29. lokakuuta 2019

Sairaalakassien pakkailua

Neuvolassa kehottivat jo pakkaamaan tai ainakin miettimään sairaalakassia. Olihan se käynyt mielessä, mutta pakkaaminen on sinällään haaste, että tarvitsen vielä päivittäin lähes kaikkea, mitä sinne pakkaan. Yritän nimittäin välttää kaiken ylimääräisen roinan raahaamista, mikä on sinällään uusi piirre, kun yleensä mulla on joka paikassa aivan liikaa varusteita mukana. Kaikkeenhan pitää varautua!

Mutta jotenkin haluan pitää sairaalassaoloajan hyvin yksinkertaisena ja helppona itselleni. En halua mukaan omia vaatteitani likastumaan ja kerääntymään sinne tänne, vaan käytän ihan mielelläni sairaalan tarjoamia ihastuttavia asuja. En halua myöskään ottaa esim. omaa rintapumppua, koska sairaalan pumpun kanssa mun ei tarvitse lainkaan huolehtia sen pesusta tai steriloinnista. Olkoonkin, että pumppua joutuisi joskus odottamaan. Viihdykkeeksi riittää nykyään hyvin puhelin, silloin kun vauva nukkuu. Lisäksi me asutaan niin lähellä sairaalaa, että mies voi hyvin käväistä kotona hakemassa jotain, jos sitä tuntuu jotain kaipaavan tai puuttuvan.

Kaikkiaan pakkaan kaksi kassia: toinen otetaan mukaan synnärille ja toisen mies tuo sitten, kun lähdetään kotiin. Jos otetaan perhehuone, mies toki tarvitsee myös omat juttunsa, mutta ehken ala hänen kassiaan kuitenkaan pakkaamaan.



Sairaalakassi

- Äitiyskortti
- Sisäkengät
- Vesipullo
- Imetysliivit ja liivinsuojat (kertis + maidonkerääjät)
- Hygieniatarvikkeet: hiusharja, hammasharja ja -tahna, shampoo, naamanputsaus, dödö, naamarasva, rasva, nännivoide sekä pieni kasvopyyhe
- Meikit: meikkivoide, puuteri, kulmakynä (ikään kuin kuitenkaan meikkaisin)
- Puhelin ja laturi
- Kuulokkeet
- Pillimehua, salmiakkia, soseita, pähkinöitä
- Miehelle vaihtopaita sekä omat eväät

Kotiutumiskassi

- Vauvan kotiutumisvaatteet: 50 cm body ja housut sekä 56 cm body ja housut, sukat, neuletakki, kollarihaalari, merinohaalari, merinopipo, merinotumput, villasukat
- Harsoliina
- Pari vaippaa
- Omat löysät ja mukavat kotiutumisvaatteet
- Turvakaukalo, jossa kaukalopussi





Näillä ajattelin pärjätä pitkälle ja tosiaan mies voi sitten tätä täydentää, jos jotakin vielä tarvitaan. Vauvalle aiotaan kotiutuessa pukea vain housut, body ja sukat. Tähän päälle sitten joko merinohaalari (jos se mahtuu, on aika pieni kokoinen) tai kollarihaalari. Lisäksi merinovillainen pipo, tumput ja villasukat. Kaukalopussi on sen verran lämmin, että siinä pitäisi pärjätä ihan sisävaatteillakin ja ulkona ei kuitenkaan olla kuin muutama sekunti, kun siirrytään autoon eli uskoisin näiden riittävän. Moni sanoo itse asiassa, että villahaalarikin kaukalopussissa on jo ihan liikaa, mutta katsotaan ja opitaan sitten erehdyksen kautta. Mieluummin aluksi liikaa kuin liian vähän.

4 kommenttia:

  1. Voi kuinka jännittävää, kun kassikin alkaa olla pakattu! Mä oon niin ihastunut tohon Kaikon bodyyn yhdistettynä noihin papun housuihin, ihana combo!
    Onko sulla itsellä jos sellainen fiilis, että vauva saattaisi tulla jo ennen laskettua aikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyl kiva yhdistelmä, katsotaan onko liian iso kotiinlähtöasuksi.
      Oon jotenkin koko ajan ajatellut, että kyllä tää varmaan ennen laskettua tulee. Mutta eipä siihen mikään oikein enää viittaa, että synnytys olisi käynnistymässä lähiaikoina. :D

      Poista
  2. Ihania vaatteita ja juuri sopivasti kaikkea! Veikkaan, että tällä pärjäätte oikein hyvin eikä myöskään oo mitään turhaa :)

    VastaaPoista