17. huhtikuuta 2019

Ultrassa 6+1 ja syke ♥

Julkaistu alunperin aiemmassa blogissani. Tuon postauksia tänne uuteen blogiin, jotta löydän helposti koko odotusmatkan samasta paikasta.


Tänään julkisen puolen varhaisultrassa nähtiin noin 6+1 viikkoja vastaava 4,9 mm pitkä alkio, jonka syke oli 124. Kaikki siis käsittääkseni hyvin. Siinä kohtaa, kun kuulin sykkeen kaiuttimista, olisin varmaan alkanut itkemään onnesta, jos ei ultra olisi muuten ollut kokemuksena niin hirveä (tästä lisää alempana). Mutta se helpotuksen tunne, että paikka oli oikea, koko vastasi omia laskemiani viikkoja (tänään 6+3) ja sykekin vielä kuului hienosti. En sitten tiedä, mistä ne toispuoleiset alavatsan jomottelut johtuvat. Tai oireiden vähyys! Nyt yritän edes vähän iloita tästä, kun tiedän, että jotain siellä sisällä on alkanut kasvaa. <3 Nyt keskenmenon todennäköisyyskin on enää pieni. Lukemani mukaan, jos syke löytyy alussa, raskaus jatkuu 90 prosentin todennäköisyydellä.


Mietin vielä, että mitä teen tuon lasketun ajan kanssa. Olin itse laskenut ovulaatiosta ajaksi 8.12., mutta ultran mukaan se on nyt 10.12. Sillä ei sinällään ole merkitystä, paitsi että tippuisin nyt viikoissa viikolta 6+3 viikolle 6+1. Ja muutama päiväkin on tässä alussa tuskaa, kun se viikon vaihtuminen uuteen on niin helpottavaa aina! Ehkä menen edelleen tuolla omalla 6+3 viikolla, mutta toki virallisesti laskettu aika on silti 10.12. Ja ne sanoi myöskin, että laskettu aika voi kyllä vielä muuttua.


Mutta niin, sitten se julkisen puolen ultra. Mistä aloittaisin? Kun menin huoneeseen, siellä oli tutkimuksen tekijä sekä joku toinen tyyppi. Kumpikaan ei esittäytynyt saati tervehtinyt, joten vaikea sanoa, keitä he olivat. Pyydettiin äitiyskortti ja sen jälkeen ottamaan housut pois ja käymään pitkäkseen. Jaha, ei kai siinä.


Sitten tutkimuksen tekijä katsoi kohdunsuun ja tässä kohtaa sanoi sen olevan siisti. Seuraavaksi ultralaite sisään ja tästä eteenpäin tekijä ei puhunut minulle mitään. Mun mielestä aivan törkeää, koska kyseessä ensimmäinen raskaus ja pelko perseessä, että mitä vain voi löytyä. Näin itse ruudulta, ensin vain jonkun palluran ja pelästyin, että onko kyseessä tuulimuna. Mutta tarkennuksien jälkeen tuli näkyviin jotain epämääräistä ja tutkija alkoi mittaamaan sitä. Päättelin, että kyseessä ehkä olisi alkio. Hän mutisi toiselle huoneessa olevalle, että "olisko tämä sitten 6+1". Jos en olisi selvitellyt asioita ja katsonut ultrakuvia, olisin ollut varmasti ihan pihalla. Tämä sai pienen toivon pilkahduksen aikaan!


Olin jotenkin niin häkeltynyt tutkijan välinpitämättömyydestä, etten edes uskaltanut keskeyttää ja kysyä asiasta lisää. Uskoin kuitenkin, että kyseessä varmaan oli kohdun sisäinen raskaus, koska se löytyi niin nopeasti. Olin ehkä huomaavinani myös pienen valkoisen täplän vilkkumisen ruudulla, mutten ollut ihan varma. Pian kuitenkin kaiuttimista alkoi kuulua tasainen jumputus ja ai että se tuntui niin hyvältä! Tiesin siinä kohtaa, että syke oli löytynyt ja näin kun tutkija otti käyrästä lukeman 124. Mutta taaskaan hän ei puhunut minulle mitään. Laite pois vaan sisältä ja sanoi, että voin pukeutua.


Sitten hän meni koneelle kirjoittamaan, toinen tyyppi kirjasi tietoja äitiyskorttiin. Minä siinä istuin vähän hämmentyneenä, että oliko kaikki siis hyvin vai huonosti. Mutta lopuksi tutkija antoi mulle kuvat, hymyili väkinäisesti ja sanoi, että uusi laskettu aika on sitten 10.12. Olin vähän, että aha. Oliko tää tässä? Kuulemma oli.


Kaikkiaan tuo kesti vain 5 minuuttia. Enhän voi vieläkään olla varma, oliko kaikki oikeasti hyvin vai ei, koska kukaan ei mulle tuloksia tulkinnut, mutta luotan näihin omiin tulkintoihini lääkärin sanoista ja siihen, mitä itse näin ja kuulin.


Mulle soitetaan vielä tänään neuvolasta, että voi olla, että se sitten vielä avaa asiaa lisää. Toivottavasti ainakin. Mutta olisin kyllä niin mieluusti maksanut sen 120 euroa oikeasti hyvästä ultrakokemuksesta. Tämäkin kun maksoi kuitenkin 45 euroa, mikä mielestäni vain pahentaa kokemusta. Voi olla, että käydään vielä yksityisellä ultrassa vähän myöhemmin. Mutta säästetään se sinne, jos alkaa tulla taas epäilyksiä, onkohan kaikki vielä hyvin. :) Tällä hetkellä ainakin on. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti