23. marraskuuta 2019

38+2: Neuvola ja kuulumisia

Torstai oli hyvin turhauttava päivä. Nukuin sitä edeltävän yön tosi pienissä pätkissä supistusten takia. Ne ei olleet niin kipeitä, että niihin olisi joutunut edes vielä keskittymään, eikä niitä tullut säännöllisesti, mutta ne herätti ja jätti päälle aina lievän menkkamaisen jomotuksen, enkä sen jälkeen saanut heti unta uudelleen. Ja kun viimein nukahdin jonkinlaiseen univalvetilaan, tuli seuraava herättävä supistus. Kun aamulla päätin sitten nousta ylös, tuntui siinä vielä muutama selkeämpi kipupiikki, mutta sitten kaikki loppui kuin seinään.

Mulla on ollut samaa jo ennenkin satunnaisina öinä, joskin olen saanut sentään nukuttua paremmin. Alkuun jaksoinkin jopa innokkaana yrittää kellottaa näitä supistuksia, mutta viime kerralla en enää viitsinyt vaivautua. Turhautti vaan melko lailla, ettei supistukset johtaneet mihinkään ja siihen päälle huonosti nukutun yön väsymys - parempiakin päiviä on ollut. Viime yö ja sitä edeltävä yö oli onneksi taas hyviä ja nukuin tosi hyvin, eikä supistuksiakaan tullut yhtään.

37+3
Satunnaisten supistusten lisäksi olo käy tukalaksi vauvan asennon takia. Pää painaa kylkikaarta ja/tai palleaa etenkin harjoitussupististusten aikana, joita tulee useampi tunnissa. On tullut jo varmaan muutaman viikon, olen niin tottunut niihin jo, etten oikeastaan edes kiinnitä niihin huomiota, paitsi tosiaan silloin, kun pää painaa ikävästi ja on vaikea saada henkeä. Muita epämukavia oireita ei juurikaan ole. Kunhan vain alan olla tosi kärsimätön.

Neuvolassa ei ollut kummempaa. Kaikki oli hyvin, paitsi glukoosi oli yhdellä plussalla ekaa kertaa ikinä. Voi johtua kuulemma vain siitä, että oon syönyt viime aikoina paljon makeaa. Sillä ei kuitenkaan ole tässä kohtaa enää merkitystä radin tai vauvan voinnin kannalta, mutta suositteli toki, ettei nyt karkkipussillista vedä päivässä ja että joisi vettä mehun sijaan. Tällä viikolla tuli kyllä syötyä babyshowereiden kakun sekä keksien jämiä, ostettua mehujäätä pakkaseen ja taisin yhden karkkipussinkin ohimennen syödä, että eiköhän syylliset löydy tältä listalta. :D Mutta nyt herkut on taas loppu, joten voi palata normaaliin.

Seuraava neuvolakäynti on 39+4. Sitä ennen käyn äitiyspolilla painoarviossa 39+0. Vaikka tämä jatkuva odottaminen onkin tuskaista, on helpottavaa ajatella päivittäin, että taas ollaan päivän lähempänä syntymää! Mulla oli pitkään olo, että tämä syntyisi jo joskus 38+ viikolla tai ettei ainakaan laskettuun asti mene, mutta nyt tuntuu kyllä siltä, ettei varmaan lähde itsekseen ilman käynnistystä tai leikkausta edes syntymään.

2 kommenttia:

  1. Minullakin on alkanut tehdä kauheasti makeaa mieli viime aikoina! Ehkä se liittyy tähän lasketun ajan lähestymiseen, pitää kerätä energiaa🙂

    VastaaPoista