7. lokakuuta 2020

Meidän välikausivaatteet

En ole erityisemmin uhrannut ajatuksia välikausivaatetukselle. Lähinnä säiden muuttuessa olen aina hankkinut jotain yksittäisiä vaatekappaleita ja nyt kun aloin asiaa miettiä, tajusin, että meillähän on oikeastaan välikausivaatteet jo kasassa. Näitä vaatteita käytetään lähinnä nyt syksyllä, mutta miksei toki talvellakin, etenkin, jos sää tulee olemaan yhtä onneton kuin viime talvena. Keväällä nämä tuskin enää mahtuvat.

Meidän vaatteet on lähes kaikki kirppikseltä ostettu. Haalarina meillä on ollut nyt Name It:in softshell-haalari, jonka ostin kirppikseltä jo keväällä 8 eurolla. Se menee sellaisenaan noin +15 lämpötilasta ylöspäin. Kuitenkin jos on kylmempää tai esimerkiksi kova kylmä tuuli, laitan alle vielä äitiyspakkauksessa tulleen merinovillahaalarin. Tällä kombolla ollaan tarkennuttu noin +8 asteesta ylöspäin, kylmempää ei vielä ole meidän ulkoillessa ollut.




Ylläoleva haalari alkaa tosin käydä jo hiukan pieneksi: tuntuu, ettei siinä ole kunnolla tilaa liikkua ja lahkeetkin nousevat ikävästi ylöspäin. Ostinpa siis nyt toisenkin välikausihaalarin, kun kirppiksellä siihen törmäsin. Se on Reiman 80 senttinen haalari vinolla vetoketjulla ja onkin juuri "sopivan reilu" kooltaan. Siinä ei tosin ole minkäänlaista vuorta eli en ole ihan varma, kuinka kylmille keleille asti se riittää, vaikka alla olisi merinohaalari.




Käsissä vauvalla on usein ihan tavalliset Prismasta ostetut puuvillalapaset, mutta jos lämpötila on alle +10 tai siinä lähellä, olen pukenut vielä päälle ns. välikausihanskat. Toiset koon 1 hanskat löytyi 2 eurolla kirppikseltä ja toiset koon 0 hanskat ostin Prismasta 8 eurolla, kun tarvittiin vähän pienemmät. Nämä vetoketjulliset on kaikkein helpoin pukea vauvoille: joskus jopa peukunkin saa osumaan kohdilleen. Mutta usein peukku silti vielä karkaa ja vauva turhautuu, kun ei näillä voi tehdä mitään. Talvea odotellessa...

Päässä vauvalla on trikoopipo +15 asteessa. Siitä alaspäin katsotaan vähän tuulen ja muun sään mukaan. Jos on kylmempää, laitetaan äitiyspakkauksessa ollut merinovillapipo. Se peittää korvatkin paremmin. Jaloissa meillä on villasukat ja softshell-töppöset, niillä on menty tällä hetkellä vähän kaikissa lämpötiloissa, villasukat toki pois, jos on yli +15 astetta.




Niin ja kaulassa on puuvillakauluri oikeastaan jo aina nykyään. Ihan jo siksikin, että haalarin vetoketjua ei saa kunnolla ylös asti, sen malli on jotenkin huono. Kauluri on Prismasta, mutta hintaa en nyt millään muista.

Sadesäällä meillä on käytössä kurahousut, jotka ostin (nekin) Prismasta 13 eurolla. Koska vauva ei vielä kävele, meillä on sateella jaloissa Prismasta ostetut koon 5 kurahanskat. Ne toimii oikein hyvin ja maksoi vain 6 euroa, vaikka onkin vähän hassun näköiset.




Pärjätään näillä vaatteilla varmaankin noin +5 asteeseen saakka. Sen jälkeen tarvitaan varmasti ainakin paksummat töppöset, hanskat ja ehkä jo haalarikin. En vain ole löytänyt mistään kivaa edullista haalaria, enkä ole myöskään osannut päättää, minkä paksuinen kannattaisi ostaa. Meillä on vielä äitiyspakkauksen toppahaalari, mutta se ei tietääkseni pidä vettä juuri lainkaan ja tuntuu muutenkin aika heppoiselta teknisten ominaisuuksiensa kanssa. Ajattelisin, että joku vettä- ja tuultapitävä kevyttoppahaalari voisi olla kätevä lisä talveen.

Täytyy kyllä myöntää, että vaikka tykkään (kauniista) lastenvaatteista ja etenkin, jos ulkovaatteet sopii kaikki kauniisti yhteen, en silti erityisemmin pidä niiden hankkimisesta. Tämä johtuu siitä, että haluan päästä mahdollisimman halvalla ja ostaa hyväkuntoista käytettyä. Tähän vain kuluisi melkoisesti aikaa ja vaivaa, jos haluaisi kuosienkin vielä sointuvan yhteen ja saada juuri ne, jotka eniten silmää miellyttää. Olisihan se helppoa ostaa "täydellinen" setti, jos vain kävisi läpi muutaman verkkokaupan ja tilaisi kaiken uutena.

Siksi meillä pukeudutaan usein vähän sillisalaattiin: en niinkään mieti kokonaisuutta tai sitä, miten vaate vauvalle sopii, vaan katson ensisijaisesti hintaa, kuntoa ja toimivuutta. Mutta tärkeintähän tietenkin onkin, että lapsella on mukava olla ja aina säänmukaisesti päällä ♥

7 kommenttia:

  1. Hei tämä olikin tosi hyödyllinen teksti, koska olen kovasti etsinyt sopivia välikausivaatteita meidän neidille. Meillä ne välikausi vaatteet ovat koko talveksi, koska täällä on niin kovin leudot talvet.
    Sain paljon inspistä vaatteiden osalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva, jos tästä oli hyötyäkin! Kirjoittelin alunperin vähän sillä ajatuksella, että voisi olla hauskaa vuosien päästä vertailla, millaisiin rytkyihin vuonna 2020 vauvat puettiin. :D

      Poista
  2. Oletko mukana Turun aluueen Facebook kirpputori-ryhmässä, sitten tietenkin tori.fi ja huutonet. Näistä voisi löytyä haluamasi vaate.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Facebookissa neljässä eri kirppisryhmässä, joista haalarin voisi todennäköisimmin löytää. :) Toriakin tulee selailtua, mutta huutonettiä en olekaan muistanut katsoa. Täytyypä tsekata sekin!

      Poista
  3. Myös Etsitään ja Ostetaan löytyy Facebookissa

    VastaaPoista
  4. Edellisistä tuki mieleeni Facebookin Lastenvaatekirppis, Lastenkirppis Turku,Lasten UlkoVaateKirppis. Luulisi näistä löytyvän kaikkea kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy vielä liittyä tohon ulkovaatekirppikseen, siellä en olekaan vielä mukana. Kiitos vinkeistä :)

      Poista