25. syyskuuta 2019

Maailman helpoin Ikea-reissu + uudet hankinnat

Me miehen kanssa just viikonloppuna valaistuttiin Ikea-shoppailun helppoudesta. Mua ei sinällään ole haitannut aina liikettä kiertääkään, joskin supisteluherkkyyden takia se ei enää oikein houkutellut. Ja onhan se tympeän suuri liike, jos etsii vain jotain tiettyä, eikä oikein ole sellaista kiertelyfiilistä. Eri asia toki, jos menee ajan kanssa ihan vain aikaa kuluttamaan ja tsekkailemaan tarjontaa. Mutta nyt kokeiltiin ensimmäistä kertaa noutopalvelua, koska kumpikaan ei erityisemmin halunnut käyttää aikaa tähän reissuun, kun kuitenkin selkeästi tiedettiin, mitä oltiin hakemassa.

Tein siis ensin ostoslistan valmiiksi Ikean nettisivuilla (tässä viikkojen kuluessa hiljalleen, se säilyy omalla tilillä). Kun se oli valmis, maksoin kaikki tuotteet etukäteen ja valitsin niille noudon. Sitten vain ajeltiin Ikeaan, haettiin täysi ostoskärry noin viidessä minuutissa Ikean noutopalvelusta ala-aulasta ja sitten vaan auto lastattuna takaisin kotiin. Plussana tietenkin se, ettei tule tehtyä kymmentä heräteostosta ja pystyy koko ajan seuraamaan ostoslistan loppusummaa. Voin kyllä suositella ja oli vieläpä ilmainen tuo nouto tämän vuoden loppuun saakka. Tulee varmasti käytettyä toistekin. Mutta siirrytäänpä sitten niihin ostoksiin.



Ensinäkin ostettiin vauvalle pinnasänky. Pitkään arvoin halvemman ja tämän vähän kalliimman välillä, mutta päädyin kuitenkin kalliimpaan, koska se miellytti enemmän silmää ja siinä oli enemmän vaihtoehtoja käyttää myös vauva-ajan jälkeen. Pinnasänky on perusvalkoinen, Sundvik-merkkinen. Ostettiin siihen myös patja, reunapehmuste, lakanat ja patjansuojukset. Lisäksi ostettiin suloisen hauska pussilakanasetti, joka olikin vahingossa aikuiskokoa. Mutta äkkiäkös tuon hurautti ompelukoneella vauvakokoon ja nyt mietin, tekisinkö jääneestä kankaasta vielä sisustustyynyn. Kuvassa tosin on äp-pakkauksen pussilakana päiväpeiton korvikkeena. Se oli niin kovaa ja karheaa kangasta pesun jälkeenkin, ettei oikein houkuta käyttää peittona.

Mukaan lähti myös Malm-lipasto. Pitkään pohdin (jälleen), ostetaanko me hoitopöytä laatikoilla vai pelkkä lipasto, joka kävisi hoitopöydäksi. Päädyin pelkkään lipastoon, koska se tulisi käyttöön jälkikäteenkin, hoitopöytää ei kovin kauaa tarvita. Toki tämä on hoitopöytää matalampi, että ergonomisesti mietin, onkohan tää kuitenkaan hyvä. Moni juuri tätä ratkaisua kuitenkin käyttää ja kehuu. Katsotaan, en ole poissulkenut sitäkään, että ostettaisiin ihan kunnon "kehikkohoitopöytä" vielä käytettynä muutamalla eurolla. Niitä aina Torissa pyörii. Lipaston sisälle ostettiin siihen kuuluvat lokerikot ja lisäksi muutama muu kori ja laatikko esim. vaipoille ja pikkusälälle (Nordrana-korit, Risatorp-kori sekä Raggisar-laatikot).



Lipaston päälle tulevaa hoitoalustaa ei ostettu Ikeasta, koska se oli tylsän valkoinen ja aika massiivinen. Tilasin alustan sen sijaan Jollyroomilta alennuksesta. Vessaan pesukoneen päälle ajattelin kokeilla vain vauvan tyynyä, jonka päällä on kevyt hoitoalustakangas ja ne ostettiin myös Ikeasta. Vessassa kun olisi tarkoitus vaihtaa vain kakkavaipat. Vaipoista puheen ollen ostettiin myös roskis. Tämä ei varmaan kovin paljoa hajuja pidä ja olikin vähän rimpula, mutta jos sen päivittäin tyhjää ja laittaa kakkavaipat erikseen omaan pussiinsa, niin olettaisin sen toimivan. Ja aiheeseen liittyen mukaan lähti myös pyllypyyhkeitä sekä tarralla kiinnittyviä koukkuja.

Jollyroomilta tilasin sitten hoitoalustan lisäksi myös hoitolaukun, se kun vielä oli hankkimatta ja sitä epäilemättä tarvitaan. Halusin reppumallisen ja tämä vaikutti hintaansa nähden parhaalta, mitään kovin kallista kun en viitsinyt ostaa. Oli siis tämäkin alennuksessa, kuten lähes kaikki tuotteet tuolla aina on. Tämä tilaus ei tosin ole vielä tullut perille asti.



Viimeisenä isompana ostoksena päädyin nyt ostamaan myös sen Piccolo-kehdon, joka on pyörien päällä. Se oli nyt alennuksessa vain 70 euroa, joten päätin senkin nyt tilata. Tosin mukaan lähti myös patja sekä söpö mobile ja toimituskulutkin olikin aika kalliit, että se siitä alennuksesta. Mutta eipähän tarvitse tuotakaan enää pohtia, että ostaisiko vai ei. Vaikkakin olen kyllä nyt jälkeenkin vielä miettinyt, että olikohan se kovinkaan järkevä ostos, kun se menee vain muutaman kuukauden. Mutta toisaalta halusin jonkun kauniin ja helposti siirrettävän paikan, johon vauvan voisi ensikuukausina helposti laskea nukkumaan ja ajattelisin keinuvan liikkeenkin olevan ihan hyödyksi. Katsotaan, voi olla, että tästä tulee ensimmäinen vauvavuoden turhake.

Nyt on siis hankinnat todella hyvällä mallilla. Postista odottelen vielä myös unipesää ja vaunuverhoa, jotka tilasin omilla kangasvalinnoilla ompelijoilta. Oikeastaan kokonaan puuttuu enää rintapumppu, jonkinlainen yövalo ja mahdollisesti itkuhälytin. Näiden jälkeen pitäisi ostaa vain vaippapaketti ja sitten ei ole muuta tehtävää kuin odottaa, että myös itse käyttäjä saapuisi paikalle ♥ Ai niin no pinnasänky on kyllä aika koruton, muutama pehmolelu tai tyyny sekä päiväpeitto voisi olla hyväksi...

Aika paljon sitä tulikin nyt lopulta ostettua uutena, vaikka olen päivittäin seurannut tori.fi:tä. Yritän kuitenkin olla tuntematta siitä hirveän huonoa omaatuntoa, koska hankinnat on kuitenkin olleet harkittuja ja moni onneksi myös alennuksessa. Kerrankos sitä nyt esikoiselle tarvikkeita hankkii! Kirjoittelen varmaan vielä paremmin tuosta meidän vauvanhoitonurkasta, kunhan loputkin siihen tarvittavat tuotteet löytää perille asti ja saadaan se valmiiksi.

4 kommenttia:

  1. Malm lipaston päälle myy ainakin Pinkorblue.fi verkkokauppa semmoisen kehikon, jolloin Malm lipaston pystyy muuttaa hoitopöydäksi ja sitten taas lipastoksi. Olisiko hintaa ollut joku 30-40€. Tosi kätevä oli esikoisen aikana ja nyt sama sitten tulevalle vauvalle käyttöön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! En ollutkaan kuullut tollasesta, me ajateltiin laittaa hoitoalusta vaan tohon päälle sivuttain. Mutta täytyy pitää toi mielessä, jos meidän systeemi ei toimikaan. :)

      Poista
  2. Muistakaa kiinnittää Malm-lipasto tukevasti seinään! Lapsi kun pääsee seisomis-/kiipeilyikään, niin tuo malli keikkaa tosi helposti päälle ja on painava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mies tuosta jo mainitsikin kun koottiin. Vielä ei laitettu seinään kiinni, mutta varmasti myöhemmin näin tehdään kun lapsi vähän kasvaa. :)

      Poista