4. elokuuta 2019

Lomalta töihin 22+3 ja ostoksia

Lomalta on palattu töihin kahdeksi päivää ja sitten koittikin jo viikonloppu. Ihan tarpeeksi pitkä työviikko mun makuuni! Muuten palaaminen oli kyllä yllättävänkin jees. Mun aiemmista ennakkoluuloista poiketen olikin tosi virkistävää päästä isompien lasten ryhmään. Ei toistuvia vaipanvaihtoja, ei jatkuvia leluriitoja, ei ylimääräistä sähellystä ja karkailua... Vaan sen sijaan melko itsenäisesti toimivia lapsia, jotka tiesivät minuakin paremmin, miten heidän ryhmässään kuuluu toimia milloinkin. :D No, ehkä sekin auttoi sopeutumiseen, että jätin heti pomolle virallisen ilmoituksen äitiysloman alkamisesta. Lokakuun puolesta välistä ajattelin jäädä hieman varhennettuna eli pari kuukautta enää töitä.

Muutenkin jaksoin töissä ihan hyvin, joskin meillä oli vähän lapsia paikalla. Jotain pientä paineen tunnetta ja muutamia supistuksia tuli silloin tällöin, mutta täytyy niitä nyt seurailla ja mainita tiistaina, kun meillä on taas neuvola. Kai nuo tuntemukset on pienissä määrin kuitenkin ihan tavallisia, kun jotain tekee.



Vatsa on myös alkanut nyt selkeämmin pyöristyä aiemmasta. Nyt huomaa, että esimerkiksi tämä mun lemppari t-paita alkaa kohta jäädä lyhyeksi vatsan kohdalta ja muutamat olohousut kiristää ikävästi. Vielä ei kukaan työpaikan perheistä ole asiasta kuitenkaan maininnut eli mikään täysin selkeä raskausvatsa se tuskin vieläkään on. Ei sillä, että ihmiset yleensäkään kovin helposti tällaisia asioita töksäyttäisi. Mutta toisaalta aiemmilta raskaana olevilta työkavereilta on yleensä kysytty ihan suoraan asiasta.

Liikkeistä ja potkuista

Vauva on nyt myös alkanut selvästi potkia vahvemmin ja säännöllisemmin kuin ennen. Potkut alkaa olla välillä jo aika napakoitakin ja mieskin on tuntenut niitä nyt useampia putkeen. Tai tuntee ainakin joka kerta jotain, kun kokeilee. On kiva aina iltaisin pysähtyä yhdessä niitä tunnustelemaan.

Töissä ollessa olen myös huomannut ekaa kertaa jonkinlaisen päivärytmin potkuissa. Aamulla herätessä tyyppi on aika hiljainen yleensä, muutamia potkuja saattaa tulla. Ekaa kertaa potkut tuntuvat yleensä kunnolla sen jälkeen, kun olen päivällä ensin syöynyt ja istunut sitten lähes kahdeksi tunniksi tietokoneen äärelle. Oli hieman hankalaa jopa keskittyä lukemaan uutta vasua, kun toinen koko ajan potkii. ♥ Sitten taas vain satunnaisia potkuja ja illemmalla joko syömisen jälkeen tai ennen nukkumaanmenoa alkaa seuraava potkusarja.

Potkut tuntuvat nyt useimmiten ihan keskellä navan alapuolella tai sitten vähän ikävästi "sisällä" jossakin ihan alhaalla. Sitä tunnetta on vaikea selittää, mutta arvostaisin, jos potkut pysyisivät vaan lähempänä napaa. :D Nyt on tuntunut myös välillä ihmeellistä muljumista ja välillä vatsa pompahtelee paristakin paikkaa yhtä aikaa.

Uusia hankintoja

Olen nyt myynyt ahkerasti häistä jääneitä tavaroita ja mies totesi, että mun pitää sitten käyttää myyntitulot vauvaostoksiin ikään kuin palkintona ahkerasta myyntityöstä. No eipä tarvinnut hirveästi siihen pakottaa! Päätin vähän tuhlatakin ja ostaa pienelle ihan uusia PoPin sukkia, kun oli tarjouksessa kolme kahden hinnalla. Nämä on kyllä hyviä sukkia, joten ei tuntunut kovinkaan pahalta ostaa.




Lisäksi olen huomannut, että vauvat ilmeisesti tarvitsee jostain syystä sisämyssyjäkin. Tai sitten ne on vaan söpöjä, en tiedä kummin. Ostin siis sellaisetkin H&M:stä, kun en kivempiakaan löytänyt mistään. Ai niin ja ostin myös samasta kaupasta kolmet shortsit ensi kesäksi! Oli niin halvalla alessa, mutta jäljellä oli harmillisesti vain koko 68. Vähän ne toki venyy, mutta voi olla siinä ja siinä, meneekö enää kesällä. Jos ei mene, niin myyn käyttämättömänä pois.




Kirpputorejakin tuli kierrettyä, mutta kumman huonosti oli taas etenkin poikavauvoille mitään. Löydettiin kuitenkin yhdet tyylikkäät pöksyt, neuletakki sekä sukkahousut. Toiselta kirppikseltä mukaan tarttui vielä paita, isompaa kokoa oleva body sekä vähän satunnaisostoksena sisätossut! Ne oli niin suloiset, selvästi käyttämättömät ja vain 1,5 euroa. Tiedä sitten, mahtuuko ne koskaan jalkaan, mutta ostin kuitenkin.






Ostin myös Face-kirppikseltä muutamia vaatteita, kun hinnat oli niin kohdillaan. Merinovillaisen kypärämyssyn vauvakoossa, kaksi collegehaalaria, muutaman kietaisubodyn sekä oranssit PoPin housut. Pari yöpaitaakin lähti mukaan. Ai niin ja löysin vihdoin sen himoitsemani Gugguun merinopipon dust blue -värissä! Sitä odottelen vielä postista.

Olettaisin, että 50 ja 56 -kokoisia vaatteita alkaa olla jo tarpeeksi. Paitojen ja housujen suhteen pitää vielä tehdä tsekkaus, mutta bodeja ja yöpaitoja sekä sisähaalareita ainakin on jo riittävästi. Seuraavaksi voisi keskittyä enemmän 62 ja 68 -kokoihin, vaikka osin on tullut kyllä osteltua jo niitäkin ja näistäkin uusista vaatteista osa on onneksi isompaa kokoa.

4 kommenttia:

  1. Ihanan pyöreä vatsa jo! :) Kyllä on jo ihan raskausvatsan näköinen. Eiköhän se arki siitä taas ala rullaan töissä. Itsellä kanssa nyt viikko takana loman jälkeen. Tuntuu, että tämä toinen viikko alkoi vaivalloisemmin, kuin se ensimmäinen...kaikki raskausasiat vaan pyörii mielessä, eikä jaksaisi keskittyä töihin..:D
    Ostokset ovat taas kivan näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mutta livenä vaatteiden alla silti kovin pieni. :) Ja vähän samaa vikaa mulla, että tää toinen viikko takkuaa pahemmin. Töissä onneksi lapset pitää kiireisinä, ettei juuri ehdi ajatella muuta kuin töitä. :D

      Poista
  2. Itsekin muistan esikoisen odotusajasta, että kirppareilta tuntui aina löytyvän huonommin pojalle mitään kivaa. Vieläkin tuntuu, ettei esikoiselle ikinä meinaa löytyä mitään D: Onnistuit kuitenkin tekemään ihania löytöjä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siltä on kyllä nyt vaikuttanut! Onneksi aina kuitenkin jotain pientä löytyy. :)

      Poista