6. maaliskuuta 2021

Vuorokausikatsaus 1 v 3 kk iässä

Tein vauvan ensimmäisen vuoden ajan vuorokausikatsauksia, mutta sen jälkeen päätin lopettaa ne, koska koin, ettei niillä enää ollut oikein arvoa kuukausittain tehtyinä varsinkaan suhteessa työmäärään. Nyt ajattelin kuitenkin, että voisi olla kiva taas tallettaa meidän päivä blogiin, kun on kulunut kolme kuukautta viime kerrasta. Poika on kuitenkin kasvanut paljon ja ollaan mm. siirrytty pysyvästi yksiin päiväuniin pari viikkoa sitten.

Maanantai 1.3.2021

6.45 Poika heräilee miehen viereltä häntä jalkaan tökkien ja hokien "kä, kä, kä", itse olen noussut jo noin tunti sitten ylös. Haen iloisen pojan sängystä. Vaihdamme vaipan ja vaatteet sylikkäin sekä osin seisten, ja rasvaan ihosta kuivimmat kohdat.
7.00 Teen itselleni leipää aamupalaksi ja annan palan juustoa pojalle, joka on nykyään varsinainen juustohiiri. "Tuuttoo", hän taas pyytää. Aloitamme samalla leikit: ensin kirjoja, sitten autoleikkiä ja sitten taas kirjoja.

7.30 Poika vaikuttaa vähän ärhäkältä, joten syötän hänelle puuron. Hän selailee samalla mainoslehtisiä.

7.40 Jatkamme leikkejä. Tällä kertaa en itse leiki niin aktiivisesti mukana, vaan käväisen pikaisesti tietokoneella ja istuskelen lopun ajan lattialla vieressä, välillä pojan leikkejä kommentoiden tai niissä auttaen. Viikkaan myös pyykit pois narulta, poika leikkii sillä välin saunaleikkiä eli heittää kauhalla vettä "kiukaalle".

8.00 Imetän pienen hetken. Imetän nykyään vain pojan aloitteesta. Usein hän kuitenkin käy vain hakemassa läheisyyttä, eikä syö kunnolla. Tällä kertaa kuitenkin syö. Leikimme vielä hetken ja puemme sitten ulos suuren kiukun kera. Koska pukeminen on t-y-l-s-ä-ä.

8.20 Käymme kävelyllä katsomassa kaivureita ja muita koneita, joihin matkalla törmäämme. Sitten käymme vielä keinumassa.
9.10 Olemme palanneet sisälle. Alan tehdä ruokaa, tällä kertaa jauhelihakeittoa. Poika leikkii itsekseen ja käy välillä kitisemässä jaloissani. Pian laitan hänet piirtämään vierelleni pöydän ääreen, jotta hän viihtyisi paremmin.

9.25 Kun saan kokkailut tehtyä, meinaamme alkaa leikkiä, mutta totean lattialla olevan niin paljon roskia, että imuroimmekin sen sijaan.

9.45 Leikimme yhdessä.

10.00 Imetän. Poika syökin taas ihan kunnolla. Tämä on erikoista normaaliin verrattuna, en olisi imettänyt enää näin lähellä ruokaa, jos olisin tiennyt, että hän syökin niin hyvin.

10.25 Katan meille lounaan. Pojalle ei (yllätys yllätys) oikein maistu.
10.40 Siirrymme taas hetkeksi leikkimään ja vaihdamme myös vaipan. Poika käy loppua kohden taas vähän ärhäkäksi, yrittää lyödä ja vastaa kaikkeen "ei". Luemme siis unisadun, sen sentään sulassa sovussa.

10.55 Vien pojan sänkyyn, peittelen, silitän hetken ja jään sitten vierelle. Hän nukahtaa klo 11.05.

13.15 Hän herää iloisena ja on seisten vastassa. Sylitellään hetki sohvalla koko perhe ja sitten taas imetys. Sen jälkeen leikitään, itse tosin istuskelen lähinnä vieressä ja seuraan pojan puuhia.

13.50 Välipalaksi jogurttia. Sen jälkeen melkein heti vaihdetaan vaippa ja puetaan ulkovaatteet jälleen kiukkuillen ja lähdetään ulkoilemaan. Ulkona olemme klo 14.15 ja kävelemme rattailla kauppaan, takaisin tullessa poika kävelee osan matkaa itse ja työntää myös rattaita.
15.10 Tulemme kotiin. Laitetaan ostokset kaappiin.

15.30 Poika syö itsekseen päivällisen samalla, kun teen vieressä vohvelitaikinaa. Ruoka ei oikein maistu hänelle taaskaan, joten syötän osan, mutta siltikään ei oikein uppoa. Erikoista.

15.40 Syön itse ja teen vohveleita, joita syön jälkkäriksi. Tämän ajan poika leikkii itsekseen, pisimmän ajan vedenkeittimen pannulla ja välillä myös isin kanssa, joka vielä viimeistelee töitään.
16.05 Saadaan syötyä ja keittiö siivoiltua, leikitään hetki. Jonkinlainen imetyshetki myös tähän väliin, vaikken ole lopultakaan varma, saiko poika mitään vatsaansa asti.

16.20 Mies leikkii pojan kanssa ja tulen itse kirjoittamaan tätä postausta.
17.00 Menen myös leikkimään pojan kanssa, joskin lähinnä koomailen vieressä, kun hän touhuaa ja välillä tulee halimaan. Tutkimme pitkään eläinten ääntelyjä puhelimesta.

17.25 Lelujen välisiivoamista. Järjestelen myös paikkoja iltaa ja aamua varten, kuten minulla edelleen tapana on. Sen jälkeen taas leikkiä, yhdessä oloa, hääräilyä ja halailua.

17.55 Käydään potalla. Ajattelen kokeilla, jos oltaisiin loppuilta ilman vaippaa. Jotenkin kiva välillä olla ilman vaipan hautomista.

18.05 Mies antaa pojalle puuron. Itse menen suihkuun.

18.20 Tulen suihkusta, alan touhuta pojan kanssa.
18.25 Istumme uudelleen potalle ja viivymme siinä noin kymmenminuuttisen. Sen jälkeen taas rauhaisia leikkejä. Poika on rauhallisen hyväntuulinen, ehkä vähän väsyn "vaisu" jo.

18.45 Vaipan vaihto, hampaiden pesu, ihon rasvaus, yöpuku, unipussi ja iltasatu.

18.55 Olemme sängyssä perhepedissä eli asetan pojan makuulle viereeni. Laitan itselleni äänikirjan päälle ja imetän hetken. Poika on aika rauhassa ja yrittää nukahtaa.

19.10 Hän nukahtaa. Käyn syömässä iltapalaa. Sitten palaankin jo omien iltatoimieni kautta sänkyyn äänikirjan pariin. Nukahdan hieman kasin jälkeen.
22.30 Kitinää. Ei syö. Nukahtaa.

00.05 Kitinää. Syö hetken. Nukahtaa. En saa itse millään enää unta.

2.00 Kitinää. Syö taas hetken. Nukahtaa. Olen itse yhä hereillä.

3.30 Kitinää. Ei syö. Nukahtaa.

5.15 Nousee istumaan ja höpöttää. Huomenta vain, uusi päivä. Vähäsen väsyttää itseä. Makoillaan vielä vartti ja sitten noustaan.

♥♥♥

Vauvan hereilläoloajat tänään (10 h 15 min):
6.45-11.05, 13.15-19.10

Vauvan uniajat tänään (yht. 12 h 15 min, päivällä 2 h 10 min, yöllä 10 h 5 min):
11.05-13.15, 19.10-5.15

Syömiset (7 maitoa +  5 kiinteää):
8.00, 10.00, 13.20, 16.10, 18.55, 00.05 ja 2.00 + aamupuuro 7.30, lihasose 10.20, välipala 13.50, lihasose 15.30 ja iltapuuro 18.05.

Tällainen tavallisen mukava maanantai. Imetyskertoja oli todella paljon, normaalisti niitä on päivisin enää noin yksi kunnollinen ja yöllä toinen, aina ei enää niitäkään. Yö oli myös tosi huono, meillä herätään normaalisti 2-3 kertaa enää, mutta nyt oli taas levottomampaa. Veikkaan poskihampaita, niitä on tässä tehty jo pari viikkoa, eikä loppua vain näy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti