8. joulukuuta 2020

Ensimmäiset synttärijuhlat

Juhlimme pojan ensimmäistä syntymäpäivää kahdessa osassa. Alunperin oli tarkoitus juhlia yhdessä, mutta aika viime tapassa tajusimme, että ehkäpä koronan vuoksi olisi syytä hieman jakaa porukkaa. Pidimme kyllä muutenkin pienet juhlat: vain isovanhemmat, kummit ja meidän omat sisarukset (joista jo puolet lukeutui kummeihin).

Poika oli molempina päivinä alkuun hieman varautunut. Istui vain ja tuijotti ihan vakavana kaikkia. Lahjojaan hän ei edes yrittänyt avata, odotti vain aina, että joku muu avaisi niitä lisää. Loppua kohden hän kuitenkin selvästi rentoutui ja alkoi olla enemmän oma itsensä. Hassutteli ja touhusi minkä kerkesi. Itselle oli kummallisinta, ettei hän ollut lainkaan äidin perään, kun normaalisti kotona ollessamme kulkee jatkuvasti lahkeessani kiinni.




Koristeluina meillä oli ilmapalloja ja lisäksi pojan nimipallot sekä 1v-pallo. Tein myös aikajanan, jossa oli kuvia pojasta yksi joka kuukaudelta. Laitoin vauvakirjankin esille selattavaksi. Mitään sen kummempaa ohjelmaa en ollut järjestänyt. Teemaakaan meillä ei ollut, koska en näe vauvan sellaisesta vielä erityisemmin hyötyvän. Kakkuun tuli kaivuri ja se sai sitten hoitaa teeman virkaa.

Tarjoiluina meillä oli leipomosta tilattu kakku, jossa oli vadelmamoussea sisällä ja vaalea sokerikakkupohja. Pojalle tein oman sokerittoman kakun, johon tuli päälle yksi kynttilä. Tässä kakussa oli banaanilettuja (1 banaani, 2 munaa) päällekkäin ja niiden välissä kuningatarsosetta. Koristeena pursotettua kuohukermaa. Poika söi pelkät kermat päältä, mutta muuten kakku ei oikein maistunut. :D Leivoin lisäksi vielä gluteenittomia kinuskidonitseja sekä mokkapaloja ja ostin Doris-keksejä ja Gifflareita. Suolaisina tarjottavina oli karjalanpiirakoita munavoilla sekä kinkkuhyrriä.

Vaikkei kummempia järjestelty tai leivottu, tuli molempina päivinä hirveä kiire, että saatiin kaikki ajoissa valmiiksi. Sai touhuta melkein aamusta iltaan yhtään taukoa pitämättä. Oltiin kyllä kaikki levon tarpeessa, kun juhlat oli viimein juhlittu. :D

Lahjaksi poika sai kaikenlaista ihanaa. Paljon duploja, traktorikirjan, potkuauton, autoja, kylpyankkoja, muutaman vaatteen ja rahaa, jonka käyttökohde on vielä avoinna.

Kyllä nyt kelpaa olla yksivuotias ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti