26. syyskuuta 2019

Kuulumiset 30+0 ja kirppistelyä

Tuntuupa hyvältä ja samalla vähän kummalta olla näillä viikoilla! Vauvalla on koko ajan paremmat mahdollisuudet selvitä terveenä, vaikka syntyisikin, joten ennenaikaisuus ei enää niin paljoa jännitä kuin vielä muutama viikko sitten. Toki hän on yhä pieni eli saisi kasvaa ihan rauhassa vielä viikkoja. Mutta niin se laskettu aikakin vain hiljalleen lähenee.

Oma oloni on edelleen tosi hyvä. Supistukset on vähentyneet paljon, tiedä sitten mikä siihen on ollut suurin syy. Tulehduksen hoito lääkkeillä, lepo vai ihan vain aika. Olen siis pystynyt hyvin laittamaan kotia kuntoon ja nyt alkaakin näyttää jo siltä, että täällä asuisi meidän lisäksi pieni vauva. Kaikki on siis pitkälti valmista vauvan tuloa varten. Toki huomaan edelleen, että jos rehkin vähänkin enemmän, supistuksiakin tulee enemmän. Esimerkiksi kävely aiheuttaa niitä edelleen herkästi, joten aika hitaasti saa kulkea, jos jossain käy. En kuitenkaan valita, pääasia, että pystyy elämään suhteellisen normaalia arkea.



Muita oireita ei sitten olekaan. Ei kipuja ja kolotuksia tai huonoa oloa. Voin oikein mainiosti ja vatsakin on niin siro, ettei sekään tunnu tukalalta. Välillä jos erehdyn syömään liikaa tai vääränlaista ruokaa, voi olo hetken tuntua ikävän kiristävältä, mutta sekin menee sitten ohi. Ja välillä kyllä jo törmään vatsan kanssa esim. keittiön tasoon, kun en vain muista, että se on tuossa edessä. :D

Vauvan liikkeet tuntuvat päivittäin ja niin niiden tässä vaiheessa kuuluukin. Yöt vauva on yhä aika rauhallinen, enkä esim. herää potkuihin. Saan itsekin nukuttua todella hyvin yhtä tai kahta vessaheräämistä lukuun ottamatta. Aamulla sitten aamupalan aikoihin vauva yleensä aloittaa potkimaan ja samoin illalla ennen nukkumaanmenoa iltapalan jälkeen. Muun päivän aikana sitten satunnaisesti silloin tällöin, joinain päivinä enemmän ja joinain vähemmän. Potkut on edelleen sellaista muljumista satunnaisia yksittäisiä potkuja lukuun ottamatta.



Sairausloma tässä kuitenkin yhä jatkuu. Välillä aika käy tosi pitkäksi, mutta parhaani mukaan olen yrittänyt keksiä jotain kevyttä tekemistä. Esimerkiksi kaappien ja kodin järjestämistä, pelaamista ja kirppiskiertelyä. Myös BB 24/7 pyörii aika usein taustalla sitten, kun pitää vaan hetki levähtää ja ottaa ihan rennosti. Niin ja onnistuin neulomaan vauvalle söpöt villasukat (yllä). Tällä kertaa noudatin tarkkaan tätä loistavaa ohjetta ja niillä sukatkin onnistui! Ajattelin vielä käydä ostamassa uuden merinokerän ja kutoa toiset hieman isommat, näistä tuli niin minit 2,5 puikoilla. Ehkä voisi koittaa tumppujakin, mutta niihin pitäisi etsiä jokin ohje silmukkamäärästä. En ole koskaan ennen sellaisia tehnyt.

Käväisin tänään myös kirppiksellä, koska Taikassa oli merkkipäivät eli erikseen myyntialue merkkivaatteille. Pitihän sitä käydä vähän vilkuilemassa ja löysinkin sitten Kaikon lähes uuden bodyn 9 eurolla ja Papun käytetyt, mutta hyväkuntoiset housut 8 eurolla. Nämä oli niin ihanat, etten voinut jättää ostamatta, vaikka koko oli vain 50/56 molemmissa. Lisäksi ostin neljällä eurolla paksun nallehaalarin. En oikein tiedä, laittaisiko vauvan kaukalopussiin pelkässä merinohaalarissa vai tarvitaanko jotain muuta, niin tämä oli vähän kuin siihen tarkoitukseen. Ja sitten kävi vielä tuuri, kun löytyi isommissa kokoluokissa Newbien hyväkuntoisia bodeja vain 2 euron kappalehintaan. Kerrankin siis tein löytöjä oikein kunnolla!





Ai niin, eikä pidä unohtaa Medelan aivan käyttämättömän näköistä rintapumppua, joka myös lähti mukaan. Ajattelin, etten ehkä ostaisi ollenkaan pumppua ennen kuin sille tulee oikeasti tarve, mutta koska tämä maksoi vain 5 euroa, päätin että hyvähän se on olla varalta. Jos pumppua tarvitaankin paljon, voisi sitten myöhemmin ostaa vaikka ihan sähkökäyttöisen.

Sitten kävi muuten sellainenkin iloinen ja erittäin harvinainen tapahtuma, että voitin jotakin blogiarvonnasta! Vain äitien jutut -blogi arpoi yhden Pienen suuri seikkailu -vauvakirjan ja onni suosi tällä kertaa minua. Voitto oli kyllä tosi mainio juttu, koska tämä oli yksi niistä kirjoista, joita vauvalle alkujaankin mietin. Meillähän oli jo se Suloinen tarina sinusta ja se onkin mukavan laaja ja monipuolinen kirja. Mutta halusin siihen rinnalle jonkin suppeamman ja yksinkertaisen ja tämä sopii nyt täysin siihen tarkoitukseen.




Mutta se viimeaikojen kuulumisista. Maanantaina mulla onkin jo taas Tyksissä seurantakäynti. Mielenkiinnolla odotan, onko jotain muutoksia tapahtunut johonkin suuntaan. Tiistaina sitten on ihan tavallinen neuvolareissu perään. Niistä varmaan kirjoittelen seuraavaksi lisää, josko vaikka olisi vaihteeksi jotain uutta kerrottavaa.

4 kommenttia:

  1. Kaukalopussi voi olla niin lämmin, ettei sen alle tarvitse kuin sisävaatteet. Meillä oli äitiyspakkauksen makuupussista tehty kaukalopussi vauvalla, ja sisävaatteiden kanssa vain pipo ja tumput, ja oli niska märkänä pikkupakkasilla. Auto on kuitenkin lämmin. Tosin lapset on yksilöitä, joku voi palella herkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla ei ole kyllä mitään käsitystä, kuinka lämmin tuo pussi sitten onkaan :D Varmaan kokeilemalla se sitten selviää parhaiten, kun tosiaan lapsetkin on erilaisia hikoilun ja palelun suhteen.

      Poista
  2. Tosi kivoja kirppislöytöjä! Ja nuo kutomasi villasukat ovat tosi ihanat!
    Vatsasi näyttää tosiaan niin sirolta pallolta, että se ei sen suuremmin elämää haittaa. Kiva kuulla, että supistukset ovat jonkin verran helpottaneet. Jos ne olisi sit kuitenkin liittynyt ainakin osittain siihen tulehdukseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En osaa kyllä sanoa, mistä johtuivat, mutta pääasia että on helpottaneet. :)

      Poista