä tehden, ei tunnu niin pahalta. :) Hyvä kuulla, että tosta steriloijasta on hyötyä! Ajattelinkin sen olevan tosi kätevä. Tietysti jos vauva ei pulloa tule huolimaan, jää aika käyttämättä. Luinkin lämmittimestä tässä vielä jälkeen kokemuksia, että se ei itse asiassa lämmitäkään noin vaan maitoa oikeaan lämpöön, kuten luulin sen tekevän. Voi olla, ettei ehkä sitten tulekaan ostettua. Vaikka toisaalta ei yhtään houkuttaisi yöllä alkaa pelata vesihauteen kanssa, mutta siitä en itse asiassa ollut ennen kuullutkaan, pitääpi siis googlettaa taas lisää. :D Varmaan joku lämpömittari pitäisi sitten vielä ostaa lämmityksen avuksi. Kiitos vinkeistä!

      Poista
  3. Koliikkivauvan kanssa hypättiin 2kk kaikki illat jalkapallon päällä, mikään muu ei auttanut...
    Että siihen se on ihan paras :D

    Myös suosittelisin vedenkeittimellä vesi nopsaa lämpimäksi ja vesihauteessa lämmitys. Toimi pakastetun äidinmaidon kanssa ainakin tosi hyvin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se tosiaan oli sitten tohon tarkoitukseen 😄 Taidan tota vesihaudetta kyllä ensisijaisesti kokeilla, vedenkeittimellä varmaan suht vaivaton käyttää.

      Poista