1. elokuuta 2023

Vielä viimeisiä hankintoja

Meillä oli kaikki vauvaa varten aika pitkälti hankittuna tai säästössä esikoiselta, mutta yllättävä keskosuus toikin ostoslistalle vielä jotakin lisää. Ei varsinaisesti välttämättömyyksiä, mutta kuitenkin omalla tavallaan tarpeellisia juttuja.

Kalleimpana hankintana näistä oli Owlet Smart Sock 3 -älysukka. Mietin kätkyt-hälyttimiä jo esikoisen aikaan, mutta totesin kuitenkin turhiksi hintaansa nähden. En aikonut siis hankkia toisellekaan sellaista, mutta sitten tapahtui tosiaan tämä keskosuus. Vauva on nyt keskolassa jatkuvasti kiinni monitoreissa. Kun joskus siis kotiudumme, muutos tulee olemaan todella iso. Jatkuva elintoimintojen valvonta vaihtuu yhtäkkiä täyteen hiljaisuuteen. Tuntuisi siis ihan liian pelottavalta kotiutua ilman mitään seurantaa kenties jopa kahden kuukauden johtohässäköiden jälkeen. Varsinkin, kun apneat ovat keskosilla niin yleisiä ja saattavat olla se viimeinen asia, joka pikkukeskosen keskolassa vielä pitää.




Päätin siis sittenkin, että tällä kertaa meillekin tulee Owlet-älysukka. Sen sai nyt alennuksesta 300 eurolla (normaalisti näytti olevan 375 e joka puolella). Meinasin ostaa tämän ensin käytettynä, mutta kun halvin löytämäni käytetty maksoi 220 euroa, totesin, että parempi ostaa uutena vain, jos niitä tosiaan liikkuu noin hyvään hintaan käytettynäkin. Tämän pitäisi nyt sitten hälyttää apneoista, jolloin vauvan pystyisi vielä itse herättelemään, jos hän ei niitä itse korjaisi. Vauvalle tämä on ihan vain kuin mikä tahansa sukka ilman mitään johtoja eli ei sinällään ole yhtään niin rajoittava kuin keskolan järjestelmä, jossa piuhoja oli useampia eri puolilla.

Uskon, että tämä tuo meille paljon mielenrauhaa alkukuukausiin. Tämän avulla pystyn toivottavasti nukkumaan yöni levollisesti ja olemaan tarkistamatta viiden minuutin välein, miten vaunupäikkärit sujuvat. Toivottavasti vaan kuulutaan niihin, joilla tämä myös toimii, eikä aiheuta koko ajan vääriä hälytyksiä. Onneksi näitä toisaalta liikkuu hyvään hintaan käytettyinäkin, jolloin rahallisen menetyksen ei pitäisi jäädä kovin suureksi, vaikkei tämä toimisikaan toivotusti. 




Meillä ei myöskään ollut vauvalle 44 senttisiä vaatteita lainkaan hommattuna. Tyksistä saa näitä toki lainaan, ihan kivan näköisiäkin tavallisia vaatteita, mutta koin tärkeäksi ommella vauvalle jotain ihan omaakin, kun alunperin ommellut 50 senttiset ompelukset oli liian isoja. Käytin ihanimpia jämäkankaita ja ompelin ensin kolme settiä vaatteita. Oli ihanaa saada pukea vauva näihin ensi kertaa. Oikeastaan niin mukavaa, että ompelin myöhemmin vielä kaksi settiä lisää.




Lisäksi totesin, että vauvalle menisi luultavasti nyt aika pitkään 50 senttiset vaatteet. Ne kun alkavat olla kohta jo sopivia ja jopa täysiaikaiselle esikoiselle ne mahtui ekan kuukauden, niin niitä ehkä tarvittaisiin lisää. Löysinkin sitten sattumalta Facebookin kirppisryhmästä setin vaatteita tosi halvalla, joten päätin ostaa ne pois. Ihan uudenveroisia ja hajusteettomasti pestyjä, koko setti maksoi vain 9 euroa plus postit.




Olin myös lykännyt tuttiketjun ostoa, kunnes tietäisin, syökö vauva tuttia ja millaista tuttia hän syö. Tutti on nyt maistunut, joten ostin ketjun. Tai itse asiassa kaksi, koska en osannut päättää, kumpi pää ja väri olisi parempi ja meillä oli kyllä esikoisellakin kaksi eri ketjua käytössä rinnakkain. Mukaan lähti samoilla posteilla myös kaksi Bibsin Supreme tuttia, joissa on samanlainen pää kuin siinä tutissa, mitä vauva nytkin syö hyvin. 




Nyt meiltä puuttuu enää rintapumppu ja ehkä untuvapussi. Mulla on tällä hetkellä lainassa koko keskola-ajan Tyksin tuplapumppu, joten vielä tällä ei ole kiire. En oikein edes osaa päättää, millaisen pumpun hankkisin ja toisaalta haluan ensin katsoa, onnistuuko imetys vai pitääkö jatkaa täyspumppaamista. Jos täysimetys onnistuu, pärjään ehkä taas pelkällä Medelan käsipumpulla, joka meillä oli esikoisenkin aikaan käytössä.

Jos taas ei onnistu, olen miettinyt Lola & Lykken sähköistä pumppua, koska se on langaton ja muutenkin kehuttu. Mutta toisaalta olen tottunut nyt tuplapumppuun ja sellainen kiehtoisi siksi enemmän. Ehkä Medelan, kun merkki toimii mulla hyvin kaikin puolin. Mutta toisaalta johdollisessa tuplapumpussa ärsyttää rajoittuneisuus, että on pakko istua samassa sohvan nurkassa toistamiseen. Kaikkein eniten tekisi siis mieli Elvien langatonta tuplapumppua, mutta rehellisesti sanoen, yli 500 euroa pumpusta ylittää mun budjetin kyllä reilusti. :D Tämä hankinta jää kuitenkin tosiaan vauvan kotiutumisen tienoolle eli en murehdi asiaa vielä liikaa.

Tuon untuvapussin kanssa en ole vieläkään tehnyt päätöstä. Onkohan sille tarvetta? Ajattelin, että keskosen kanssa se olisi nyt tarpeen, mutta meillä on kyllä lämmönsäätely toiminut hyvin jo nyt ja vauva on herkästi kuumenevaa sorttia. Ehkä siis hankitaan tämä vasta tarpeeseen, jos hankitaan.

Muuten en äkkiseltään keksi kovin suuria puutteita, melkein kaikki oli onneksi jo hankittu ja pestykin käyttöä varten. Vain vauva puuttuu kotoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti