24. tammikuuta 2021

Talvivarusteet uusiksi, oi voi!

Luulin varautuneeni hyvin talveen, mutta väärässä olin. Talvivaatteet alkoivat väistämättä käydä pieniksi ja toisaalta kovemmilla pakkasilla ei ollut päällä enää riittävästi. Tarvittiin uusia merinovaatteita sekä toppahaalari, kaikki koossa 86. Aiemmin hankkimistani vaatteista vain Metsolan merinopipo sekä Ruskovillan merinokypärämyssy, -kauluri ja -lapaset on olleet ihan loistavia ja menevät vielä lopputalvenkin.

Mietin kyllä tovin sitäkin, josko kuitenkin pärjättäisiin vanhoilla varusteilla vielä lopputalvi, mutta eihän siinä kärsisi sitten kukaan muu kuin lapsi itse. Totesin, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä ostoksille. Huonolla tuurilla voi toki käydä nyt niin, että talvi loppuukin jo ensi viikolla ja uudet vaatteet jäävät turhiksi, mutta eipä sitäkään tiedä, vaikka kelit jatkuisikin vielä pitkälle maaliskuuhun.




Ensin mietin ostavani tarvittavat vaatteet käytettyinä, mutta totesin pian, että pääsen kyllä helpommalla tilaamalla ne uutena. Lisäksi tykkään pestä kirppisvaatteet aina 60 asteessa, mikä ei oikein merinovillalle sovellu. Niinpä suuntasin suoraan Polarn o. Pyretin nettikauppaan merinovaateosastolle. Heidän merinovaatteistaan kun olin kuullut (ja kokenutkin) paljon hyvää ja hinnatkaan ei olleet kovin pahoja, mitä nyt hieman vertailin. Aika saman verran sai maksaa missä hyvänsä muuallakin, jos halusi vaatteen olevan 100 prosenttista merinovillaa, eikä jotain sekoitusta.

Ostoskoriin lähti siis uusi merinovillahaalari. Meillä on aiemmin ollut käytössä vain äitiyspakkauksen merinohaalari, mutta se on alkanut tuntua liian ohuelta ja on myös jäämässä pieneksi, eikä se itse asiassa ole edes 100 prosenttista merinoa. Mietin kyllä, olisiko ollut fiksumpaa ostaa nyt erikseen housut ja takki, kun tuo äp-haalarikin nyt vielä jotenkin menee, mutta hinnan takia päädyin kuitenkin uuteen haalariin (haalari maksoi yhtä paljon kuin pelkkä vetoketjutakki). Tämä haalari käy onneksi vielä hyvin pitkälle kevääseenkin välikausihaalarin alla.




Lisäksi tilasin yhdet merinovillasukkahousut, jotta saamme aina alimmaksikin kerrokseksi merinovillaa. Yhdet merinovillaiset sukatkin ostin, koska ne on lämpimimmät ja parhaat sukat talvella eli puuvillasukka jarruilla jää nyt välistä kokonaan pois, kun ulkoillaan. Olisin vielä halunnut ostaa Popin toppahanskatkin, ne kun on yhä hankkimatta, mutta ne oli kaikki jo loppu. Niinpä tilasin vain uudet välikausihanskat, koska ne menee nyt talvella nollakeleillä merinolapasten kanssa ja vielä myöhemmin keväällä ja syksylläkin. Mukaan lähti lopuksi myös ihan tavallinen puuvillainen vetoketjupaita, jonka saa kätevästi päälle sisälläkin, jos on vähän vilpoista. Välillä on ollut sellaisellekin tarvetta.

Valitettavasti tosiaan myös toppahaalarit ovat nyt molemmat jäämässä pieniksi. Niin kauan kun alkutalvesta etsinkin ja himoitsin tätä Rodinin haalaria, on nyt todettava, että sen niskahaaramitta koossa 80 ei millään enää riitä. Haalari on todella hankala pukea ja pojan on vaikea istua ja liikkua sen kanssa. Päätin ostaa tilalle Reiman haalarin (koossa 86 cm), koska ne on yleensä aina tosi laadukkaita ja myös mukavan vaivattomia pukea. Taidetaan ensi talvenakin pitäytyä vain Reimassa.


Löysin onnekseni Torista Reiman Lappi -haalarin uutena (laputkin vielä kiinni) 50 eurolla. Tämä haalari on kyllä melko reilu 86-koossa (kuten Reimat yleensäkin), mutta töppösten ja hanskojen kanssa sopii kuitenkin päälle. 80-senttinen olisi ehkä ollut fiksumpi valinta, koska se olisi ollut sopiva juuri nyt. Tämä 86-senttinen haalari on nyt "turhaan" iso, kun ei luultavasti kuitenkaan mahdu enää ensi talvena. Pääasia kuitenkin, että se ei ole liian pieni ja että tämänkin kanssa poika pystyy ulkona toimimaan.

Vielä on mietinnässä, ostaisinko toppahanskat vai yritettäisiinkö pärjätä nykyisillä (joilla ei saa kiinni mistään ja jotka on vähän liian tiukat). Ehkä ostan, jos löytyy hyvä tarjous. Pakkaskeleille meillä ei ole hanskoja, joiden kanssa poika pystyisi tarttumaan leluista, mutta nollakeleillä toimii hyvin merinolapanen + välikausihanska. Niin ja ostoslistalle ovat nousemassa myös kengät, koska poika on alkanut jo kävellä, mutta niiden kanssa vasta tuskailenkin. :D Liikaa vaihtoehtoja ja toisaalta liian vähän, kun kenkien pitää olla juuri oikeanlaiset. Toisaalta ei millään viitsisi maksaa maltaita talvikengistä, jotka menee enää vain pari kuukautta, mutta kevätkenkää ei taas uskalla vielä koon takia ostaa. Ikävä kyllä Reiman Antura -töppöset on käymässä pieniksi ja ne ei myöskään kestä yhtään vettä.

On tämä varustelu kyllä niin hankalaa, etenkin kokojen kanssa. Ei haluaisi toisaalta ostaa liian isoja, mutta sitten on aina tämä riski, että vaatteet eivät menekään koko kautta. Onneksi hyväkuntoisista ja vähänkäytetyistä vaatteista saa yleensä helposti ainakin puolet rahoistaan takaisin. Ei harmita sitten ihan niin paljon. Ja kyllähän se aina mieltä lämmittää katsella innoissaan hangessa leikkivää poikaa, kun tietää, että vaatteissa on hyvä ja lämmin olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti