1. heinäkuuta 2019

Kirppistelyä ekana lomapäivänä

Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi päätin lähteä kiertämään kirppiksiä. Tarkoituksena oli tosin käydä vain Seesamissa, mutta siellä oli tällä kertaa huono tarjonta pienistä etenkin poikamaisista vaatteista ja löysin vain yhden yöpuvun. Siellä oli myös tosi paljon ihmisiä, ahdasta ja huutavia lapsia. Ei niin kiva kokemus. Päätin siis jatkaa vielä Taikaan ja siellä olikin älyttömästi kaikkea ihan pienille! Monta loosia oli kyllä myös tyhjänä, mutta silti löysin kaikenlaista. Rahaa meni tällä reissulla kirppishintoihin nähden paljon, noin 50 euroa, mutta ostin pari isompaa ja kalliimpaa juttua.



Olen tässä jo hiljalleen alkanut etsiä ja miettiä, minkälaisen talvihaalarin ostaisi. Uutena hinnat on kuitenkin vähän hirvittäneet ja käytettyä en ole viitsinyt ostaa, kun olen lähinnä nettikirppiksiä selaillut ja on ollut vaikea päättää pelkän kuvan perusteella, onko haalari varmasti yhä hyväkuntoinen/tuoksuton jne.

Nyt kuitenkin kirppiksellä tuli vastaan täysin uusi ja käyttämätön (laput yhä kiinni) Jonathan-haalari, jossa on kaikki ne ominaisuudet, joita halusinkin. Hihat käännettävissä umpinaisiksi, koko 56, paksu ja kaksi vetoketjua sekä kiva kuosi. Hinta oli 20 euroa ja pitkään mietin, että kannattaako näin "paljon" maksaa. Mutta sitten totesin, että ei uutta vastaavaa haalaria tähän hintaan saisi, että saa lähteä mukaan. Jälkeen katsoin, että vastaavia haalareita (rumemmilla kuoseilla tosin) olisi nyt just tarjouksessa 25 euron hintaan nettikaupassa, mutta pääsin mä silti nyt vähän halvemmalla. Uutena ilman alennusta nämä maksaa 50 euroa.

Tykkään kyllä tosi paljon tästä haalarin kuosista ja mieskin kuulemma tykkäsi. Vähän vielä toki jännittää, että mitä jos meidän poika onkin tyttö seuraavassa ultrassa. Toki tämä tytöllekin menee, mutta tytölle olisi kyllä pakko hankkia lisäksi joku söpö vaaleanpunainen versio. Ja saahan tämän varmasti myytyä eteenpäin hyvään hintaan, etenkin, jos ei tulisi käyttöön.


Bodeja oli nyt aika huonosti tarjolla etenkin pikkukokoisina. Tai olihan niitä, mutten huoli nukkaantuneita ja väljähtäneitä, kun ihan uudenveroisiakin saa samaan hintaan. Pitää vain olla vähän nirso ja valita parhaat päältä. Näistä tuo keltainen on kokoa 62 (mukamas, vastaa 50-56 kokoa). Keskimmäinen oli 62 ja alimmainen peräti 68-74. Tajusin vasta jälkeen, että tuo kaksi alempaa taitaa olla äitiyspakkauksesta 2018. Ihmettelinkin, missä olin ihaillut tuota keskimmäistä ennen. :D Mutta ei se mua haittaa, kun tykkään näistä kuoseista ja hinta oli kuitenkin halpa ja esim. tuo keskimmäinen on selvästi käyttämätön.


Sitten vähän väriä! Hurahdin jostain syystä noihin kaksiin, oletettavasti käyttämättömiin, potkuhousuihin (joista alemmat on 2017 äp:stä ja ylemmät 2018 äp:stä), vaikka ennen olen ollut ihan potkuhousuja vastaan. Saas nähdä tuleeko nämä sitten käyttöön, mutta tykästyin näihin, kun muuten on ollut kaikki niin väritöntä. Näissä on myös kätevät nepparit haaroissa, joten vaipanvaihdon pitäisi olla suht kätevää. Sitten mukaan tarttui parit neutraalit pöksyt. Yhdet 56 kokoiset ohuet ja yhdet 68 kokoiset paksummat, vähän kuin farkkua, mutta pehmeät. Sukkia ostin 6 kappaleen pussukan eurolla, mutta kahdet heitin pois, kun oli aika kulahtaneet.


Pienikokoisten yökkärien metsästys on edelleen haastavaa. Pitäisi olla siistejä, vetoketjulla ja terillä eli umpinaisilla jaloilla. Ylempi sopi näihin kriteereihin ja lisäksi tässä oli vielä suljettavat hihat. Alempi on kokoa 56, mutta ajattelin sen enemmän oloasuna kuin yöpukuna. Kuulemma viimeistään sitten, kun lapsi konttaa, olisi hyvä olla terättömiä yöpukuja. Olen ajatellut, että 68 koosta alkaen voisi sitten ostaa terättömiäkin yöasuja (siksikin, että talvi alkaa silloin jo varmaan olla ohitse). Ja tosiaan vetoketju on neppareita parempi kuulemma siksi, että kukaan ei jaksa yöllä vaippaa vaihtaessa laittaa niitä kiinni. :D


Sitten ois vielä tällainen bonusostos. Mikroon sopiva höyrysterilointilaite on ollut ostoslistalla, mutta ajateltiin ostaa se vasta, kun sille oikeasti on tarvetta (eli kun tuttipulloja tarvitaan enemmän). Löysin tämän kuitenkin nyt 12 eurolla ja koska sen kunto ei mihinkään käytössä huonone, päätin ostaa. Oli se yli puolet halvemmalla, mitä kaupoissa maksaa.

Tällaista siis tällä kertaa. Vieläkin tarvittaisiin koossa 50, 56 ja 62 ainakin muutamia bodeja, housuja, yöpaitoja, parempia sukkia, merinovillahaalari, merinovillainen talvipipo, talvitossut ja merinovillaiset hanskat. Mutta ostelen kaikkea mieluummin vähän kerrallaan ja ajoissa aloittaen, niin on aikaa tehdä löytöjä ja voi ostaa ne "parhaat päältä", eikä tarvitse ostaa niitä kaikkein nukkaantuneimpia ja väljähtäneitä vaatteita, kun muutakaan ei ole tarjolla.

Täältä löytyy muuten aiempi vaatepostaus, jossa on listattuna kaikki tätä ennen ostetut vauvan vaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti