23. heinäkuuta 2020

Mistä tiedät olevasi äitiyslomalla?

Katsot lähes päivittäin puhelimesta, mikä viikonpäivä on kyseessä. Muuten et sitä muista, ainakaan oikein.

Merkkaat kaikki menot heti kalenteriin, mutta saatat silti unohtaa ne tai mennä paikalle vääränä päivänä.

Tarkistat ulos lähtiessäsi, että sinulla on housut jalassa. Ja rintsikat päällä. Ja imetyspaitojen luukut kiinni. Ulos päästessä tarkistat vielä varmuuden vuoksi uudelleen.

Kun olet todennut, että housut on jalassa, huomaat niissä ison puklutahran. Pyyhit suurimmat liat pois ja jatkat matkaa. Kyllähän kaikki sen ymmärtää, kun sulla on kuitenkin aina vauva mukana.



Et löydä omaa laukkuasi mistään, koska et ole tarvinnut sitä moniin kuukausiin. Hoitolaukun sen sijaan nappaat mukaan vaikka silmät kiinni.

Olet introvertti ja vähän hiljainenkin, mutta haluaisit silti vaihtaa muutaman sanan naapurin Raimon kanssa, jolle et ole koskaan ennen puhunut.

Aamulla rättiväsyneenä vakuutat itsellesi, että tänä iltana menet ajoissa nukkumaan. Mutta kaikkihan me tiedetään, että et mene.

Tilillesi jää vähän ylimääräistä rahaa. No ei jää, mutta jos jäisi. Mietit ensimmäisenä, mitä kivaa ostaisit sillä vauvalle sen sijaan, että hemmottelisit itseäsi pitkästä aikaa.

Kun lapsesi oppii uuden taidon, olet ensimmäisenä (suurten aplodien jälkeen) pohtimassa, keille kaikille voisit tästä ilmoittaa vaikuttamatta täydeltä sekopäältä.

Puhelimesi on aivan täynnä vauvan kuvia ja videoita. Ei jää ainakaan lapsuus ikuistamatta! Lisäksi katselet näitä otoksia päivittäin ja mietit, miten oletkaan saanut aikaan jotain niin täydellistä.

Kun (harvoin) lähdet yksin pois kotoa, säikähdät noin viiden minuutin välein sitä, mihin olet oikein unohtanut vauvan. Kunnes muistat, että jätitkin hänet kotiin isän kanssa.

Haikailet takaisin töihin. Et oikeasti, mutta huomaat silti miettiväsi, että eihän se työnteko oikeastaan niin kamalaa ollutkaan.

♥♥♥

Netti on varmasti pullollaan vastaavia listauksia. Tässä olisi kuitenkin omat oivallukseni äitiysloman ajalta. Tunnistaako kukaan muu itseään? Mitä lisäisitte listaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti