12. marraskuuta 2019

Kaikki löytyy paitsi vauva?

Ollaan päästy hankinnoissa siihen pisteeseen, että kaikki on valmista. Ainoastaan vauva puuttuu, mutta jos ei sitä tietäisi, voisi hyvin kuvitella, että täällä jo sellainenkin asuu. Nyt onkin hyvä aika pysähtyä vielä kertaamaan ja miettimään, puuttuuko meiltä kuitenkin jotain oleellista vai onko meillä todella jo ihan kaikki hankittuna.

Ensimmäisenä tulee mieleen itkuhälytin. Tällä ei ole kiire, koska talvivauvaa ei voi heti parvekkeelle nukuttaa, enkä haluaisikaan. Itkuhälyttimen mallilla ei juuri ole väliä, mutta sen pitäisi toimia akulla tai paristoilla. Lisäksi olisi kiva bonus, jos siinä olisi lämpötilamittaus. Tätä Padwicoa monet suosittelevat ja onhan siinä kaikkia hienoja ominaisuuksia. Se on vaan aika kallis ja ehkä turhankin hieno meidän tarpeisiin nähden. Ajattelin katsella, josko vaikka Black Friday -tarjouksista löytyisi joku hyvä.

Päiväuniin liittyen meiltä puuttuu myös parvekevaunut. En viitsisi ostaa kokonaan toisia vaunuja, mutten haluaisi käyttää sellaisenaan meidän nykyisiäkään, koska silloin ne joutuu aina raahaamaan portaat ylös asti. Ajatuksena olisi jättää vaunujen runko aina alas autotalliin ja kantaa pelkkä koppa ylös, jossa vauvan voisi nostaa kätevästi parvekkeelle unia jatkamaan. Mutta joskus vauva tietysti nukutetaan suoraan parvekkeelle ja silloin pelkkä koppa ei riitä. Mietinkin, jos ostaisi parvekkeelle vain toisen rungon, johon sopii tuo Britaxin vaunukoppa. Ei ole vain tullut vastaan sopivaa käytettyä vielä, vaikka mulla on ollut ostoilmoituskin pidempään esillä.

Lisäksi meiltä puuttuu yövalo. Haluaisin jonkun pattereilla toimivan, helposti liikuteltavan, missä olisi eri kirkkauksia. Yöllä ei viitsisi räpsäistä kaikkia kirkkaita valoja päälle, mutta on selvää, että jonkinlainen valo varmasti tarvitaan. Näissä olen lykännyt ostamista, kun netin kautta ei pääse vertailemaan kirkkauksia, että mikä sitten olisi oikeasti hyvä. Mutta tämän saatan vielä lähiaikoina tilatakin, jos onnistun löytämään sopivan.

Vessaan pitäisi myös hankkia jonkinlainen hoitoalusta. Meille on nyt sinne väliaikaisena ratkaisuna ohut tyyny, jonka päälle tulee sellainen ohut hoitopeite, mutta se menee vain hetkisen vauvan ollessa ihan pieni. Katsotaan nyt kuitenkin, tullaanko lopulta käyttämään hoitopöytää lainkaan. Jos se jää turhaksi, voi hoitopöydän alustan vain siirtää vessaan. Siksi ei olla vielä hankittu toista alustaa. Ja siksi, että ne on kaikki mun mielestä ihan liian isoja pesukoneen päälle.

Mahdollisia sairasteluja varten pitäisi vielä ostaa särkylääkettä sekä sellainen paljon kehuttu Baby-Vac -nenäimuri. Näillä ei ole kiirettä. Niin joo ja d-vitamiinia, sitä kai edelleen suositellaan.

Meidän vauvalla ei myöskään ole vielä yhtään pehmolelua tai leluja ylipäätään. Lelukaarikin on ostamatta. Olen ajatellut, että näitä varmaan tulee kuitenkin lahjaksi (tai ainakin moni aina toteaa, että leluja satelee ovista ja ikkunoista liikaakin) ja jos ei tule, niitä ei ole vielä kiire ostaa, koska eipä tuo pieni varmaan ensimmäiseen kuukauteen niistä mitään ymmärrä.

Isommista hankinnoista puuttuu syöttötuoli. Sillä ei ole kiirettä vielä, enkä ole oikein osannut päättää, millaisen haluaisinkaan. Onneksi tässä on aikaa niitä ihmetellä.

Muuta en sitten keksikään eli kaikki oleellinen ainakin löytyy. Tietenkin sitä vasta käytännössä sitten huomaa, mitä tullaan tarvitsemaan ja mitä ei. 

7 kommenttia:

 1. Minä ostin yövaloksi näin joulunaikaan kranssin, jossa patterit. Mukavan himmeä valo ja tuo kuitenkin vähän jouluntunnelmaa. Hoitopöytä ongelman ratkaisin liikuteltavalla hoitopöydällä jonka saa tarvittaessa kasaan. Mahtuu meillä hyvin olemaan aina suihkussa kun suihkua ei käytetä ja on sieltä sitten kätevä siirtää sivuun suihkun ajaksi. Nenäimurin kävin ostamassa myös jo, mutta särkylääkkeitä en vielä, kun niitä vastasyntyneelle annetaan vain lääkärin määräyksestä joten haen jos tarve tulee :) täällä 40+3...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaset jouluvalopallot vois muuten kans toimia kivasti. Täytyykin tsekkailla kauppojen tarjontaa. :) Särkylääkkeillä ei varmaankaan siis ole mikään kiire, enkä kyllä olis tiennyt, että millaisia pitää edes ostaa.
   Sulla ei sitten enää paljon odoteltavaa olekaan, tsemppiä loppupäiviin!

   Poista
 2. Mulle on kanssa paljon viime aikoina vinkattu yövalosta, että se olisi tosi tärkeä olla oikeen hyvä. Sen pitäisi olla tarpeeksi himmeä, koska kuulemma muuten vauva saattaa virkistyä yöllä ja on hänet vaikeampi laittaa takaisin nukkumaan syöttämisen/hoitamisen jälkeen. Jostakin luin sellaisesta säädettävästä voimakkuudesta, mutta nekin sitten tietty maksaa toista sataa euroa :) Samoin tosta nenäimurista olen kuullut, että se on todella hyödyllinen ja sitä varmasti tulee tarvitsemaan. Hyvin siellä on kaikki mallillaan. Nyt tosiaan se vauva ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noita yövaloja tosiaan olisi vaikka ja mitä, mutta ihan ei itsekään olla valmiita maksamaan satasia siitä. :D Ostin itse asiassa nyt Clas Ohlsonilta parilla kympillä vain jonkun yövalon, kun ohimennen tuli vastaan ja se vaikuttaa aika hyvältä, vaikkei voimakkuutta voikkaan säätää.

   Poista
 3. Suolalamppu on myös hyvä vaihtoehto, vaikka se ei säädettävä olekaan.Meidän makuuhuoneessa on sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siinä taitaa olla myös aika himmeä valo :)

   Poista
  2. Jeps. Valonlähteenä toimii uunin polttimo. Ks.allergiakauppa.fi

   Poista