28. joulukuuta 2019

Vauvan ensimmäinen joulu

Vauvan ensimmäinen joulu on nyt vietetty. Hän taisi kyllä nukkua suurimman osan ajasta eli kovin paljoa se ei kokemuksena muista päivistä eronnut. Se oli ehkä isompi juttu meille vanhemmille ja kaikille meidän läheisille kuin itse vauvalle.

Tänä jouluna olimme aattona omien vanhempieni luona. Oltiin varauduttu ihan kaamealla tavaramäärällä, koska tämä oli ensimmäinen vierailu mihinkään. Vähän jännitti, kuinka kaikki menisi, mutta huoli oli kyllä turha. Aikalailla oltaisi pärjätty, kun mukana olisi ollut vain yksi harso, pari vaippaa ja vaihtovaatteet. Mutta pitäähän sitä varautua kaikkeen!

Aattona pääsin itse saunaan pitkästä aikaa, syötiin hyvää ruokaa, seurusteltiin ja avattiin paketteja. Vauva sai huomiota osakseen enemmän kuin tarpeeksi, eikä paljoa tarvinnut itse sylissä pitää muuta kuin syöttöjen ajan. Suurimmaksi osaksi vauva tosiaan vain nukkui, mutta oli hän välillä sentään hereilläkin ja tuijotteli ympärilleen.Aattoasuna vauvalla oli pitkään himoitsemani Mini Rodinin porojumppis. Ei se lopulta sitten ollutkaan kovin käytännöllinen, kun siinä on huppu ja vetoketju tuli kamalan ylös, joten vaihdettiin se sitten jossain kohtaa vähän kevyempään vaatetukseen. Mutta söpö se oli, ei voi sitä kieltää!

Lisäksi vietimme aikaa myös miehen vanhempien kanssa ja vauvaa kävi ahkerasti katsomassa muutama muukin vierailija joulun pyhinä ja sitä ennen. Täytyy sanoa, että vaikka vauvalla ei vielä kunnollista rytmiä olekaan, kyllä viime päivät alkoi loppua kohden vähän raskaaksi käydä. Kai se kuitenkin vauvaankin vaikuttaa, kun on paljon "tuntemattomia" sylejä ja usein vieläpä juuri siihen aikaan, kun vauvalla olisi pisin päiväunipätkä. Ei sillä, musta on kiva kun vieraita käy ja toivonkin, että vauvan kanssa olisi läheisimmät paljon tekemisissä, mutta onhan näissä aina kaksi puolta. Vauva olikin joulun pyhien jälkeen tosi itkuinen. Tiedä sitten, oliko kaikella "hektisyydellä" vaikutusta tähän. Nyt se tästä kuitenkin pian jo tasaantuu.

Vauva sai myös paljon lahjoja kokoonsa ja ikäänsä nähden. Lähinnä kuitenkin isomman koon vaatteita, mitkä on aina hyödyksi. Miehen kanssa ostettiin vauvalle muutama pehmolelu (raukalla ei ollut vielä yhtään) ja jonkinlainen purulelu. Hän sai myös nojattavan tyynyn, jonka pitäisi kehittää mm. ryömimislihaksistoa. Sellaisesta en ollut ennen kuullutkaan. Myös lahjaksi saatu torkkupeitto tulee varmasti tarpeeseen, olin juuri miettinyt, että pitäisi ostaa vielä yksi. Niin ja löytyipä yhdestä paketista myös hieno traktori. Se pääsee rekka-auton kanssa vielä hetkeksi odottamaan poitsun kasvua.

Nyt on joulu vietetty ja voidaan jatkaa arkea tavalliseen tapaan. Ehtii taas kirjoitella paremmin blogiakin vauvan uniaikoihin. Katsoin juuri, että mulla on kuusi postausta luonnoksissa. Ehdin aina kirjoittaa jokaista vähän eteenpäin. Seuraavaksi pitäisi julkaista vauvan kuukausikooste sekä tarkempi kertomus siitä, millainen yksi vauvan vuorokausi on ollut kuukauden ikäisenä. Hiljaa hyvä tulee!

2 kommenttia:

 1. Voi kuinka söpö hän on tuossa mini rodinin jumppiksessa!! Pääasia, että tuli monet hyvät kuvat napsittua, vaikka asu ei sitten ollutkaan kovin käytännöllinen.
  Kuulostaa siltä, että teillä oli oikeen ihana ensimmäinen joulu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpö hän kyllä oli ja niin pehmoinen :D Oli kyllä mukava joulu kaikin puolin <3

   Poista