29. kesäkuuta 2019

17+2 kuulumisia

En voi uskoa, että on jo 18. raskausviikko meneillään. Jokainen äitiysbloggaaja taitaa aloittaa tekstinsä samalla virkkeellä, mutta kun sitä ei vain voi uskoa!

Vatsa on edelleen kovin pieni, vaikka aivan viime päivinä se on jo alkanut kasvaa ja näkyä. Toisaalta odotan vatsan kasvua paljonkin, mutta toisaalta en, koska häihin on vielä nelisen viikkoa ja olisi kiva mahtua hääpukuun edes jotenkin kauniisti. Päätin myös rohkaistua lisäämään yhden vatsakuvankin vihdoin. Pahoittelut tosin alla olevan kuvan surkeasta laadusta. Kuvaajani sattuu nukkumaan pitkään aina aamuisin ja haluaisin kuvat kuitenkin aina aamusta, koska silloin vatsasta puuttuu vielä pahin turvotus. Kuvassa vatsa näyttää myös vähän isommalta kuin todellisuudessa onkaan.

Tilasin muuten ison kasan äitiysfarkkuja Zalandolta, mutta kaikki oli joko liian isoja tai liian pieniä. Onneksi otin sieltä lisäksi nämä mun luottofarkut koossa M (normaalisti käytän kokoa XS), sillä nämä olivat tällä hetkellä juuri sopivat. Mahtuu edes yhdet farkut nyt jalkaan!


Liikkeitä on alkanut tuntua koko ajan enemmän ja selkeämmin. Kahtena viime päivänä on käynyt melkoinen kuhina, joskin taas sitä ennen oli muutama todella hiljainen päivä, tunsinkohan yhtään liikettä. Kädelle liikkeet ei vielä vatsan päältä tunnu. Osa liikkeistä on edelleen sellaista muljuntaa, mutta osa on ihan selkeitä yksittäisiä potkuja. Vähän kuin tulisi yksittäisiä napakoita elohiiriä vatsaan. ♥

Oloni on myös ollut erinomainen ja normaali. Paino on tosin lähtenyt nousuun, nyt on tullut noin 4 kiloa lähtöpainoon. Mua ei sinällään huoleta painon nousu paitsi nyt, kun sitä on tuntunut tulevan viikossa melkein kilo! Että jos se tähän tahtiin nousee, niin kääk. Toki olin alipainon puolella raskauden alussa eli sinällään ei ole hätää ja painonnousu näkyy tällä hetkellä vain pyöristyneessä vatsassa ja rinnoissa.

Lisäksi supistuksia tulee edelleen päivittäin. Samanlaisia kuin koko ajan, eli vähän juilii alavatsaa ja kohdun seutu kovettuu. Kestää ehkä 10 sekuntia ja tulee 2-5 päivässä, yleensä levossa rasituksen jälkeen. Myös jotain paineentunnetta on silloin tällöin. Olen töissä ottanut rauhallisesti, että en tiedä kuinka käy, jos ahertaisi koko päivän. Pystyisiköhän siihen edes alavatsakivuilta, sitä en ole uskaltanut kokeilla.

Sitten ihan mahtava juttu, nimittäin mulla alkoi tänään kuukauden kesäloma! Ilmojen puolesta ei näytä kovin hehkeältä, mutta loma on kuitenkin aina loma. Ekalla viikolla mulla on tosin paljon hoidettavia asioita, kuten sokerirasitus, suuhygienisti ja hääpuvun sovitus sekä koemeikki.

Lisäksi epäilen, että mulla on tänään polttarit. Mutta se jää nähtäväksi sitten. :D

6 kommenttia:

 1. Ihana pikkumassu jo kehittynyt!
  ja hei hyviä polttareita jos arvasin oikein! Kerro sitten mitä kävi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä ne polttarit eilen oli ja oli huikean hyvä päivä! :) Raskaus unohtui ekaa kertaa ihan kokonaan ja jaksoin hyvin alusta loppuun. Oli kukkaseppeleen tekoa, kävelyä kaupungilla, virtuaalipelailua, piknik, oleilua kaverilla sekä lautapelimuotoinen pakohuonepeli. Just mun näköiset polttarit, muuta en olis voinut toivoakaan.

   Poista
 2. Näyttää hyviltä nuo farkut! Pitääkin itse alkaa myös käyttää tuollaisia, joissa ei ole pussia mahalle (totesin,että ne ovat vielä tässä vaiheessa liian isot, kun maha ei ole juurikaan kasvanut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuntuu myös hyviltä! Tosi monissa äitiysfarkuissa se vatsakappale oli ihan liian iso vielä ja sitten ku ois ollu muuten hyvä vatsakappale, kiristi farkut nivusten kohdalta ikävästi.

   Poista
 3. Hyvännäköinen ja kaunis vatsa! Kuvassa se näyttää omaan silmään jo hyvinkin pyöreältä :D
  Ihan todella hyvää kesälomaa sinulle! Nauti lomasta ja toivotaan, ettei olisi koko aikaa huono sää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy kyllä nauttia kaikesta tästä vapaa-ajasta. :)

   Poista