19. elokuuta 2019

Vaunut ja kaukalo haettu!

Saatiin viime keskiviikkona (14.8.) haettua meidän vaunut ja kaukalo kotiin. Ostettiin siis Britax Smile 2 -paketti. Tässä kävi hirveä tuuri vaunujen kuosin ja saapumispäivän suhteen, kun sain sittenkin vaihdettua kuosin Black denimiin, vaikkei niitä pitänyt enää lainkaan saada. Samalla toimitus aikaistui. Luvassa pieni kertomus tästä, jos aihe ei kiinnosta, skippaa seuraavat kolme kappaletta.

Satuin vaan eräässä vauvaryhmässä puhumaan, kuinka "jouduttiin" ottamaan harmaat vaunut, koska denim-värejä ei enää tehty. Tämä selvisi myös ikävästi vasta kassalla, kun olin jo intoillut saavani juuri black denimit kokoharmaan tai -mustan sijaan. Olin vieläpä ehtinyt erikseen myyjältä kysyä, että saako kuosin vaihdettua pakettiin ja sen piti onnistua, mutta myyjä ei ollutkaan tiennyt, ettei se enää tuolloin ollut mahdollista. No, ei auttanut itkeä vaan tyytyä siihen, mitä oli jäljellä.

Noin viikko sitten mulle kommentoitiin tuolla vauvaryhmässä takaisin, että kuulemma tuota kuosia olikin tullut Oz-Babyyn vielä muutama kappale. En kuitenkaan viitsinyt lähteä kysymään vaihdosta, kun olin jo tilauksen tehnyt ja maksanut ja epäilin sen olevan jo matkallakin. Pian tämän jälkeen sainkin myös viestin, että meidän vaunupaketin toimitus myöhästyy ainakin kaksi viikkoa. Luin viestin nopeasti töissä ja ajattelin vain, että ok, ei me niitä tarvittaisikaan vielä.

Mutta viime tiistaina (13.8.) satuin tsekkaamaan tuon viestin uusiksi ja siinä lukikin myös, että ole yhteydessä, jos haluat tehdä tilaukseen muutoksia. Siinä kohtaa alkoi vasta raksuttaa ja yhdistin mielessäni nämä kaksi asiaa. Väsäsin pikaisesti sähköpostin Oz-Babylle ja pian selvisi, että black denim -kuosia todella on vielä 2 kpl jäljellä ja voin halutessani vaihtaa siihen. En siis kauaa miettinyt asiaa ja kaiken lisäksi tämän värin vaihdoksen takia saatiin paketin toimitus heti seuraavaan päivään! Muuten arvio oli vasta ensi viikolla.

Miten pienestä sitä tulikaan iloiseksi. Satuin tosin myös soittamaan asiasta ensin myymälään, kun luulin asioivani heidän kanssaan, kun sieltä paketti oli tilattukin. Mutta he olivat kaikki aivan ymmällään, eivätkä lainkaan tietoisia, että denim-kuosejakin oli ollut taas saatavilla. Onneksi siis alkuperäisen paketin toimitus viivästyi ja muhun oltiin yhteydessä suoraan verkkokaupasta.



Mun oli tarkoitus säilyttää nämä pahvilaatikoissaan, mutta eihän siitä mitään tietenkään tullut. Hetihän ne piti kasata ja ihailla! Ratasosa sentään varastoitiin autotalliin. Mutta vauvan odotus tuli taas astetta konkreettisemmaksi. Ei sitä voi olla aina vähän hypistelemättä vaunuja, kun kulkee ohitse. Hassua ajatella, että pian näissä majailee meidän oma pieni. Nyt tarvitaan tähän vielä vaunuverho ja ehkä hieman nätimpi tarvikelaukku.

Paketille tuli nyt tosiaan hintaa 960 euroa. Alkuperäinen paketti on 800 euroa, mutta meille tuli tähän vähän lisää eli hienompi kuosi (+60e), nahkasuojat (+40e) ja parempi kaukalo paremmalla jalustalla (+60e). Paketin sisältö oli siis:

Britax Smile 2 -runko
Britax Smile 2 -ratasosa (black denim)
Britax Smile 2 -vaunukoppa (black denim)
Britax Baby Safe 2 i-size -kaukalo (nordic grey)
Britax Flex Base i-size -telakka autoon
Työntöaisan ja rataskaaren nahkasuojukset (konjakin väriset)
Hoitotarvikelaukku työntöaisaan
Hyttysverkko
Sadesuoja

Ja miksi päädyttiin juuri tähän pakettiin? Nämä vaunut on saaneet paljon kehuja, mutta silti ne maksavat vähän suhteessa muihin yhtä laadukkaisiin. Muilla tunnetuimmilla ja laadukkaina pidetyillä merkeillä pelkät yhdistelmävaunut voi maksaa jo yli tonnin. Nyt saatiin noin tonnilla myös kaukalo ja telakka. Lisäksi nämä vaunut vaikutti liikkeessä parhailta työntää. Kevyet, mutta tukevat ja myös melko kapeat. Kääntyi ja liikkui tosi ketterästi (etupyörät on kääntyvät ja lukittavat). Helppo taittaa kokoon ja kasata, menee pieneen tilaan. Iso tavarakori, tilava koppa. Ja on ne tietysti kauniitkin mielestäni, etenkin nyt kun sain värin vaihdettua. Ainoa mitä en olisi halunnut on ilmakumirenkaat, koska ne voi puhjeta ja niitä pitää täyttää. Mutta muuten nekin on kyllä saanut kehuja, on kuulemma mukavat ja menee lumessakin.



Valitsemassamme kaukalossa taas on viisipistevaljaat, vauvatuet, irroitettava ja pestävä päällinen sekä sivutörmäyssuojat. Suuri aurikolippa ja kantopehmuste. Pieni miinus, että se on aika iso ja painaa melkein 5 kiloa, mutta niin on toki moni muukin kaukalo. Telakasta irroituspainike on myös kätevästi kaukalon yläosassa, joten irroitus on paljon Primo-mallia helpompaa (Primo kuului alkuperäiseen pakettiin ja siinä painike on hankalasti telakassa). Tässä kaukalossa oli myös jokin automaattinen kaltevuussäätö eli vöitä säädettäessä myös istuma-asunto muuttuu ergonomisesti pituuden mukaan. Niin ja myös telakassa oli kaltevuussäätö, mitä ei halvemmassa ole. Näin esim. meidän suht vinoilla takapenkeillä saadaan kuitenkin vauvan matkustusasento hyväksi. Lisänä meillä on tähän eri merkin kaukalopussi talvea varten.



Paketin yhtenä isona plussana voidaan toki pitää myös sitä, että kaikki palaset sopii yhteen ilman adaptereita eli kaukalon saa kiinni vaunujen runkoon esim. kauppareissuja varten. Tässä siis tietoja, jotka löytyi netistä sekä omien testien pohjalta. Tällä hetkellä oon ainakin superinnoissani ja vakuuttunut siitä, että tehtiin juuri oikea valinta. Ehkä sitten ensi keväänä pääsee kertomaan omia käyttökokemuksia. Toivotaan, että vauva viihtyy vaunuissa!

4 kommenttia:

  1. Hyvännäköset vaunut! Nayttää olevan tässäkin mallissa tosi hyvän kokonen toi kauppakoppa tuolla alhaalla. Musta sekin on tosi tärkee!Me oltiin tässä yks päivä kanssa kattomassa ekaa kertaa vaunuja, vaikka me luultavasti päädytäänkin Stokken vaunuhin, koska niihin saadaan kaukaloa ja vaikka mitä härpäkettä miehen veljeltä. Me oltiin kun kaks idioottia konsanaan siellä kaupassa. Mä en ollut edes tajunnut, kuinka paljon eri merkkejä ja vaihtoehtoja vaunuissakin on. Oltiin ihan uupuneita reissun jälkeen ja oli sellanen olo, että miten sitä voi edes tietää mikä loppu peleissä on sit se paras vaihtoehto. Onneksi meillä on vielä paljon aikaa miettiä asiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kyllä tilava tavarakorikin! Se on varmasti kätevä. Mä kans tunsin itseni vähän ulkopuoliseksi vaunukaupoilla. Siellä oli vaan jo jotain viimeisillään olevia pariskuntia ja sitten me ihmettelemässä vaunujen paljoutta. :D Onneksi meillä oli tämä malli mielessä jo etukäteen, niin oli jotain mistä lähteä liikkeelle ikään kuin tietäisi, mitä oli tekemässä. Ja lopulta toki reilusti muita halvempi hinta auttoi päätöksenteossa.

      Poista
  2. Minkä kaukalopussin saitte tähän sopimaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussi on Kaiser Hoody. Oz-Babysta ostettiin tarjouksesta. Sopii tosiaan myös näihin ns. yhtenäisiin viisipistevöihin, jotka tässäkin kaukalossa on, koska pussin taustassa on avattavat tarrat vöiden kohdalla. Vähän ainoastaan jännittää, kun moni on sanonut että fleece on kaukalopusseissa tosi hiostava, että kannattaisi ostaa untuvapussi, mutta se jää nähtäväksi...

      Poista