22. elokuuta 2020

Viimeisimpiä hankintoja

En ole pitkään aikaan kirjoitellut mitään hankinnoista. Niitä tulee ostettua nykyään yksi tuolla ja toinen täällä, niin ei tule erityisemmin niistä mainittua. Nyt olen kuitenkin lyhyen ajan sisään hankkinut sen verran juttuja, että niistä ehkä saisi ihan oman postauksensa. En mitään ihmeellistä kylläkään, mutta esitellään nyt kuitenkin.



Potta. Vauva alkaa olla jo siinä iässä, että pottailun voi hiljalleen aloittaa. Hän osaa istua tukevasti ja pissaa lähes aina ilman vaippaa ollessaan, niin olisihan se mukava kokeilla, josko jotain osuisi pottaankin ainaisen hoitoalustan sijaan. Mennään kuitenkin vielä ns. hyvällä fiiliksellä eli tavoitteena on vain tottua istumaan potalla ilman huutoja. Päätettiin ostaa Baby Björnin potta, koska siinä on tukea myös takana ja sivuilla (oleellinen nyt, kun vauva on vielä pieni) ja siinä on myös kätevä irroitettava pottaosa. Potta on aika korkea, mutta äkkiäkös tuo kasvaa.



E-zzy laiskiainen. Meillä on ollut öisin käytössä tuuletin ja huomattiin sen olevan tosi hyvä lisä vauvan uniin jatkuvan tasaisen hurinan takia. Tällöin kaikki äänet ei kuulu makkariin. Unikonsultit muutenkin suosittelevat kohinan käyttöä nukkuessa, joten päätettiin ostaa tämä kohiseva laiskiainen. Se siis soittaa joko whitenoisea, pinknoisea tai meriääniä ja sen saa periaatteessa suhisemaan koko yöksi. Lisäksi sitä pystyy ohjaamaan puhelimella. On kyllä ollut kätevä!




Vaatteita. Kirppikseltä ei löydy millään hyväkuntoisia (ja -hintaisia) vaatteita koossa 80. Niinpä käytiin ostamassa Lindexistä kolmet Lindex Baby -malliston housut, koska ne on mielestäni olleet parhaita housuja meidän pojalle. Alennuksen kanssa maksoivat noin 25 euroa. Lisäksi ostettiin Tokmannilta kolme Peuhu-merkin bodya, kun olivat alennuksessa nekin (yhteensä 10 euroa) ja satuttiin ne bongaamaan. Vielä kyllä tarvitaan lisää kyseisen koon vaatetta, mutta ainakin meillä on jo jotain, kun siihen pitää siirtyä. Lisäksi löysin kirppikseltä kaksi kauluspaitaa (tai no toinen on body), joka tarvitaan syksyn tuleviin yo-juhliin.



Kirjoja. Kirjoista on tulossa vielä ihan oma laajempi postauksensa, mutta tässä uusimmat. Vauva tykkää ihan älyttömästi kirjoista, joten tilattiin nyt muutamat alekirjat. Paitsi nuo saman sarjan ajoneuvokirjat oli kaikki normaalihintaisia (halpoja kylläkin). Ne tilattiin, koska sarjan Tuomo Kuormuri on ollut ihan pojan lempparikirja, niin ajateltiin hänen tykkäävän näistäkin. Olen etsinyt kirjoja kirppikseltä joka kerta, kun olen siellä käynyt, mutta niitä ei tahdo olla missään. Oli siis lopulta "pakko" tilata uusia, että saa itse jotain uutta luettavaa. :D



Leluja. Vauva kyllästyy leluihinsa tosi nopsaa, joten ollaan tasaisin väliajoin ostettu aina jotain uutta pientä. Viimeisimpänä autoja, koska ne on nyt tosi isossa suosiossa. Vauva tykkää hirveästi ajaa autoilla ja tutkia niiden renkaita. Hän tykkää myös katsoa, kun joku muu ajaa niillä. Samalla vauva pärisyttää huuliaan. Myös erityisesti tuo laulava koira on ollut vauvan mieleen. Muutamat näistä ollaan saatu lahjaksi.



Tutteja. Harmittelin pitkään, kun vauvalle kelpaa vain NUK Genius tutit, joita ei saa Suomesta enää hänen koossaan, ainakaan halvalla. Ne maksaa Suomessa 20 € / 2 kpl. Saksasta tilatenkin tutit maksaa 10 € / 2 kpl ja lisäksi 10 euron postikulut. Mutta onneksi Citymarketissa käydessäni huomasin, että Pirkka-tuteissa (6 € / 2 kpl) on aivan samanlainen tuttipää kuin noissa NUK-tuteissakin. Ja kappas, ne kelpasi vauvalle! Niitä on siis nyt tullut hamstrattua, niin ei tarvitse koko ajan etsiä jostain kadonnutta tuttia.

Vielä olisi ostoslistalla uusi pillipullo. Vauva oppi juomaan lähes heti pillipullosta, kun ostettiin sellainen testimielessä Tigerista. Pullo on kuitenkin ollut aika huono, koska pilli jää usein jumiin korkin väliin ja korkin kierteetkään ei ihan toimi kunnolla. Tarvitaan siis jokin laadukkaampi versio. Ostetaan varmaan Aventin pullo, kun vaan jossain tulisi vastaan sellainen. Seuraavana isompana hankintana on myös turvaistuin autoon, mutta sen suhteen ei olla vielä tehty päätöksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti