31. lokakuuta 2019

35+0 kuulumiset ja pari hankintaa

Kulu aika, kulu. Siinäpä mun päivien sisällöt pääsääntöisesti on. Tai päivien ajatukset lähinnä. Synnytyksen käynnistymistä en tosin vielä toivo, siltikään, koska vauva ei nyt näytä perätilasta liikahtavan. Möyrii ja potkii minkä ehtii, mutta asento on ja pysyy, ehkä välillä kääntyy vähän poikittain. Toivon siis, että tässä parin viikon sisään ennen neuvolalääkäriä tapahtuisi vielä jokin ihme asian suhteen.

Vointini on kuitenkin suhteellisen hyvä, mutta nyt huomaan, että liikkuessa on alkaneet liitoskivut vaivata. Tai en minä tiedä, mitä kipuja ne on, mutta kipuja. Vihloo jostain alhaalta ja välillä tuntuu kuin joku sörkkisi sukkapuikolla menemään. Eipä ne vauvan potkutkaan ihan mukavimmilta aina tunnu, alas kun suuntautuvat. Toisaalta olotila myös vaihtelee paljon: viikonloppuna oltiin pari tuntia kauppakeskuksessa pyörimässä ja käytiin jopa ulkona syömässä ilman mitään ongelmia. Tästä seuraavana päivänä selvisin hädin tuskin 15 minuutin ruokakauppareissusta, kun koko ajan sattui. Mystistä.Olen nyt myös tehnyt vielä muutamia viime hetken hankintoja. Löysin mm. vihdoin ihanan Mini Rodinin porojumppiksen! Näitä ei enää myydä, mutta käytettynä näitä putkahtelee silloin tällöin esiin. Nämä on myös melko suosittuja, joten aina ei ehdi ensimmäisenä varaamaan. Nyt ehdin! Koko oli 56/62 ja se on ehkä vähän iso (etenkin jos vauva syntyy vaikkapa vasta 42+ viikolla). Mutta ei se mitään, vähän käärii sieltä täältä, niin on jouluaattoasu valmiina. Vain tonttulakki puuttuu.

Olen myös miettinyt paljon tulevaa imetystä ja lukenut siitä yhä vaan lisää sekä kerrannut. Mutta koska toivon myös, että vauva huolisi pullon (jotta en ole aina ainoa ruoanlähde), on täytynyt tehdä tutkimusta siitä, minkälainen pullo on paras tähän tarkoitukseen. Pulloa tarjoamalla kun voi herkästi myös pilata imetyksen onnistumisen, jos vauva tottuu liikaa sen helppouteen. Alunperin oli tarkoituksena käyttää Aventin ja Tommee Tippeen pulloja, joissa on hitaan virtauksen tutit ja myös mahdollisimman paljon rintaa mukaileva tuttiosa. Mutta sitten törmäsin kuitenkin Medelan Alma -syöttöratkaisuun, joka vaikuttaa esittelynsä puolesta tosi hyvältä (vaikka onkin vähän kallis).Ostin siis vielä yhden pullon, tämän kuvassa keskellä olevan Medelan Alman, lähinnä toiveikkaassa kokeilumielessä. Tämän pitäisi olla eniten rintaruokintaa mukaileva kaikista vaihtoehdoista: siitä maitoa tulee vain vauvan imiessä ja vauvan täytyy myös tehdä töitä saadakseen maitoa tulemaan. Vauva voi pitää lisäksi luonnollisia taukoja imiessään ja suun asennon pitäisi tällä tutilla olla melko lailla sama kuin imiessä rinnastakin. Tässä on vielä video, jossa on kerrottu vähän tarkemmin.
Tutteja on myös kertynyt jos jonkinmoista. Niitä ei varmaan ihan heti anneta, mutta josko jossain kohtaa tulee tarve, niin onpahan ainakin valinnan varaa. Otin myös asiakseni vihdoin pestä ja steriloida kaikki pullot, tutit sekä rintapumpun osat, joten niidenkin puolesta on nyt valmista.

Kohta en kyllä keksi enää yhtään mitään tehtävää, kaikki on niin valmista. Viisi viikkoa laskettuun aikaan tuntuu samalla pelottavan lyhyeltä, mutta samalla kuolettavan pitkältä ajalta. Täytyy nyt kuitenkin vielä yrittää nauttia näistä hetkistä ilman vauvaa. Rentoutua ja tehdä omia juttuja. Nyt on sopivasti täynnä ne turvalliset 35 viikkoa, jonka jälkeen lepäilypakkoa ei enää ole. Harmi vaan, että tässä lepäillessä kunto on rapistunut ja myös nuo erilaiset kivut pitää huolen siitä, ettei tästä ehkä ihan heti lenkille noin vaan lähdetä. :D Mutta eipähän tarvitse enää niin paljon varoa!

2 kommenttia:

 1. Voi vitsi toi pieni poroasu ♥ Meillä on ollut nyt kaksi joulua esikoisella tuon saman kuosin paita, mutta olishan tuo ollut ihana vauvallakin!

  Tuosta Madelen Alma -tuttipullosta en ole kuullutkaan, mutta vitsi se kuulostaa makeelta! Pitää varmaan itsekin hommata sellainen, koska jotenkin semmonen tunne, että tulen jälleen osittainimettämään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan yks mun lempparikuoseista! Aloin himoitsemaan tätä haalaria jo heti, kun sen ekaa kertaa näin ja tiesin, että meillä on LA joulukuussa ♥ Ja joo, ihmettelen, miksei tosta Almasta oo oikein missään kellään tietoa! Toivottavasti se siis toimii, kuten luvataan. Ilmeisesti ollut kuitenkin jo useamman vuoden markkinoilla.

   Poista