16. huhtikuuta 2019

Ensimmäinen neuvola (6+2)

Julkaistu alunperin aiemmassa blogissani. Tuon postauksia tänne uuteen blogiin, jotta löydän helposti koko odotusmatkan samasta paikasta.


Nyt on käyty ekassa neuvolassa ja olihan se kokemus. Täytyy sanoa, että fyysisesti odotusaula oli aika kamala. Kaikki oli kulunutta ja jotenkin likaisen oloista, vaikka kai siellä nyt puhtaudesta huolehditaan. Kyllä se vielä äitinä menee, mutta enpä haluaisi esim. vauvaa siellä imettää tai antaa lasteni leikkiä lattialla. Ja vessat oli hirveät myös ja niissä pitää käsittääkseni joka kerta tehdä virtsatesti. Ei mitkään kivoimmat olosuhteet siihen.


No mutta niin. Kun mentiin neuvolaan miehen kanssa, tuntui että ollaan aivan väärässä paikassa. Oli niin outoa olla siellä, etenkin niiden parin jo pidemmällä raskaana olevan kanssa. Oma vatsa kun ei näy ulospäin vielä tietenkään yhtään. Kai siihenkin tottuu!


Meidän terveydenhoitaja oli mukava, joskin tosi puhelias. Mutta toki sitä asiaakin oli tosi paljon ja 1,5 tuntia kului nopeasti. Kovin paljon ei tullut kyllä mitään uutta asiaa tietopuolelta (paitsi varmaan miehelle), olinhan jo ehtinyt tutustua mm. ultriin ja ruokavaliosuosituksiin.


Juteltiin sairauksista, elämäntavoista, vähän parisuhteesta ja käytiin tietoja lävitse. Aika paljon terkkari puhui ja me kuunneltiin. Mun keskenmenopelon se vähän kuin ohitti sanomalla, että moni pelkää ja että ei siihen oikein voi itse vaikuttaa. Mainitsi toki, että psykologillekin pääsee, jos tarvitsee ja pelot jatkuu läpi raskauden, mutten nyt ehkä näkisi sitä tarpeellisena.


Sain mukaani vinon pinon papereita sekä äitiyskortin. Tuo äitiyskortti on jotenkin niin ihana, muistan sen omasta lapsuudestani. Onneksi täällä on vielä ne pahvisena, vaikkei ilmeisesti kauaa. Sain myös tietää, että joudun sokerirasitukseen kahdesti ja ekaa kertaa n. viikolla 16, koska mulla on pcos joka lisää riskiä raskausdiabetekseen. Ihanaa.


Positiivisin yllätys oli, että mun yli 35 päivän epäsäännöllisen kierron takia pääsen julkiselle varhaisultraan. Maksaa sekin n. 45 euroa, muttei niin paljon kuin yksityisellä. Vähän harmittaa, että jouduin nyt perumaan tämän päivän ajan. En jaksaisi enää yhtään odottaa. Mutta onneksi julkisen puolen aikakin on jo huomenna iltapäivällä. Sitä tuomiota enää odotellessa. Siellä tarkentuu sitten laskettu aika. Tällä hetkellä mennään siis 6+2, neuvolan mukaan 10+1. Voi kunpa siellä olisi kaikki kohdillaan. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti