2. tammikuuta 2021

Pojan toinen joulu ja joululahjat

Sainpahan vihdoin tämänkin julkaisukuntoon! Takana on siis pojan toinen joulu, joka sujui oikein rauhallisissa tunnelmissa. Olimme kotonamme koko aaton ja iltapäivällä yksi isovanhemmista tuli myös käymään. Lisäksi muina päivinä vierailimme toisten isovanhempien luona ja saimme kummit kylään. Valitettavasti yhdet isovanhemmat jäi tänä jouluna näkemättä, mutta ensi kerralla sitten taas.

Aattoaamumme alkoi jo klo 5.45, mikä vähän loi jännitystä pintaan. Poika ei ollut viikkoon nukkunut kuin yhdet päiväunet, joten olihan se pieni prosessi pitkittää väkisin ekoja ja ainoita unia alkamaan vasta klo 11. Mutta onnistuttiin siinä. Hän nukkui ensin tunnin ja heräsi itkemään, jonka jälkeen otin kainaloon ja hän nukkui siinä vielä reilun tunnin lisää.

Aamupäivä kului leikeissä, Joulupukin kuumalinjan parissa ja riisipuuron keitossa. Kävimme myös vielä kerran kaupassa, koska olin ostanut tavallista puuromaitoa laktoosittoman sijaan. Siellä me sitten oltiin heti klo 7.10 kaikkien vanhusten keskellä :D




Yhdentoista maissa koitti päiväuniaika, lepäiltiin hetki myös miehen kanssa. Parin tunnin unien jälkeen aloimme sitten valmistella jouluruokaa. Poikakin sai lautaselleen lihapullaa, kinkkua, herneitä, piimäjuustoa, peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikkoa. Näistä hän ei suostunut syömään mitään. Annoimme siis lisäksi välipalan (välipala-aika kun muutenkin vasta oli) eli luumurahkaa ja se maistui. Hieman myöhemmin hän sai sitten vielä tuttua ja turvallista ruokaisaa Pilttiä.

Aika pian ruokailun jälkeen jaoimme ja avasimme lahjat. Olimme laittaneet ne kuusen alle jo edellispäivänä, mutta ihme kyllä poika ei ollut niistä lainkaan kiinnostunut. Lahjoja oli lopulta melkein liikaakin, kun laski mukaan muidenkin antamat lahjat, mutta toisaalta oli kivan monipuolisesti kaikkea. Emme myöskään avanneet vielä kaikkia leluja laatikoistaan, vaan säästämme ne muuton jälkeen. Poika ei ihan täysin ymmärtänyt lahjojen avaamista, mutta jaksoi silti keskittyä jokaiseen lahjaan tosi hyvin. Aina innoissaan totesi paketin auettua "tette" (mitä ikinä se tarkoittaakaan) ja osoitti paljastunutta asiaa.

Olimme itse ostaneet pojalle lahjaksi kolme kirjaa, puisen palapelin, puisen parkkitalon, vedettävän kilpikonnan ja kolme junarataan sopivaa pikkuautoa. Muilta hän sai lahjaksi leikkiastioita, kirjan, kuormurin, hiekkamuotteja, puisen tukkirekan, kolme yöpukua, villasukat, Duplo-junaradan ja toisen puisen palapelin, mutta eri kuvalla. Lisäksi vielä vaatteita seuraavassa koossa (Popin kahdet housut, sukkia ja Gugguun body) sekä mukeja, joista harjoitella juomaan itse. Ihania juttuja, kiitos kaikille! ♥




Lahjojen availun jälkeen leikittiin hetki uusilla leluilla ja sitten poitsu pääsi vielä isovanhempansa kanssa ulkoilemaan. Me miehen kanssa korkattiin sillä välin lahjaksi saamamme korttipeli The Mind. Oli kyllä hauska, pitäisi useammin jaksaa pelailla. Ennen vauvaa tehtiinkin sitä enemmän.

Illalla ei uni tullut omaan sänkyyn, vaikka varmasti jo väsytti. Riipaisevan huudon takia otin hänet sitten lopulta viereeni. Ihan rauhassa hän siinä makoili, mutta kesti silti melkein tunti nukahtaa. Kun puoli kahdeksalta uni vihdoin tuli, kävin vielä itse syömässä jouluruokaa iltapalaksi ja kömmin sen jälkeen pojan viereen. Yö oli melko katkonainen ja seuraava aamu alkoi taas jo klo 5.50. Heti innoissaan uusien lelujen kimppuun. :)

Jouluaatto oli ihana, vaikka täytyy sanoa, että joululta se ei jotenkaan tuntunut. Pakkasimme seuraavana aamuna jo kaikki joulutarvikkeetkin pois ja tällä viikolla aloitimme kunnolla muunkin pakkaamisen. Enää viikko ja sanomme hyvästit nykyiselle asunnolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti