26. lokakuuta 2020

Meidän talvivarusteet

Meillä on nyt talvivarusteet kasassa! Homma lähti etenemään melko vauhdikkaasti sen jälkeen, kun päätin käynnistää vielä viimeisen kerran kunnon etsintäpartion haluamani Rodinin haalarin puolesta. Käytin hyväksi ystäviä, Googlea ja Facebook-ryhmiä. Viimeisenä oljenkortenani kokeilin Torin ostoilmoitusta (joka yleensä poikii vain huijareita), mutta tällä kertaa se kannatti, koska löysin viimein himoitsemani ihanan Mini Rodinin Alaska-haalarin! Siitä inspiroituneena päätin panostaa kunnolla muuhunkin talvihömppään ja tilasin kaiken tarpeellisen melkeinpä saman päivän aikana.
Rahaahan tähän paloi kiitettävästi, mutta perustelin itselleni, että näistä saa kyllä hyvin takaisin vielä sitten, kun ne joskus myy eteenpäin. Mies tosin muistutti, että olenko myynyt eteenpäin vielä yhtäkään vaatetta, jotka olen ostanut vauvalle tällä periaatteella. No myönnetään, en ole. Vielä. Ajattelin, että keräilen näitä isomman potin ja myyn ne sitten kerralla jossain Facebook-kirppiksellä. Ensin pitää toki myös päästää irti tästä "voi kun tämä on niin ihana, eihän tästä raaski luopua" -vauvaherkistelystä.

Haalarina meillä on nyt siis Mini Rodinin Alaska -haalari, joka on tosin viisi vuotta vanha malli. Mutta onneksi nämä haalarit ei ole vain kauniita vaan myös laadukkaita, sillä tämänkin haalarin kunto on mielestäni lähes uutta vastaava. Teknisistä ominaisuuksista en tosin osaa vielä täysin mennä takuuseen. Haalarin alle laitetaan vielä äitiyspakkauksen merinovillahaalari, jos on kunnon pakkaset. Kakkoshaalarina meillä on sitten vielä äitiyspakkauksessa tullut Reiman toppahaalari (koko 68/74). Tosin nämä kaksi haalaria on melkein saman kokoiset. Rodinin haalari on kokoa 80, mutta sen niskahaaramitta on juuri nyt sopiva, vain lahkeet ja hihat on vähän pitkät. Sama homma äp-haalarin kanssa. Saatetaan siis tarvita vielä lopputalveksi toinenkin toppahaalari, aika näyttää.
Törmäsin Facebook-kirppiksellä myös Metsolan merinovillapipoon todella hyväkuntoisena. Tupsu oli tosin eri kuin aiemmin halusin, mutta oli tämäkin kiva. Samassa setissä tuli myös merinotuubihuivi, jota en usko tarvitsevani (musta ne on lapsilla huonoja, kun eihän ne pidä kaulaa tiiviisti lämpöisenä), mutta ajattelin, että senkin saa kyllä myytyä sitten. Pipo on kokoa 1-2v ja se oli vauvalle juuri sopiva. Muutenkin tosi hyvän mallinen, parempi kuin mitä Gugguun pipo oli viime talvena (tosin silloin vastasyntyneen päässä).

Seuraavaksi lähdin metsästämään ns. välivaatteita. Eli tarvittiin merinovillainen kypärälakki, lapaset ja kauluri. Päiväkotityön puolesta tiesin Ruskovillan lapasten olevan tosi hyvät, joten päätin hankkia ne koossa 1v. Ja koska samasta paikkaa sai nuo loputkin, lähti nekin tilaukseen. Näistä tuo kauluri menee varmasti vielä monta talvea (koska oli one size). Kypärälakki oli myös todella hyvän mallinen ja kokoinen (koko 1-2 vuotta). Menee varmasti koko talven, muttei ole nytkään liian iso. Meillä oli viime talvena Jonathan Baby:n merinokypärälakki, mutta se ei jotenkaan istunut, vaan oli naama-aukosta ahdas ja aiheutti painaumia.

Lopuksi meiltä puuttui enää lämpöiset tossut ja jotkin hanskat lapasten päälle. Hanskoiksi mietin ensin Reimaa ja vetoketjullista mallia. Mutta meillä oli jo yhdet tällaiset (kirppislöytö) ja koin, ettei ne ehkä olleetkaan kovin hyvän malliset. Ne on jotenkin tönköt ja vauvalla oli myös ihan kylmät sormet, kun käytettiin näitä muutaman asteen lämpötilassa. Ne on kuitenkin melko paksut, joten ajattelin, että ehkä vetoketju oli syyllinen kylmyyteen.
Lähdin siis etsimään sittenkin vetoketjutonta mallia. Päätinpä siis jälleen virkistää muistiani työajoilta ja totesin, että parhaat näkemäni hanskat "aluslapasten" kanssa oli ehdottomasti Polarn o Pyretiltä. Kävimme siis ihan liikkeessä sovittamassa niitä, mutta ei ne sitten olleetkaan sellaiset kuin muistin. Niiden alle ei mahtuisikaan lapasia. Myyjä tosin sanoi, ettei toppahanskan alle tarvitse lapasia, että ne on tosi lämpimät sellaisenaankin.

Mietin kuitenkin seuraavaksi, josko ostaisinkin sitten Popin välikausihanskat ja pukisin niiden alle talveksi merinolapaset. Haluaisin alle nimenomaan  merinoa, koska se ei hiosta. Mietin tosin, että onkohan ne sitten kuitenkaan tarpeeksi lämpimät. Myyjä myös totesi, että tällä kombolla vauvan olisi vaikeampi tarttua kiinni mistään kuin pelkällä toppahanskalla olisi (itse kuvittelin asian olevan juuri päinvastoin, koska välikausihanska on kuitenkin yleensä taipuvaisempi). Olin siis ihan umpikujassa ja lähdin liikkeestä lopulta ilman hanskoja pää pyörällä.

Meillä ei siis vieläkään ole toppahanskoja ostettuna, mutta päätin nyt lopulta, että hankkisin ne Popin toppahanskat ilman vetoketjua, kun vain jaksan palata liikkeeseen sovittamaan niitä. Meillä kun on kuitenkin jo ennestään Lassien välikausihanskat, niin pukisin sitten niiden kanssa ne merinolapaset muutaman asteen keleillä. Ja kylmemmillä keleillä (pakkasilla) sitten nuo Popin toppahanskat.

Tossuiksi mietin myös todella pitkään Reiman Anturoiden ja Stonzien välillä, mutta päädyin lopulta Reiman Anturoihin. Löysin ne Citymarketista ja ne maksoi alennuksen kera vain 17 euroa, kun Stonzeihin olisi mennyt peräti 68 euroa halvimmillaan. Reimat vaikuttaa myös paremmilta, jos vauva ei vielä kävele (tossumaisemmat). Katsotaan Stonzeja tai ihan talvikenkiä sitten, jos vauva oppii kävelemään talven aikana. Anturoiden kohdalla oli myös haasteita koon valinnan kanssa, mutta päädyin ottamaan koon 1-2 vuotta, koska 6-18 kk koko oli juuri nyt sopiva (eli jäisi varmaan pian pieneksi).

Nyt en enää keksi, mitä voitaisiin tarvita lisää. Kyllä tällä setillä varmasti talvesta selvitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti