5. tammikuuta 2020

Alkuvuoden puuhia

Uusivuosi kului meillä rauhallisissa merkeissä. Käväistiin tosin illalla kavereiden luona, mutta viivyttiin vain tunnin verran. Sen aikaa, että vauva ehti kiertää kaikki sylit. Kotimatkalla haettiin vielä vähän syömistä. Itse tyydyin pelkkiin ranskalaisiin ja hyvä niin, koska söin nekin kylmänä, sillä vauvan nälkä voitti omani.

Mun oli tarkoitus vielä valvoa miehen kanssa vuoden vaihteen yli, mutta väsymys oli kuitenkin liikaa. Nukahdettiin vauvan kanssa yöunille joskus yhdentoista aikoihin. Mies hoiti sitten valvomisen meidänkin puolesta. Herättiin tosin silti rakettien paukkeeseen puolilta öin. Imetin vauvaa ja kuuntelin raketteja. Mietin, että on kyllä tulossa yksi elämäni parhaista vuosista!

Ehti tämäkin juhlabody päälle ennen pieneksi jäämistä.


Vuoden ensimmäisenä päivänä koin jänniä hetkiä, sillä ajeltiin vauvan kanssa kahdestaan mun vanhempien luo käymään. Huoleni oli kuitenkin turhia, sillä vauva nukkui koko meno- ja tulomatkan ihan rauhassa. Päivä oli oikein onnistunut, oli mukavaa mm. käydä vaunuttelemassa ihanassa kelissä. Pitkästä aikaa ei tuullutkaan yhtään.

Illalla haettiin vielä Tori.fi:stä bongaamani parvekevaunut, joita olin etsinyt jo pitkään. Vauva on nyt nukkunut parvekkeella vain vaunukopassaan, koska vaunujen runko on ollut autotallissa. Runkoa kun ei jaksa ilman hissiä kantaa aina asuntoon. Alunperin meidän piti ostaa parvekkeelle pelkkä Britaxin runko, johon olisi sopinut tuo meillä jo oleva vaunukoppa. Mutta niitä ei vain tullut vastaan ja hinnat oli melko korkeita. Niinpä päädyin katselemaan erillisiä vaunuja ja löysin lopulta hyvännäköiset Emmaljungat vain 50 eurolla. Ne vaikutti kuvissa todella siisteiltä ja myyjäkin oli mitä mukavin.Kotona kuitenkin huomasin, että muutama tahrakohta näytti siltä, että niissä oli vähän pieniä homepilkkuja. Vaunuissa oli myös kevyt tunkkainen haju. Kokeilin pyyhkiä pilkut kostealla liinalla ja ne kyllä lähti pois. Lisäksi pesin kaikki kankaat koneessa 40 asteessa ja lisäsin huuhteluainelokeroon Sanytolia (poistaa bakteereja, viruksia ja sieniä).

Vaunut lähti puhtaiksi, mutta itseä jäi vielä epäilyttämään tämä homeasia. Homeitiöthän ei lähde koskaan pois, jos se todella hometta edes oli. Täytyy vielä pohtia, uskaltaako näitä käyttää lähes päivittäin vai veisinkö ne vanhemmilleni varavaunuiksi. Onneksi ne ei olleet kalliit! Ainoa harmi sitten vain on, että meiltä puuttuu edelleen ne parvekevaunut, enkä tiedä, uskaltaako käytettyjä ostaa.Muuten ollaan vietetty mukavia tavallisia päiviä: osa niistä on ollut ihan huippuhyviä vauvan voinnin kannalta. Hän on ollut tyytyväinen ja nukkunut pitkiä pätkiä. Sen lisäksi on sitten ollut vähän itkuisempiakin päiviä, mutta niitä nyt tulee ja menee. Taidetaan kyllä laittaa d-vitamiini vaihtoon. Meillä on ollut käytössä Rela Tipat + d-vitamiini, mutta tuntuu, että se aiheuttaa vauvalle vatsan väänteitä. Oltiin epähuomiossa pari päivää antamatta tätä ja vauvan vointi oli tällöin paljon parempi.

Eilen vierailtiin myös isovanhemmilla ja haettiin samalla suvun kautta saatu Tripp Trapp -syöttötuoli. Kävipä tuuri, että saatiin se tätä kautta. Olen miettinyt paljon, mikä tuoli oikein hankittaisiin, mutta tämä ratkaisi kivasti ongelman sen suhteen. Tuoli on tosin vanhempaa mallia, mutta se ei haittaa meidän käytössä. Värien puolesta ei tosin ehkä ihan istu maisemaansa, mutta mitä pienistä. :D Vielä pitäisi vaan hankkia siihen pehmusteet ja ehkä myös turvavaljaat.Lisäksi olen täytellyt viime päivinä ahkerasti vauvakirjoja, kun sain viimein tilattua valokuvat Ifolorilta. Tilasin vauvan ekalta kuukaudelta yli 100 kuvaa, kun en osannut valita. Ne ei jostain syystä mahtuneet kaikki vauvakirjoihin, mutta ehkä sitä voisi joskus askarrella perinteisen valokuva-albuminkin. Kuvia on niin paljon kivempaa katsoa albumista kuin puhelimen näytöltä.

Tästä eteenpäin meillä ei ole oikein mitään suunnitelmia. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan, mitä keksitään. Kastejuhlaa tosin pitäisi alkaa miettiä, päivä on jo varattu. Siitä sitten lisää myöhemmin.

Niin ja hyvää alkanutta vuotta kaikille! Enpä ole tainnut täällä vielä sitä toivottaa. Kiitos myös kaikille lukijoille ja etenkin kommentin jättäneille viime vuodesta. Tarkastelin tänään tilastoja ja huomasin, että täällä on käynyt koko blogin olemassaolon aikana yhteensä yli 3000 eri käyttäjää. Aikamoista!

4 kommenttia:

 1. Säätäkää sitten tuoli sopivaksi, sillä
  tripptrapissa on tosi hyvät säädöt! Esim. tuo jalkatuki (joka kuvassa alhaalla) ja toki pehmusteet kannattaa hankkia. Hyvä tuoli! Meillä 9v ei luovu tuolistaan vieläkään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa, jos löytäisi netistä ohjeet säätöihin. On kyllä kätevä tuoli, kun menee pitkään :)

   Poista
 2. D-vitamiiniksi suosittelen Super-D:tä,jota täytyy antaa vaan yksi tippa päivässä. Yleensä noissa vitamiinitipoissa se öljy on se vatsanväänteitä aiheuttava, joten vähempi määrä on parempi. Ja yksi pullo kestää tosi pitkään. Näitä saa ainakin joistain apteekeista, mutta myös esim. joistain Citymarketeista.

  -Jenni-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon just tohon ajatellutkin vaihtaa, ku oon lukenut tota samaa. Joten kiva kuulla tätäkin kautta, et se vois olla hyvä! Se oli vaan viimeksi loppu apteekista, mut toivotaan et ens kerralla ois taas :)

   Poista