20. heinäkuuta 2020

Kymmenen turhinta vauvahankintaa

Tämä postaus on lojunut luonnoksissa pitkään. Odottelin, että saisin kasaan mukavan pyöreät kymmenen turhaa hankintaa ja viimein se onnistui. Ilmeisesti ollaan siis tehty oikein hyviä hankintoja. Löydät aiemman 10+5 parasta hankintaa -postauksen täältä. Mutta sitten siirrytään niihin turhuuksiin!



Piccolo-kehto: Alkuun vauva nukkui satunnaisesti päiväuniaan tässä kehdossa (unipesässä) olohuoneessa. Puhutaan siis parista ekasta viikosta. Sittemmin vain unipesässä sohvalla, koska oli helpompaa rauhoitella häntä siinä kuin seisten kehdon ääressä. Ekoina viikkoina vauva nukkui kehdossa myös parina iltana silloin, kun oli miehen vuoro vahtia ja siirrettiin kehto työhuoneeseen. Siihenpä ne käyttökerrat sitten jäikin. Joku ketterämpi, kevyempi ja pienempi ensisänky pyörillä olisi ollut parempi ostos kuin tämä ja ilmankin oltaisiin kyllä pärjätty.

Tämä kehto itse asiassa myös keinuu aika tönkösti ja natisee keinuessaan (puu osuu puuta vasten). Asia saattaisi kyllä korjaantua, kun kasaisi sen uudelleen. Myytiin tämä kehto pois nimittäin jo aikoja sitten, ja purkaessa huomattiin, että oltiin kiristetty sänkyosa ehkä liian tiukasti kiinni jalkoihin. Kehdon renkaat on myös vähän huterat ja pyörii aika kehnosti. Mutta olihan tämä ihan kaunis, vei vain liikaa tilaa meidän pienessä asunnossa käyttöön nähden.



Doomoon pienempi imetystyyny: Ihan alkuun käytin imetystyynyä, mutta sittemmin en osannut enää hyödyntää sitä. Oli vain jotenkin helpompaa ja nopeampaa latoa sohvatyynyjä jonkinlaiseen kasaan oman käden tueksi. Ehkä en vain osannut käyttää tätä tyynyä oikein, mutta koen, että turhaksi on jäänyt ja ilmankin olisi pärjännyt. Onneksi ostin tyynyt käytettyinä halvalla.

Medelan Minielectric -rintapumppu: Koin aluksi tarvitsevani sähköisenkin rintapumpun käsikäyttöisen rinnalle. Medelan käsikäyttöinen oli tosi hyvä, joten enempiä suosituksia lukematta pyysin miestä tuomaan mulle Medelan sähköversion Prismasta. Käyttö on ollut kuitenkin todella vähäistä, koska saan enemmän ja helpommin maitoa tulemaan käsikäyttöisellä pumpulla. Käsikäyttöinen on myös hellempi ja lähes äänetön. Tämä sähköpumppu pitää meinaan ihan järjetöntä meteliä! Plussaa toki siitä, että tämä on pieni ja toimii pattereillakin ilman johtoa.



Malm-lipasto hoitopöytänä: Meillä ei onneksi ollut varsinaista hoitopöytää vaan Malm-lipasto, jonka päällä hoitoalusta. Kuten vähän epäilin etukäteen, ei hoitopöytää käytetty juuri lainkaan. On niin paljon helpompaa vaihtaa vaipat kylppärissä pesukoneen päällä olevalla hoitoalustalla. Vesipiste on lähellä, siellä on lämmin ja mahdolliset usein toistuvat kakka- ja pissavahingot eivät tärvele seiniä. Onneksi Malm-lipasto on ollut kuitenkin hyvä vaatteiden säilytykseen.

Ainun pikkuniistäjä: Tästä tulee vain paha mieli, älkää ostako. Mulle apteekin myyjäkin sanoi suoraan, että älä turhaan osta tätä, vaan suoraan Nenä-Frida. Mutta ajattelin pikkuniistäjän olevan kätevä siinä rinnalla vaikka aina hoitorepussa mukana. Mutta ei se ole. Sillä ei saa räkäpaakkua pois nenästä, vaikka se olisi ihan tyrkyllä sieraimessa. Tähän voisin lisätä myös suolaliuostipat nenään. Niillä tipoilla ei vain kertakaikkiaan voi mitenkään osua vauvan nenään! Baby Mist -suihke on ainoa järkevä ostos, jos nenän suolaliuosta tarvitsee.

Mobile: Ensinäkin meidän mobilen sävelmä on ollut jo alkujaan epävireinen. En tiedä, onko kyseessä virhe vai onko kaikki saman mallin mobilet tällaisia. Mobilen ääni on myös aika kova, eikä mitenkään rauhoittava. Vauva ei myöskään erityisemmin reagoi tähän ääneen. Lisäksi mobile on tiellä, kun nostaa vauvaa pinnasänkyyn. Kaunis, mutta täysin hyödytön.


Medelan Alma -syöttöratkaisu: Tämän oletin alkujaan olevan loistava ostos. Se olisi imetystä mukaileva ja vauvalle varmasti mukava tapa syödä pullosta. Mutta eipä se ollut. Ensinäkin kun tästä tosiaan tulee maitoa vain imemällä, en käsitä, miten voin kokeilla maidon sopivan lämpötilan avaamatta koko pulloa ja tunkematta sormeani tosi hygieenisesti suoraan maitoon? Lisäksi tämä ei mukaile lainkaan juuri meidän imetystä, kuten tarkoitus olisi. Mulla kun alkuun maitoa suihkusi niin, että vauva lähes tukehtui siihen. Mies kokeili pari kertaa syöttää tästä vauvaa, muttei vauva jaksanut oikein imeä, kun maitoa tuli niiiin hitaasti ja työläästi. Meillä siis parhaiten on toimineet Aventin pullot.

Maidonkerääjät: Ostin sekä Medelan "liivinsuojamaidonkerääjät" että Emman alipainerintapumpun. Etenkin nuo varsinaiset maidonkerääjät oli aivan turhat. Ne oli tosi pienet tilavuudeltaan, tuntui ikävältä päällä ja näkyi myös paidoista aina läpi, jos meinasi käyttää muulloinkin kuin imetyksen aikana suojana. Jotenkin vain tosi hankalat käyttää.

Alipainerintapumppu taas oli hankala asettaa imettäessä, kun imetin lopulta aina maaten, jolloin pumppua ei saanut fiksuun asentoon. Muulloin kuin imettäessä pumppuun ei taas tullut lainkaan maitoa. Pari kertaa käytin tätä yöllä, kun maitoa oli pakkautunut liikaa pitkästä syömisvälistä johtuen, ja siihen se oli ihan kätevä ja äänetön. Käyttökerrat vaan jäi todella vähälle.



Hoitoreppu: Hoitolaukku tai -reppu on sinällään tosi kätevä ja ollaan käytetty tätä paljon. Mutta nyt on kyse nimenomaan tästä meidän valitsemasta Petite Cherien Mood -repusta (kuvassa oikealla). Tykkään siitä, että tämä on reppu, eikä laukku eli sen saa kätevästi selkään. Tämä meidän reppu on vain malliltaan liian korkea ja kapea (sivusta katsottuna) ollakseen kätevä. Tavaraa ei mahdu oikein kunnolla tai ainakin reppu on joka kerta ihan ääriään myöten täynnä. Pohjalta on myös ikävää kaivaa mitään. Tässä on kyllä pitkä sivuvetoketjukin, mutta jotenkin sen käyttö aina unohtuu. Lokeroita tässä on mielestäni ihan tarpeeksi, mutta etutasku on jotenkin hankala ja tönkkö käyttää. Vähän matalampi, tilavampi ja leveämpi malli, niin tämä olisi juuri täydellinen. Meillä on tämä reppu, mutta tällainenkin malli näemmä on olemassa.

Stokken Flexi Bath -ammeen kylpytuki: Kylpytukea kokeiltiin muutamaankin otteeseen eri ikäiselle vauvalle. En tiedä, onko vain tämä kylpytuki huono vai onko ne ylipäätään hankalia käyttää, mutta turhaksi jäi. Mun mielestä tämä oli aina vain tiellä ja hankaloitti pesua sekä vauvan pitämistä paikoillaan. Tämän kanssa vauva jäi myös mielestäni liikaa vedenpinnan yläpuolelle, ainakin jos ammeen täytti sillä 10 cm ohjeella.

Tässä postauksessa oli myös alkujaan listattuna Tulan Free to Grow -kantoreppu. Vauva ei viihtynyt siinä lainkaan. Mutta joskus puolen vuoden kohdalla tapahtuikin ihme ja hän alkoikin viihtyä siinä. Ollaan käytetty sitä joskus iltaisin, kun vauva ei ole rauhoittunut muualle. Se on myös kätevä, kun käväistään ulkona esimerkiksi viemässä roskat. Ainoa miinus on ollut, ettei siinä saa vauvaa kasvot menosuuntaan. Hän viihtyisi varmaan vieläkin paremmin, jos näkisi siitä kunnolla.

Siinäpä ne! Jos jokin hankinta ei löydy parhaista, eikä näistä turhimmista, se on ollut sitten sellainen ihan ok -hankinta. Ei kaduta, muttei myöskään ole ollut järjetön hitti.

Mitkä hankinnat teillä on jääneet turhiksi?

4 kommenttia:

  1. Meillä taas imetystyyny on ollut sellainen hitti, että haettiin vielä toinenkin aika pian syntymän jälkeen. Hoidin niin imetyksen, kuin pulloruokailutkin tyynyn avulla ja sitä on käytetty myös paljon vauvan tukena lattialla maatessa sekä niskaa tukiessa, kun ei vielä itse jaksanut pitkiä aikoja kannatella. Lisäksi käytän tyynyä nykyään itse telkkaria katseltaessa. Jää varmaan ihan pysyvään käyttöön🙈 Hoitopöytään samaistun ihan täysin: se on jäänyt kokonaan käyttämättä! Onneksi ostettiin sellanen, mistä saa hoitopöytäosan pois, että menee ihan lipastona vauvan/lapsen huoneessa myöhemmin. Lisäksi samaistun tuohon Madelen syöttöratkaisuun: ihan kamalan huono! Vauva sai siitä ihan kamalat itku-huuto-raivarit. Onneksi ei itse ostettu vaan saatiin lainaksi.
    Minä taas en olisi tullut toimeen ilman sähköistä rintapumppua. Sen verran paljon tuli pumpattua, että olisin menettänyt hermoni manuaaliseen. Lisäksi se madelen rintapumpun ääni jotenkin rauhoitti meidän neitiä😃 Samaistun myöskin kommenttiisi Tulan kantorepusta: alussa ihan turha, mutta 5kk iäss vauva alkoikin viihtyä siinä ja meillä on vielä se explore malli, jossa vauva voi olla menosuuntaan päin. Ai että hän nauttii siinä olosta kun voi katsella ympäriinsä. Eli loppupeleissä hyvä hankinta!
    Samaa mieltä Flexi bathin kylpytuesta: niin turha ja vaikeutti vain kaikkea!
    Meillä mobile on ollut sellainen suht neutraali hankinta. On ehkä vähän tiellä, mutta ollaan saatu vauva usein rauhoittumaan melodian avulla.
    Hauska lukea näitä postauksia, huomaa kuinka eri tavalla eri vauvat hyötyvät hankinnoista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kyllä tosi mielenkiintoista aina vertailla, kiva kun kerroit teidänkin kokemuksista! Yllättävän moni kohta oli kuitenkin yhteneväinen. Paitsi tuo imetystyyny, ehkä en itse tosiaan osannut vain hyödyntää tai käyttää sitä oikealla tavalla. :) Tuo Explore olisi ollut kyllä parempi valinta meillekin! Ja jännä tuo kylpytuki, olisi kiva tietää, että onko se vain tuo Stokken vai onko ne kaikki huonoja. :D

      Poista
  2. Oli mielenkiintoista lukea, että mitkä teillä on koettu turhakkeina. Meillä imetystyyny jäi turhaksi tällä kertaa, vaikka esikoisen aikana en olisi voinut olla ilman. :D

    VastaaPoista