14. marraskuuta 2019

37+0 Neuvolalääkäri ja kuulumiset

Mahtavaa päästä kirjoittamaan, että vauva on nyt täysiaikainen. Ei enää keskonen, vaan ihan oikea valmis pieni vauva. Tästä lähin hän keräilee enää painoa, mutta on täysin valmis syntymään. Ja niin oltaisiin mekin valmiita saamaan hänet tänne! Itse uumoilen hänen syntyvän 38 viikolla, vaikkei mikään siihen varsinaisesti viittaakaan. Mies uskoo päättäväisesti, että hän syntyy tarkalleen laskettuna aikana. Lähinnä tosin siksi, että se olisi isyyslomien kannalta loistava päivä syntyä. :D Toki jos joudutaan perätilan takia suunniteltuun sektioon, ei varmaan olla kumpikaan oikeassa viikossa tai päivässä.

Voin edelleen hyvin ilman pahempia vaivoja tai oireita. Vatsaa tosin jo kiristää ja painaa ikävästi ja ylös nouseminen alkaa olla hieman tuskaista ja hi-das-ta. Jalat väsyy herkästi ja pitkään ei pysty olemaan pystyssä, jos ei liiku. Harjoitussupistuksia tulee paljon päivittäin eli niitä, että kohtu kovettuu ilman kipua. Kivuliaitakin supistuksia on ollut joitain, mutta jostain syystä vain öisin. Kuitenkaan ei edes joka yö eli sen puolesta en usko synnytyksen vielä pian koittavan. Sinällään hassua, että jostain 27 viikolta asti olen levännyt sairauslomalla peläten ennenaikaista syntymää, mutta niin vain tässä ollaan ja odotellaan.Olen myös päässyt vihdoin takaisin tietynlaiseen odottavaan zen-tilaan synnytyksen suhteen. Eli synnytys ei enää kauheasti pelota ja otan vastaan sen, mitä tulee. On se sitten normaali, perätila tai sektio. Tähän on ehkä auttanut se, että mulla ei ole nyt mitään odotuksia asian suhteen. En oleta tai odota asioiden menevän millään tietyllä tavalla. Tästä olen iloinen, koska silloin alkuun perätilan selvitessä tuli hetkellisesti tosi tympeä olo. Harmitti ja ärsytti, ehkä pelottikin ja ainakin olin todella pettynyt, että näin kävi. Mutta näistä tunteista kun pääsi ajan kanssa yli, on homma onneksi taas ihan toinen.

Neuvolalääkäri

Eilen mulla oli rutiinitarkastuksiin kuuluva neuvolalääkäri. En oikein alkuun tiennyt, mitä siellä tehdään, mutta nyt olen fiksumpi ja voin jakaa tiedon teidänkin kanssanne. Vaikka eipä siellä ihmeempiä, aikaa kului tarkalleen 7 minuuttia.

Katsottiin verenpaine sekä paino ja ne perus turvotukset ym. kysyttiin. Kaikki normaalisti. Kysyi, miten on raskaus mennyt. Sen jälkeen tehtiin sisätutkimus. Kohdunsuu oli kiinni, mutta kanava lyhentynyt ja pehmentynyt eli ihan normisettiä näille viikoille. Kuunneltiin syke ja otettiin sf-mitta, joissa ei mainittavaa. Vauva oli selkeästi yhä perätilassa tai ehkä jopa vähän vinossa/poikittain. Varpaat tuntui kuulemma siellä, missä pitäisi olla pää tai mieluiten edes pylly. Se ei yllättänyt yhtään, näin olin ajatellutkin.

Sain lopuksi vielä lähetteen äitiyspolille perätilan takia ja sinne sainkin ajan jo täksi päiväksi, koska viikkoja on jo niin paljon. Suuntaamme sinne siis myöhemmin tänään ensin sydänäänikäyrään ja sitten lääkärin ultraan. Lopusta ei olekaan vielä tietoa, mutta palaan asiaan käynnin jälkeen, jos siitä ei kovin suuria traumoja jää. Jännittää kyllä melkoisesti!

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka minuakin alkaa jännittämään teidän puolesta :D Ajatella, että koska vain voi tulla postaus siitä, että vauva on saapunut! Ihailen kyllä todella asennettasi tuohon koko perätila hommaan. Itse olisin varmasti ihan maani myynyt, jos normaali synnytys olisi uhan alla. Mutta toisaalta, eihän näille voi mitään ja se loppupeleissä menee juuri niin, kuin on tarkoituskin ja itse siihen ei mitenkään voi vaikuttaa. Ihan hirveästi tsemppiä sinne viimeisiin hetkiin/päiviin/viikkoihin....! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tää perätila mullekin alkuun iso järkytys, joten uskoisin, että säkin lopulta suhtautuisit siihen ihan hyvin. Eniten siinä järkytti just se, että kaikki ne haaveet ja ajatukset normaalista synnytyksestä kaatui. Mut sit tosiaan ku oli valmis hylkäämään ne ja olemaan odottamatta mitään erityistä, oli synnytykseen taas helpompi suhtautua. :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Iik, jään odottamaan mielenkiinnolla kirjoitusta polikäynniltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se olisi viimein julkaistu, ei sitten eilen jaksanut enää kirjoitella käynnin jälkeen. :D

   Poista