15. kesäkuuta 2019

Sukupuoli on selvinnyt

Olen aina halunnut tehdä kaikki hauskat sukupuolitestit ja arvuutella, kumpi meille mahtaa tulla. Mutta sitten sukupuoli yllättäen selvisikin jo viikolla 15+1, kun kävin yksityisellä ultrassa. Päätinpä silti tehdä tähän alkuun muutaman leikkimielisen testin.

Vau:n testin mukaan meille olisi tulossa poika.

Kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan meille olisi tulossa poika.

Oma fiilikseni aivan alusta saakka on ollut poika, joskin viime aikoina tunne ei ole enää ollut ihan yhtä vahva kuin alussa.

Seuraavan leikkimielisen testin mukaan meille olisi tulossa poika.

POIKA 7/14

Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin. (Vaikea vielä sanoa, mutta pieni on, enkä oo levinnyt.)
Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa.
Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan.
Viiva vatsassasi jatkuu aina rintojen korkeudelle.
Vauvan potkut ovat voimakkaita.
Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika.
Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina.
Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä.
Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt.
Kätesi kuivuvat helposti.
Vauvasi sydämen syke on alle 140.
Olet rauhallinen ja hyväntuulinen.
Vauvan isä lihoo odotusaikanasi.
Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät.

TYTTÖ 5/10

Vatsasi on levinnyt sivulle.
Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä.
Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiopäivää
Viiva vatsassasi päättyy napaan.
Vauva potkii hillitysti. (Tunnen vasta minihipaisuja, joten vaikea sanoa, mutta ultrissa rauhallinen.)
Edellinenkin lapsesi on tyttö.
Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta.
Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne
Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin.
Kätesi on aiempaa pehmeämmät.
Vauvasi sydämen syke on yli 140.
Olet normaalia kiukkuisempi.
Vauvasi hikottelee usein.
Ikenet verestävät odotusaikanasi

Testit eivät siis juuri antaneet armoa. Ultratessa sukupuoli katsottiin melkein ensimmäisenä, eikä se ilmeisesti jättänyt mitään arvailujen varaan. Eli kuten testit ja oma olotilakin tiesi, meille on tosiaan tulossa poika. ♥

Kun ultraaja ilmoitti tuloksen, en ollut oikein moksiskaan. Alkuun ajattelin vain että no, kyllähän minä sen jo tiesinkin. :D Sitten aloin hiljalleen hymyillä, koska tajusin, että me oikeasti odotetaan poikaa! Nyt pystyy ihan eri tavalla konkretisoimaan asian itselleen. Tuo hymy ei sitten hetkeen laantunutkaan.


Joskus nuorempana toivoin, että ensimmäinen lapseni olisi tyttö. Se tuntui vaan jotenkin luontevammalta ajatukselta ja ajattelin, että tytöille on niin ihania vaatteita. Tämän raskauden alussa sukupuoli kuitenkin oikeasti menetti merkityksensä. Ymmärsin todella, mitä "ei väliä, kunhan se on terve" tarkoittaa. Mutta tästä huolimatta tunsin vain tosi vahvasti, että odotan poikaa. Jossain kohtaa poikaoloni oli niin vahva, että vähän jopa pelkäsin, että mitä jos me saadaankin tyttö. Kirppiksillä katselin automaattisesti pelkkiä poikamaisia vaatteita tiedostamatta, joskin ihan viimemetreillä ihastuin myös tyttöjen vaatteisiin ja uskalsin ostaa yhden mekon ja vaaleanpunaisen bodynkin, ne oli niin halpoja. Mutta enimmäkseen ostamani vaatteet ovat ehkä vähän poikamaisempia.

Eilen kuitenkin iltaa kohti huomasin pienen pettymyksen tunteen kipuvan mieleeni. Ja tiedättekö miksi? Koska nyt en saisi ostaa lainkaan niitä ihania tyttöhepeneitä! Ei hyvää päivää tätä aivojen toimintaa. :D En ymmärrä yhtään, mistä nämä typerät tunteet tulivat, koska ennen ultraa sukupuolella ei ollut oikeasti mitään merkitystä ja tosiaan olen ajatuksissani odottanut poikaa jo alusta saakka. Mutta ehkä sitä jotenkin sitten koki menettäneensä jotakin, mahdollisuuden hieman erilaiseen maailmaan. Sitä vain tajusi, että nyt ihan oikeasti joudun unohtamaan ne tyttöhömpötykset ja olen ainoa nainen meidän perheessä. Toki oishan tämä sama tunne voinut tulla päinvastaisenakin, jos vauva olisikin ollut tyttö.

Eiköhän nuokin ajatukset kuitenkin piakkoin laannu ja pääsen palaamaan takaisin siihen ultran jälkeiseen onnenkuplaan, ei tämä asia nyt ainakaan enää vaivaa millään lailla. Mies totesi lohduttavasti, että "noh, nyt saat ainakin yhä olla meidän perheen ainoa prinsessa." :D Se on kyllä hyvä. Mä pystyin jo näkemään, kuinka mies hemmottelisi tytön aivan piloille, kuten aina minuakin hemmottelee. Ehkä se ottaa pojan kanssa vähän ronskimman linjan, ken tietää.

Ja jos joku nyt järkyttyi tästä vahvasta tyttöpoika-asetelmasta, niin älä turhaan. Ei meillä aiota väkisin vääntää tyttöä tytön muottiin tai toisin päin. Saavat ihan valita ja touhuta mitä itse tahtovat, sitten kun itse siihen ovat valmiita. Mutta meidän perheessä tulee silti olemaan tyttöjä ja poikia, kuten biologiset sukupuolet ovat. Ja niin kauan kuin itse puen vauvani, en tule pojallemme pukemaan vaaleanpunaista mekkoa vain, koska "ei ole olemassa tyttöjen ja poikien vaatteita". Mutta vanhempana hän päättäkööt sitten itse, mitä hänestä vielä tulee. ♥ Maalaisjärki tuntuu puuttuvan näistä sukupuoliasioista nykyään ja kaikki viedään liian pitkälle. Tuntuu, että joutuu aina hirveästi varomaan sanojaan, ettei loukkaa ketään.

6 kommenttia:

 1. Oi vitsi, paljon paljon onnea <3 Sulla menee aika samalla tavalla kuin mulla meni! Oon itse syntynyt ensin ja sitten pikkuveli. Olin jotenkin sen takia ajatellut myös, että eka lapsi olisi tyttö. Esikoista odottaessani olin koko ajan kuitenkin varma, että poika se on ja niin se olikin. Alkuun olin hieman jopa hämmentynyt uutisesta ja kesti hetken sulattaa se, mutta pikkuhiljaa rakkaus vain kasvoi ja lopulta en olisi mitään muuta niin halunnutkaan kuin saada sen oman ihanan pojan syliin ♥ Olin varma, että seuraavakin olisi poika, mutta tuleekin pikkusisko. Elämä on niin ennalta arvaamatonta :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Meillä on just koko äidin puolen suvussa (minä ja mun serkut, sekä kaikkien serkkujen lapset) syntynyt ensin tyttö ja sitten poika. Mutta minäpä oonkin poikkeus sitten. :D Mutta joo, kyllä rakkaus silti on jo jotain uskomatonta ja varmasti kasvaakin tästä vielä. Mutta eihän näistä kukaan etukäteen tiedä.

   Poista
 2. Ihana uutinen!! Super paljon onnea pojasta <3
  PS. Kiva tämä sun uusi blogi;)

  VastaaPoista
 3. Hauskoja nuo testit. Raskaudenaikana ei mulla ollut tuossa vaiheessa vielä mitään hajua kumpi olisi ollut tulossa. Olen ihan samaa mieltä tuosta sukupuolihömpötyksestä nykyään - se on kuitenkin murto-osa joilla on tarve muuhun kuin mitä jalkojen välistä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä. Ja joo, vähän kaikesta tehdään nykyään liian iso numero.

   Poista