29. elokuuta 2019

Sairausloma jatkuu toistaiseksi

Neuvolan puolesta on nyt lääkärissä käyty ja sairauslomaa jatkettu. Nyt olen pois ensi keskiviikkoon asti. Sitä ennen mun pitäisi kotona vähän testailla rehkiä samoissa "työoloissa" kuin töissäkin, ja katsoa, tuleeko kipeitä supistuksia. Jos tulee, en palaa töihin, vaan haen lisää saikkua. Jos ei tule, voin mennä töihin kokeilemaan muutamaksi päivää, kunnes mulla on ihan virallinen neuvolalääkäri ja asiaa voidaan katsoa uusiksi näiden työpäivien perusteella.

Lääkäri oli kyllä tosi mukava ja asiallinen. Tuntui ottavan supistukset tosissaan, mutta kuitenkin antoi mahdollisuuden mun vähän itsekin tunnustella, että mahtaisiko se työnteko vielä onnistua. Kehotti kuitenkin, etten väkisin yritä töissä olla, vaan haen sitten lisää sairauslomaa, jos yhtään alkaa siltä tuntua. Kela kuulemma vaatii ennen viikkoa 30, että tilanne tarkistetaan aina kahden viikon välein. Se on siis edessä, jos pidempi saikku on tiedossa ja vasta tuon viikon 30 jälkeen tulisin sitten jäämään kotiin äitiyslomaan asti.

Oma ajatukseni olisi nyt ensi viikolla mennä töihin torstaina ja perjantaina. Siellä sen kuitenkin parhaiten näkee, miten pärjää. Kotona voin toki puuhastella kaikkea, mutta ympäristö ei ole yhtään sama kun kaikki hektisyys ja yllättävät tilanteet puuttuvat.

Mitään kohdunsuun avautumista ja pehmenemistä ei kuitenkaan onneksi ollut tapahtunut. Toki täyden varmuuden saisi vain ultralla, mutta se tehdään kuulemma vasta, jos supistukset jatkuvat voimakkaampina. Lisäksi käyn antamassa muutaman näytteen huomisen sokerirasituksen yhteydessä, niin tutkitaan vielä niistä jotakin, jos löytyisi supistusten aiheuttaja. Erityistä huolta tässä ei kuitenkaan ole ja vuodelepokaan ei ole tarpeen. Hyvillä mielin siis kohti ensi viikkoa! Ai niin ja oli kuulemma tyyppi kääntynyt nyt pää alaspäin.

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti pääsisit vielä jatkamaan töitä ensi viikolla ainakin sinne viikolle 30 asti. Tuleeko ne supistukset aina jossakin tietyssä liikkeessä tai tiettynä ajankohtana? Ymmärrän tietysti, että työkavereita saattaa alkaa ärsyttämään, jos he joutuvat tekemään sinunkin työt. Toivottavasti sinulla on kotona kaikkea kivaa puuhailtavaa sairaslomapäiviksi. Hyvä homma, ettei vuodelepoa ainakaan tässä vaiheessa tarvita! Se olisi aika kurjaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Supistuksia tulee töissä aika lailla pitkin päivää. Alkuun kumartelut ja nostelut selvästi lisäsi niitä, mutta esim. just ennen ku jäin saikulle laskin, että niitä tuli viisi silloin kun vain istuin ja jaoin aamupalaa eli puuroa lautasiin. Tosi hämärää siis, ei oo oikein logiikkaa niissä. Siksi veikkaankin, että töissä niitä aiheuttaa työasentojen lisäksi se yleinen hektisyys, että jatkuvasti olet läsnä ja valmis reagoimaan. Tavallaan koko ajan tulee oltua vähän liikkeessä ja valppaana ja sit vielä kaikki yllättävät tilanteet, ku esim. joku lapsi juokseekin syliin tms. ja reagoit niihin.

      Poista
  2. Kiva kuulla hyviä uutisia! Pienellä kaikki siellä hyvin ja paikat kiinni ♥

    VastaaPoista