6. heinäkuuta 2019

Huono omatunto uusista vaatteista

Voihan Prisma. Taitaa olla parempi, että mies hoitaa vastedeskin meidän kauppareissut. Tosin oltiin kaupassa tällä kertaa yhdessä ja itse olisin raaskinut ottaa varmaan vain yhden vaatteen, mutta hän tavallaan löysi toisen niistä. En vaan voi ymmärtää, miten huono omatunto tulee, kun ostaa vauvalle jotakin ihan uutta ja "kallista". Prisma-reissua ennen olin ostanut vauvalle uutena vain kaksi bodya ja yhdet housut ja nekin ihan alussa sellaisiksi ekoiksi pikkuvaatteiksi. Ai niin ja yhden gollegehaalarin. Mutta silti musta tuntui nyt, että olisiko kuitenkin pitänyt jättää nämä uudet vaatteet ostamatta. :D

Kai se on se, kun tietää, että vaatteet eivät kauan mahdu. Mutta onneksi eräällä pyörimälläni vauvafoorumilla sain rohkaisevat sanat, että voin sitten ekotekona myydä vaatteet käytettynä eteenpäin. Että jonkunhan ne pitää ensin kaupasta ostaa. Niinpä, sanokaapa muuta! Oli se kyllä silti hirveää perustelua itselleni ennen ostoa. Että nämä on suomalaisia, luomupuuvillaisia ja laadukkaita ja näissä on myös jonkin verran jälleenmyyntiarvoa.

Prismassa tosiaan tulee usein kuljettua lastenvaateostaston vierestä. Tälläkin kertaa sivusilmällä vilkaisin ja siellähän oli jättimäiset ale-laput joka puolella! Sellainen lyhyt kysyvä katse mieheen ja eikun tutkimaan. Innostuin, kun etenkin suomalaisen Hillan sekä suomalaisomisteisen Blaan melko arvokkaat tuotteet oli hyvissä aleissa. Näistä saa luultavasti käytettynäkin vielä ihan kohtalaisen hinnan, kun myy.



Hillalta lähti mukaan yöpuku 8 euron hintaan (norm. 27 euroa). Ei todellakaan paha, kun ottaa huomioon, että tässä oli vielä ne kaikki ominaisuudet, mitä yöpuvulta etsinkin. Tosi harmi vaan, että koko oli 50 cm. Puku näytti kyllä siltä, että menee ehkä vähän isommallekin, mutta toivotaan, että edes kerran ehtisi käyttää. Koon takia epäilytti ostaa, mutta ihanan kuosin ja halvan hinnan takia tarttui kuitenkin mukaan. Hillan tuotteethan tosiaan kankaita myöten valmistetaan Suomessa ja ne on luomupuuvillaa.

Mies sitten bongasi alerekistä söpön Blaan valasbodyn samalla, kun itse vielä tuskailin tuon yöpuvun  valinnan kanssa. Pakkohan tuo body oli sitten ottaa, sehän oli käytännössä ensimmäinen miehen valitsema vaate vauvalle. Se oli vähän kalliimpi, maksoi 12 euroa (norm. 24 euroa), mutta vaikutti tosi laadukkaalta. Ja on niin kiva saada väriä vauvan kaappiin! Tuntuu, että monien ketjukauppojen yleensä hiukan halvemmat vauvojen vaatteet on aika värittömiä. Toki tykkään neutraaleistakin sävyistä, mutten halua koko vaatekaappia niillä täyttää. Bodyn koko oli muuten 50/56, mutta näyttää mielestäni enemmän 56/62 koolta tai sitten leveys vain hämää.



Sitten olisi vielä yksi ihan uusi vaate, nimittäin Martinexin Mauri Kunnas -pyjama tai haalari, kumpi onkaan. Tämä saatiin lahjaksi, mutta oli myös alennuksesta bongattu. En tiedä, mitä maksoi. Koko väittää olevansa 56, mutta verrattuna esim. Hillan koon 50 haalariin, tuota on vaikea uskoa. Menee varmasti koossa 62 vielä, jos ei kovasti kutistu. Tämäkin on niin kivan pirteä!

Sellaista siis tällä kertaa vauvan kaappiin. Alkaakin hiljalleen täyttyä yksi laatikko. Kohta voisi siirtyä ostelemaan hiukan isompia vaatteita koossa 62 ja 68. Yhden kalliimman merkkituotteen haluaisin vielä ostaa, nimittäin Gugguun merinovillapipon 3xs koossa ja mielellään jossain sinertävässä sävyssä. En raaskisi tosin maksaa siitä kuin 15 euroa käytettynä ja monet ei suostu siihen hintaan myymään. Etsintä siis jatkuu. Uutena tuo maksaa 40 euroa ja se on kyllä mun kukkarolle ihan liikaa. Se on kuitenkin vain pipo. Mutta muuten luulen jättäväni nämä kalliimmat merkit sivuun, ellei satu löytymään tosi halvalla käytettyinä.

2 kommenttia:

  1. Oi ei miten söpöjä vaatteita oot löytänyt! Tuon valasbodyn ostaisin itsekin, jos tämä toinenkin olisi poika ♥.♥

    VastaaPoista