13. joulukuuta 2023

4-vuotiaan ja vauvan talvivarusteet

Kylmät kelit yllätti tänä vuonna täysin - varsinkin kun esikoinen oli kasvanut jotenkin yhtäkkiä ison harppauksen. Lähes kaikki talvikamppeet oli jääneet pieniksi, eikä siis auttanut kuin hankkia uudet. Hankinnat tein pääosin jo marraskuun alussa, mutten saanut tätä postausta julkaistua, kun vaatteet oli aina kuvia varten käytössä/likaiset/kuivumassa tai ulkona jo niin pimeä, ettei hyviä kuvia saanut. Mutta nyt sain tämänkin tehtyä!

Tavallaan tykkään varusteiden hankinnasta ja mietinnästä, mutta kiireellä vauva-arjen keskellä en niinkään. Tykkään tehdä löytöjä eli ostaa käytettynä uudenveroisia vaatteita tai uusia hyvillä alennuksilla, mutta kiireessä kumpikaan ei oikein ole vaihtoehto. Viikon ajan seurasin nettikirppiksiä, mutta sen jälkeen vaatteille alkoi olla jo todellinen tarve ja piti turvautua nettikauppoihin.

4-vuotiaan talvivaatteet

Haalarin hankinta oli siinä mielessä helppoa, että tiesin haluavani taas Reiman haalarin. Harmillisesti mun lempparihaalarista (Lappi) loppui koot 98 kokoon, joten piti etsiä uusi malli. Päädyin lähinnä hinnan takia Kurikkaan. Alennuksia etsiessäni törmäsin sitten kuitenkin XXL:ssä Reiman Snowstorm-haalariin, joka oli Kurikkaa vastaava ominaisuuksiltaan. Kuosi ei ehkä ollut ihan se lempparein, mutta kivempaakaan ei tämän vuoden mallistossa ollut. Koko 104 cm on vielä ehkä pikkuisen liian iso, mutta kyllä tuon kanssa pärjää. Edellinen 98 cm oli turhan jämpti, mun mielestä haalarin pitää olla aina vähän väljä.






Lisäksi tarvittiin jokin lämpöisempi kauppatakki, koska haalaria ei juuri tule kauppareissuille puettua. Törmäsin sitten hyvään hintaan vain pari kertaa käytettyyn Reiman toppatakkiin ja päätin ostaa sen. Koko oli taas vähän arvoitus, mutta otin riskin, kun oli niin hyvä löytö. Ja isohan tuo 104 cm takki sitten oli. Se menee aika varmasti vielä ensi talvenakin, mutta on nyt siinä ja siinä, kärsiikö tuota käyttää jo tänä talvena. Toistaiseksi ei ole vain tullut vastaan yhtä hyvää ja halpaa 98 senttistä, joten ollaan menty tällä.

Sitten välikerrastoon. Meillä on ollut koosta 86 alkaen Popin merinohaalareita, joten sen valinta oli aika selkeä. Yritin kyllä katsoa alkuun muitakin, koska tämä haalari on törkeän kallis, mutta kaikissa oli mielestäni joku vika. Fleeceä sisäpinnalla, jotain merinosekoitetta, tyhmä malli (lähinnä vetoketju liian lyhyt) tai hintaeroa ei lopulta olisi tullut kuin ehkä kymppi sinne tai tänne. Ostin siis lopulta taas Popin haalarin ja lohduttauduin sillä, että  nämä menee kaikki vielä kuopuksellekin ja ehkä sen jälkeen vielä myyntiin. Ehkä. Riippuu, paljonko nämä aikovat rymytä vaatteineen. :D Kertaalleen tämä sai jo päiväkodissa veret päälleen, mutta ne onneksi lähti kylmällä vedellä ja käsinpesulla.




Pipo olikin hankalampi juttu. Meillä on ollut tähän asti Metsolan Mini Crystal -merinopipoja nauhoilla. Ne on olleet ihan parhaan mallisia ja tosi lämpöisiä. Mutta nauhapipo ei enää oikein käynyt 4-vuotiaalle, kun ei hän saa sitä itse kiinni ja olihan se muutenkin ehkä jo vähän vauvamainen. Olisin siis halunnut tilalle Metsolan nauhattoman pipon, mutten raaskinut ostaa niin kallista uutta, eikä niitä löytynyt käytettyinä hyvässä värissä tai koossa. Koska pipolle oli tarve NYT, etsin siis vain jotain mahdollisimman halpaa ja kivaa merinopipoa uutena.

Törmäsin lopulta Blaan merinopipoon, jonka sai alennuksesta. Malli ei vain sitten ollutkaan hyvä, koska se valui lapsen silmille. Löysin sitten onneksi myöhemmin myös Metsolan pipon, eikä se kyllä pettänyt taaskaan. Juuri sopiva lapsen päähän: ei tule yhtään silmille ja pysyy tiukasti päässä korvat peittäen. Blaan pipoa käytän nyt sitten itse, onpahan minullakin joskus jotain oikeasti laadukasta ja lämmintä.

Kauluri ja toppahanskat löytyi jo ennestään, villasukat meille neuloi isomummu. Kenkien osto olikin sitten ihan tuskaa, kun en millään osannut päättää, mitä ostaisin (kuten aina). Pitkien pohdintojen kautta päädyin jonkinlaisena kompromissina osin vedenpitäviin Kuoman Lumi-kenkiin. Sen lisäksi löysin käytettynä paljasjalkakumpparit villavuorella, niin luulisin että näillä onnistuu hyvin yksi talvi. Joskin nuo kumpparit olikin aika reilun kokoiset, mutta menettelee.

Tuntuu, että tänä talvena ollaan nyt tosi ärsyttävästi jossain kokojen välissä. Edellisen talven varusteet ei ole enää mukavat ja ilmavat päällä, mutta seuraava koko on hieman liian iso. Yritämme kuitenkin selviytyä!

5 kk vauvan talvivaatteet

Voisi ajatella, että vauvalla on nyt kaikki, mitä esikoiselta aikoinaan jäi säästöön. Mutta itse asiassa hänellä ei ole yhtään talvivaatetta esikoisen ajoilta. Se johtuu siitä, että ne oli kaikki jollain tapaa huonoja joko ominaisuuksiltaan tai malliltaan ja olin jo siksi ehtinyt myydä ne eteenpäin.

Ulkohaalarina meillä oli siis alunperin vain äitiyspakkauksen toppahaalari, mutta se oli aika reilun kokoinen pussinakin. Olisi se varmaan talven mennyt, mutta samalla kun ostin meille toisen ratasosan bongasin samalta myyjältä hyväkuntoisen Reiman untuvahaalarin 62 senttisenä. Päätin siis ostaa sen meille talveksi, kun oli niin edullinen. Tämän lisäksi vaunuihin on äitiyspakkauksen makuupussi.




Vauvalla oli lisäksi odotusaikana hankkimani Peuhun ihana 56 cm merinohaalari, mutta se jäi pieneksi jo lokakuun lopussa. Nyyh. Ostin siis Prismasta vielä halvimman löytämäni merinohaalarin 62 cm koossa ja kun sekin jää varmaan tammikuun jälkeen pieneksi, siirrytään äitiyspakkauksen merinohaalariin.

Metsolan yhden tupsun merinopipon olin ostanut jo aiemmin. Se alkaa olla nyt nafti, joten ostin alennuksesta seuraavan koon. En vain löytänyt kivassa väissä samaa mallia, joten piti tyytyä kahteen tupsuun. Villasukat saatiin seurakunnalta kastelahjaksi ja merinotumput ostin Tokmannin alesta.

Tässäpä ne! Eiköhän näillä yksi talvi taas pärjätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti