28. syyskuuta 2019

Vauvan oma nurkkaus eli hoitopiste

Asutaan tällä hetkellä kolmiossa ja koetaan, että mahdutaan tähän hyvin vielä vauvankin tullessa. Joitain uusia ratkaisuja ollaan jouduttu miettimään, muttei tämä vielä onneksi kovin ahtaalta tunnu. Mutta koska meillä molemmilla on kuitenkin omat pöytäkoneet työpöytineen, ei vauvalle riitä täältä omaa huonetta. Onneksi hän ei ainakaan ensimmäiseen vuoteen sellaista tarvitsekaan. Pienen nurkkauksen sain kuitenkin hänelle raivattua meidän työhuoneesta ja tässäpä pieni katselmus siihen.

Pitkään mietin, laitetaanko ostamamme kehto myös tähän nurkkaukseen, mutta toistaiseksi koin järkevämmäksi laittaa tilalle pyykkikorin ja roskiksen. Kehto on siis tällä hetkellä olohuoneessa, mutta siinä on pyörät, joten helppohan sitä on liikutella sinne tänne. Olisihan se toki näyttänyt kauniimmalta tässä nurkkauksessa, mutta ehkä kaikkea ei voi aina miettiä kauneus edellä. Roskiskin on kyllä toisaalta tällä hetkellä aika hankalassa paikassa käytön kannalta, mutta ehkä sekin siirtyy aina arkena sitten tuohon lipaston sivuun.



Vauvan nurkkaus on lähinnä tarkoitettu hoitopisteeksi. Malm-lipasto toimii hoitopöytänä ja vaatekaappina. Vähän mua kyllä vieläkin epäilyttää, että tosiaanko se on ihan turvallinen noin, mutta sen näkee sitten kokeilemalla. Moni on sanonut käyttäneensä tätä ratkaisua ihan onnistuneen turvallisesti koko vauva-ajan, vaikka tätä ääneen epäröinkin eräässä Face-ryhmässä. Irtihän vauvasta ei uskalla lainkaan tuossa päästää, mutten kyllä jättäisi häntä yksin ihan oikeallekaan hoitopöydälle. Tässä lipastosysteemissä paras puoli oli se, että se on helposti palautettavissa ihan vaan lipastoksi: sen kuin vain ottaa hoitoalustan pois päältä. Eikä se vie paljon tilaa.

Vielä kun en osaa sanoa, tuleeko tätä käytettyä lainkaan vai käykö meille klassisesti eli koko hoitopiste siirtyykin kylppäriin käytännöllisyyden vuoksi. Nyt tarkoitus olisi vaihtaa vain kakkavaipat kylppärissä pesukoneen päällä. Ajattelisin kuitenkin tämän hoitopisteenkin tulevan käyttöön, koska kylppäri on ihan lähellä tuon mintun värisen seinän takana ja muutenkin kolmiossa tähän ei ole mikään pitkä matka mistään. Moni kun sanoo, että vaihtoi vaipan siinä, missä sattui olemaan, mutta ainakin tällä hetkellä näkisin paljon helpompana tulla aina tähän, missä on kaikki tarvikkeetkin valmiina.



Lipaston päällä on narukorissa hoitotarvikkeita, kuten öljy ja sinkkivoide. Yöpöytä taas matkusti tähän hoitopisteeseen makkarista, kun tarvittiin tilaa pinnasängylle. Siihen saa myös päälle kätevästi yövalon öisiä vaipanvaihtoja varten sekä vaipat ja pikkupyyhkeet. Alapuolella on harsot, mutten tiedä, onko ne nyt kovinkaan järkevässä paikassa. Varmaan kaikki löytää kyllä paikkansa sitten, kun tämä oikeasti tulee käyttöön. 

Tuohon seinälle haluaisin vielä tauluja, mutten oikein raaski rei'ittää sitä. Siinä on nimittäin lasikuitutapettia ja sen paikkaaminen jälkikäteen ei olekaan mikään helppo nakki. Ehkä jos löytäisi kevyitä tauluja, voisi koittaa naputtaa ne taulukoukuilla kiinni. Tuo mintun värinen seinä on ollut tässä jo pidemmän aikaa meillä eli sitä ei mietitty vauvan kannalta, mutta sopii mielestäni kivasti just tähän. Huoneen toinen seinä on valkoinen, yhdellä on leveä ikkuna ja yhdellä rivistö valkoisia seinään upotettuja kaappeja. Ja tosiaan huoneen toisella puolella on miehen leveä ja mun kapea työpöytä. Mahtuivat yllättävän kivuttomasti samaan tilaan, mutta siihen se tämän huoneen harmonisuus sitten katkeaakin. :D

Matto ei myöskään oikein sovi tähän tyyliin, mutta se nyt on aina tuossa ollut ja saa varmaan olla jatkossakin. Ostetaan sitten joskus uusi, kun pääsee sisustamaan ihan kokonaista oikeaa lastenhuonetta.

8 kommenttia:

  1. Oi että miten ihana vauvanurkkaus teillä ! ♥_♥ Niin raikkaan näköinen jotenkin. Kyllä vauvan kelpaa syntyä sinne !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään itekin just tästä raikkaudesta. :)

      Poista
  2. Meillä on jossain albumissa kuva sinun hoitopöydästä, muistatko nähneesi? Sellainen taittopöytä ja melko korkea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämärästi ehkä muistan sellasen nähneeni :D

      Poista
  3. Voi kuinka ihanasti laitettu nurkkaus! Siellä näyttää kaikki olevan jo niin valmista vauvan tuloon. Ja eipä siihen teillä enään kauaa olekaan. Vauvan tosiaan kelpaa saapua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä jo aika valmiina kaikki, ehkä vähän liiankin ajoissa :D Yhdeksän viikkoa vielä laskettuun, mutta toisaalta enää vain kolme viikkoa siihen rajaan, että synnytystä ei lainkaan esteltäisi, jos se käynnistyisikin itsellään.

      Poista