23. maaliskuuta 2020

Sadas postaus ja blogin tilastoja

Sadas postaus! Tämä on itselleni iso saavutus. Mulla on ennenkin ollut jos jonkinmoisia blogeja aina lukioajoista lähtien, mutta tämä on ainoa, jota olen jatkanut aktiivisesti näin pitkään. En missään kohtaa ole asettanut itselleni mitään tavoitteita, olen vain kirjoitellut mitä mieleen on juolahtanut ja sillä on näemmä päästy näin pitkälle. Tämän sadannen postauksen etapin vuoksi päätin tutkia ja samalla julkaista vähän tilastotietoa blogista. Ihan mielenkiintoista katsoa näitä itsekin, sitä kun ei yleensä tule tehtyä.

Koko blogin ajalta (14.6.2019 alkaen)

34 551 sivujen näyttökertaa (avattu postaus tai blogin etusivu)
5089 uniikkia kävijää, joista n. 950 on ollut palaavia kävijöitä
153 kommenttia
100 postausta

90 % lukijoista on naisia
60 % lukijoista on iältään 25-34-vuotiaita
72 % lukee blogia puhelimella (pitäisi siis perehtyä puhelinnäkymän muokkaukseen, se on aivan hirveä tällä hetkellä)

Viimeisen kuukauden ajalta

4664 sivujen näyttökertaa (avattu postaus tai blogin etusivu)
1057 uniikkia kävijää, joista n. 250 on ollut palaavia kävijöitä
150 näyttökertaa keskimäärin yhdelle postaukselle (tämä ei siis laske mukaan, jos avaa blogin etusivun ja lukee siitä)

Suosituimmat postaukset

1. Vaunut ja kaukalo haettu - 712 näyttökertaa
2. 24.11.2019 klo 15.49 - 392 näyttökertaa
3. Synnytyskertomus: Perätila ja kiireellinen sektio - 379 näyttökertaa
4. Vauvan ensiviikot: Osastoaika ja kotiutuminen - 371 näyttökertaa
5. Isommat vauvahankinnat - 348 näyttökertaa
6. 27+5 Saikulla äitiysloman alkuun asti - 343 näyttökertaa

Olen myös miettinyt paljon blogin kohtaloa. Alunperin kirjoitin pelkästään muistoksi. Niin teen toki vieläkin, koska se on ja tulee aina olemaan ensisijainen syyni kirjoittaa blogia. Mutta olen myös pohtinut, miksi kirjoitan tätä julkisesti. Pitäisikö siirtyä kirjoittamaan vain tutuille? Silloin voisin julkaista vauvasta myös kasvokuvia ja yksityiskohtaisempia muistoja. Olen kuitenkin pitänyt tämän julkisena, koska kommenttien kautta saa kivasti vertaistukea ja on aina mukava kuulla, mitä muut ajattelevat samoista aiheista. Haluaisin myös ajatella, että edes joistain postauksista on ollut iloa tai hyötyä muillekin kuin vain itselleni.

Niin tai näin, mulle blogin kirjoittaminen on tällä hetkellä mieluisa harrastus. Niin kauan kun tämä on kivaa, eikä tunnu pakkopullalta, aion jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti. Kyllähän sitä välillä toki miettii, että on tämä hullun hommaa panostaa näin paljon blogiin, jolla ei ole tarkoitus tienata mitään. Viilata jokaista postausta tuntikausia - niin pitkään, että sen pystyy lukemaan läpi kertaakaan mitään korjaamatta. Ottaa kuvia, valita parhaat ja muokata niistä blogikelpoiset. Paljon vähemmälläkin pääsisi. Mutta minkäs sitä luonteelleen voi, kun kaikki pitää olla just eikä melkein. Ja näinhän tämä toisaalta on lähes kaiken harrastamisen kanssa: itselle mieluisaan ja tärkeään tekemiseen haluaa panostaa, vaikka se lähinnä söisi rahaa tienaamisen sijaan.

Joka tapauksessa kiitos kaikille, jotka on meidän matkaa tähän asti seuranneet. Erityiskiitos kaikille kommentoineille, kommentit piristävät aina päivää! Olisi muuten myös kiva tietää, ketkä kaikki tätä blogia oikein seuraa. Jätä tähän halutessasi kommentti, jossa kerrot jotain itsestäsi. Vaikkapa ikäsi, onko sinulla itselläsi lapsia tai mistä asti olet seurannut blogia... Mitä nyt haluatkaan kertoa. En kuitenkaan julkaise näitä "esittely"kommentteja, vaan ne jääköön vain omaan tietooni.

10 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista lukea näitä! Oon samaa mieltä ton puhelinnäkymän kanssa, pitäis itsekin siihen enemmän panostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin aina kiinnostaa blogien tilastot. Jos siis sitä meinasit :D Ja löysin nyt sentään sellaisen kohdan, että puhelinnäkymän sai vastaamaan tietokonenäkymää, niin parani edes hieman.

      Poista
  2. Jos ns. esittelykommenteissa on muutakin tekstiä, lisään ne tähän itse ilman esittelyjä, jotta pääsen vastaamaan niihinkin. :) - ÄM

    "On iloa ja hyötyä! Kommentoisin mielelläni useamminkin mutta mun kädet on aika sidotut vauvan kanssa ja kännykällä pidempien kommenttien kirjoittelu on rasittavaa. Mutta luen aina kaikki postaukset ja tykkään kovasti :)"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! :) Itsekin enemmän vain luen kuin kommentoin blogeja, pitkälti samasta syystä, että kännykällä ei oikein jaksa kirjoitella pitkiä kommentteja. Joskus jos aihe on tosi hyvä tai tärkeä ja mun on pakko päästä sitä kommentoimaan pitkästi, avaan sitä varten sitten ihan tietokoneen ja kirjoitan vastauksen. :D

      Poista
  3. Samoin täällä ollaan saatu niin paljon vinkkejä ja faktoja sinun blogin kautta, että suuri kiitos. Ja panostuksesi näkyy ulkoasussa ja kuvissa erittäin hyvin:)
    Itsellä on jäänyt viime aikoina taas kommentointi ja pohtiminen vähemmälle, kun pikkuneiti on muuttanut prioriteetteja niin totaalisesti😂 Luen kuitenkin aina erittäin mielenkiinnolla kaikki postaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva! :) Se on kyllä selvää, että vauvan kanssa ei ihan yhtä paljon roikuta blogeja kommentoimassa kuin ennen. Hyvä jos ehtii ajan kanssa edes lukea uudet postaukset. :D

      Poista
  4. Jos ns. esittelykommenteissa on muutakin tekstiä, lisään ne tähän itse ilman esittelyjä, jotta pääsen vastaamaan niihinkin. :) - ÄM

    "Vaikka en virallisesti olekaan seuraaja niin tää löytyy kirjanmerkeistä ja säännöllisesti käyn tsekkaamassa josko olisi uusia postauksia :) mukavaa kevättä!"

    VastaaPoista
  5. Jos ns. esittelykommenteissa on muutakin tekstiä, lisään ne tähän itse ilman esittelyjä, jotta pääsen vastaamaan niihinkin. :) - ÄM

    "(kommentoin jo aiemmin postauksen tultua mutta en ole varma katosiko se jonnekin). Olen lukenut blogiasi aktiivisesti jo raskausajalta lähtien, olit sopivasti hieman "edellä" minua ja sain siten hyvin tietoa siitä mitä oli odotettavissa. Sama on jatkunut nyt vauva-aikana. Käyn säännöllisesti tarkistamassa täältä mitä on odotettavissa ja apua ja vertaistukea epätietoisuuksiin. Lisäksi tekstiäsi on miellyttävää lukea, se on hyvin kirjoitettu ja ainakin minun silmääni virheetöntä. Kiitos siis että jaat arkeanne! Toivottavasti myös me anonyymimmät lukijat saamme nauttia siitä jatkossakin."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edellinen kommenttisi ei tosiaan tullut perille asti, joten kiva kun kommentoit vielä uudelleen! :) Kiitos myös "palautteesta", aina piristää kuulla, että tekstejä luetaan ja niistä on ollut höytyäkin. Ainakin näillä näkymin blogi pysyy kyllä julkisena, enkä ole sitä sulkemassa.

      Poista