19. marraskuuta 2019

Magneetin tulokset perätilasynnytystä varten

Eilen tosiaan tuli käväistyä lantion magneettikuvassa. Se ei onneksi ollut pahakaan kokemus. Kesti kaikkiaan vain 10 minuuttia ja laitteeseen sai mennä jalat edellä. Pidin silti visusti silmät kiinni ja yritin kuunnella radiota, mutta eihän se mitään kuulunut sen koneen metelin alta. :D Ainoa haaste kuvauksessa oli pitää jalat paikallaan, kun mulla on tapana heilutella varpaita ihan huomaamatta lähes koko ajan.

Tänään lääkäri sitten soitti tuloksista. Lantiossa pitäisi olla oikein hyvin tilaa perätilasynnytykseen. Yksi raja-arvoista oli tosin jäänyt 5 mm alle sallitun, mutta koska muut arvot olivat yli sentin enemmän kuin tarvittaisiin, oli lääkärit yhdessä katsoneet, että tilaa on aivan riittävästi synnyttää alakautta. Myös vauvan painoarvio on ollut aina pienen puoleinen. Näiden kaikkien tekijöiden summana lääkärit siis suosittelivat alatiesynnytystä, jos olen itse siihen valmis.



Tämä oli tavallaan iso helpotus, joskin nyt alkaa hiljalleen jännittää koko homma. Olen iloinen, ettei ainakaan heti tarvinnut varata sektiota. Mutta jännittää, että miten kaikki tulee menemään ja joudutaanko lopulta kuitenkin sektioon, mutta kiireellisenä. Tässä kun on esim. se riski, että vauva kääntyy synnytyksen käynnistyessä vaikka poikittain, jolloin se tarkoittaisi suoraan sektiota. Synnytyksen aikana muutenkin seurataan paljon tarkemmin kaikkea kuin normaalisti ja kynnys vaihtaa kiireelliseen sektioon on tosi matala. Mitään ei riskeerata, vaan nimenomaan yritetään ennakoida, jotta hätäsektioon ei jouduttaisi, pelkästään kiireelliseen.

Menen vielä viikolla 39+0 ultraan, jossa katsotaan vauvalle taas uusi painoarvio. Siihen on reilu viikko. Sen jälkeen mietitään, että varataanko sektio vai odotetaanko yhä vain synnytyksen spontaania käynnistymistä. Itse tietenkin toivon, että vauva lähtisi syntymään jo paljon ennen tuota.

Eniten mua tällä hetkellä lohduttaa, että voin muuttaa mieltäni milloin tahansa. Tuntuu hyvältä, että mulla on nyt mahdollisuus alatiesynnytykseen, mutta jos tilanteen iskiessä päälle tuleekin joku paniikki, ei kukaan tule siihen pakottamaan.

4 kommenttia:

  1. Hyvä, että siellä on tarpeeksi tilaa alatiesynnytystä varten:) Hyvä myös, että sinulla on aina vaihtoehtona mennä sektioon, jos et haluakaan alatiesynnytystä. Jännät paikat!

    VastaaPoista
  2. Hitsi miten jännittävää, mutta todella mahtavaa, että alatiesynnytys onnistuu myös, mikäli se on sinulle mieluisin! Viimisiä viikkoja viedään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, ei tässä enää taida olla kuin maksimissaan kolme viikkoa, koska perätilat menee yleensä jossain pisteessä lopulta leikkaukseen eli ei anneta jatkua liian pitkälle. :)

      Poista