8. toukokuuta 2020

Kuulumisia pienen tauon jälkeen

Pieni blogihiljaisuus on johtunut siitä, ettei ole ollut aikaa, mutta myös siitä, ettei ole oikein huvittanut kirjoitella. Ei ole ollut mitään erityistä asiaa tai aiheita mielessä ja vanhat luonnoksetkaan ei jotenkaan ole tuntuneet ajankohtaisilta. Nyt asiaa on kuitenkin kertynyt sen verran, että saa yhden kuulumispostauksen aikaiseksi.

Aloitetaan vaikka yhdestä uudesta etapista eli viljojen (toistaiseksi vain kauran) lisäämisestä ruokavalioon. Vauvalle sopivien kaurapuurohiutaleiden löytäminen oli kyllä haaste, kun melkein kaikkiin oli lisätty maitoa tai maitojauhetta, mitä ei vielä viiden kuun iässä saisi antaa. Löysin onneksi lopulta Hollen hiutaleet, jotka ovat ihan vain sitä itseään hienonnettuna. Nämä on myös helppo valmistaa, kun ei tarvitse kuin keittää kiehuvaa vettä ja sekoittaa. Toki ihan perinteiset "aikuisille" tehdytkin puurot käy, mutta on helpompaa, kun puuro on valmiiksi hienojakoista.

Kiinteisiin liittyen hankittiin äskettäin käytettynä baby set Stokken tuoliin. Nyt kun selkä on paremmin tuettuna ja istuma-asento muutenkin parempi, päätettiin ottaa syöttötuoli käyttöön 5,5 kuukauden iässä. Kolmella harsolla vauva on siinä lähes yhtä tuettuna kuin sylissäkin ja pysyy hienosti pystyssä. Soseiden syöminen on ollut paljon mukavampaa näin! Ihanaa, kun tulee uusia taitoja ja etappeja, mutta kyllä tämä ajankulu välillä ihan hirvittää. Syömme tällä hetkellä neljästi päivässä: aamupuuro marjasoseella, kasvissose, hedelmäsose ja iltapuuro marjasoseella. Noin 1-2 ruokalusikallista kerrallaan. Lihat otetaan mukaan vasta puolen vuoden iässä.


Sitten päästään aiheeseen, mikä on myös yksi syy blogihiljaisuuteen eli ajanpuute. Se on johtunut osin siitä, että poitsun päiväuniajat on vähän lyhentyneet, mutta ennen kaikkea siitä, että olen alkanut ommella lastenvaatteita. Hurahdin siihen ihan täysin ja siinä missä ennen kirjoitin aina blogia omalla-ajallani, käytän sen nyt mieluummin ompeluun. Tämä on havaittavissa myös ylläolevan kuvan kaaoksesta. Olisipa ompeluhuone. :D Nyt on tosin ollut taukoa ompelusta, koska puolat pääsivät loppumaan. Odottelen jälleen postia.

Vaatteista puheen ollen: myös lemppari kirppikseni Taika avattiin taas tauon jälkeen maanantaina. Oli pakko lähes heti mennä kiertelemään sinne, koska meillä alkoi seuraavan koon vaatevarastot ehtyä. Löysinkin sitten lähes uudenveroisen Name Itin softshell-haalarin, kevätpipon ja uimavaipan. Oli siis hyvä reissu! Prismasta taas löytyi hyvästä alesta Blaan jumpsuit, meillä kun alkaa edellinen Muumi käydä jo pieneksi. Poika kasvaa kyllä ihan hirveän nopeasti. Vielä puuttuu kyllä 74-koon bodeja, niitä kun en toistaiseksi ole aikeissa ommella itse.


Päivät meillä on nyt pitkälti kuluneet kotona samalla kaavalla. Nyt tosin, kun koronarajoituksiakin aletaan hiljalleen purkaa, ollaan itsekin otettu vähän höllemmin. Nähty osaa (riskiryhmään kuulumattomista) isovanhemmista ja kertaalleen käytiin myös kaupassa koko perhe. On ihanaa vaihtelua, että vauvakin näkee välillä muutakin kuin kotia. Hän on nyt alkanut vierastaa vähän paikkojakin, mutta onneksi vielä ainakin tottuu niihin hetken katseltuaan. Kauppareissu sujui tosin yllättävän hyvin. Hän vain katseli kiinnostuneena ympärilleen omasta kaukalostaan.

Nyt on myös ollut aivan ihania kelejä. Laitettiin meidän parveke kuntoon ja ollaan voitu viettää välillä sielläkin aikaa sisävaatteissa. Lisäksi nyt kun vauva alkaa olla isompi, ollaan voitu ulkoilla myös hänen ollessa hereillä. Käydä kävelyllä tai jossain ulkona istumassa. Kokeiltiin mm. yhdessä keinumista meidän pihalla. Ihanaa, kun ei tarvitse enää olla vain sisällä päivät pitkät.


Kaikkiaan meillä on mennyt tosi kivasti. Rokotusten jälkeen ei tällä kertaa onneksi tullut pahoja oireita, edes rotarokotteesta. Muutama itkuinen yö ja yksi huutoilta, mutta siihen se jäikin. Viimeksi kun tätä samaa kesti pari viikkoa. Nyt poika alkaa olla jo ihan oma itsensä ja onkin ollut ihanan nauravainen ja hyväntuulinen viime aikoina.

Siinäpä ne suurimmat kuulumiset taisi olla. Tuntui kyllä jotenkin kankealta tämä kirjottaminen tauon jälkeen. Varsinkin, kun tämä Bloggerin kirjoitusosio on muuttunut, enkä tykkää kyllä tästä uudesta yhtään. Vaikea hahmottaa tekstiä ja kirjoittaa, puhumattakaan kuvien lisäämisestä... Mutta ehkä tähänkin tottuu. :)

4 kommenttia:

  1. Kiva lukea teidän kuulumisia! Eikä, olen niin innoissani sun ompeluharrastuksesta! Laita jotain kuvia sun töistä. En ymmärrä miten löydät aikaa ompeluun vauvan kanssa :D Itsellä jäi kaikki käsityöt siihen paikkaan kun neiti syntyi.

    Täytyykin etsiä sun postaus liittyen siihen ensimmäiseen rotarokotukseen. Meidän neiti sai ensimmäisen rotan 2kk ikäisenä ja silloin ei tullut mitään vaivaa. Ehkä yksi tai kaksi vatsan vääntöä, muttei mitään sen kummempaa. Nyt tuli tällä viikolla rotan toinen satsi ja jo melkein 2kk täysin nukutut yöt muuttuivat siitä rokotuksen jälkeisestä yöstä tosi itkuisiksi (meidän vauvan mittapuussa). Neiti on nukkunut nyt jo 3 yötä todella levottomasti ja heräilee aamuyöstä vähän väliä. Voiko huonounisuus liittyä rokotukseen? Aina puhutaan vain kuumeesta rokotusten yhteydessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan, kun saan useampia valmiiksi! Legginssejä oon nyt vain tehnyt, ne kun on helppoja. Meillä poitsu nukkuu n. 3,5 tuntia päivässä, niin siinä ehtii vähän ommella, vaikka aina harmittaakin keskeyttää (nukkuu tuon kolmessa osassa). :D

      Meillä juuri tuon toisen rotan jälkeen tuli pahimmat oireet. Pari viikkoa itkuja ja kitinöitä, myös öisin. Ja silloin juuri yöt huononi paljon, alkoi tulla tunnin välein heräilyä viikoksi-kahdeksi. Sanoisin siis, että voi hyvin liittyä rotarokotukseen, ainakin oman kokemuksen perusteella. Sitten on tietty ne neljän kuukauden hulinat, nehän voi alkaa 3-5 kuukauden iässä. Mutta rokotukset tietty osuisi nyt ajallisesti tuohon. :) Toivottavasti menee pian ohitse!

      Poista
    2. Itse ehdin jo kanssa miettiä 4kk hulinoita, mutta nyt ollaan taas menty jo kaksi yötä sillä normaalilla koko yön lävitse nukkumisella, että veikkaan kyseessä olleen reaktio rotalle!

      Poista
    3. No niin, hienoa, ettei jatkunut pidempään 😊

      Poista