22. lokakuuta 2023

Syysloman viettoa

Kirjoitetaanpa nyt myös meidän syyslomasta. Mies on tehnyt koko viikon töitä, mutta minä olen ollut lasten kanssa lomalla. On ollut ihan parasta, että ekaa kertaa ikinä pääsin ilmoittamaan päiväkodin lomakyselyihin, että meidän lapsi on lomalla! Toki hänellä yleensäkin päivystysaikoihin on jotain lomaa ollut, mutta syys- ja hiihtolomat on aina menneet päiväkodissa meidän töiden takia.

Lomaviikolla ollaan pääosin otettu aika rennosti ja nautittu kotona olosta. Kahdesti käytiin myös läheisessä kauppakeskuksessa aikaa kuluttamassa. Ensimmäisellä kerralla oltiin ihan puhtaasti vain viettämässä aikaa leikkipaikoilla. Ei ne ihan Hoplopin veroisia ole, mutta riittää kyllä hyvin 4-vuotiaalle - ja on ilmaisia. Totesin vain, ettei vauva oikein viihtynyt turvakaukalossa, joten seuraavalle kerralle hoksasin ottaa kantorepun ja se pelasti. Toisella kertaa oltiin tosin ensisijaisesti shoppailemassa, koska talvikelit ja lapsen kasvu pääsikin yllättämään.
Käväistiin myös yhdessä ulkotapahtumassa perheille. Siellä oli erilaisia tehtäväpisteitä ja pari leikkipistettä. Ilma oli enimmäkseen kauniin aurinkoinen, mutta tuulisen kylmä ja pieniä tihkusadekuurojakin oli. Vauva nukkui vaunuissa koko ajan ja esikoinen nautti, kun sai touhuta jotain vähän erilaista. Meidän piti myös käydä kirjastossa, mutta se aukeaa aina vasta kahdeltatoista, mikä on ihan typerää. Haluaisin hoitaa kaikki "vierailut" aamusta, kun päikkäreiden takia nuo iltapäivävierailut menisi aina jo niin myöhään. Ja myös siksi, että vauva alkaa olla iltapäivisin jo yleensä aika huonotuulinen. No, joku päivä vielä mennään!
Tehtiin myös muutos eli iso uusi etappi nukkumisjärjestelyihin. Ostettiin esikoiselle viimein oma sänky, joka on tosin yhä ihan kiinni meidän sängyssä. Hän on nukkunut siinä nyt hyvin aina melkein koko yön, aamuyöstä saattaa kömpiä vielä meidän viereen. Ollaan oltu kaikki erittäin tyytyväisiä järjestelyyn, eikä näin tarvinnut karkottaa lasta vielä yksin omaan huoneeseen. Jouduttiin tosin taas vaihtamaan huoneita päittäin, koska nykyinen makkari oli ainoa, johon kaikki sängyt mahtui vieretysten. Tykkään nykyisestä järjestelystä käytännön tasolla tosi paljon, mutta kieltämättä odotan sitä päivää, että voitaisiin joskus rempata makkari ihanaksi omaksi paikaksi ja olisi jotain järkeä pedata vaikkapa päiväpeittokin sänkyyn. :D Olkoon tämä nyt sitten sitä arkirealismia!


On ollut kivan rento viikko. Yhtenä päivänä oltiin myös vauvan kanssa kaksin taas Tyksissä kehitysseurantavastaanotolla. Käyntejä on aluksi vielä joka kuukausi. Hyvin oli paino noussut 1,1 kg kuukaudessa ja fysioterapeutin sekä lääkärinkin puolesta kaikki oli kunnossa!

On myös ollut jotenkin vapauttavaa huomata, miten eri tavalla olen uskaltanut liikkua vauvan kanssa verrattuna esikoisen vauva-aikaan. Ei jännitä lähteä enää eri paikkoihin ja olen jopa uskaltautunut imettämään julkisesti, mitä en esikoisen aikaan tainnut tehdä kertaakaan. Toki yritän edelleen tehdä sen mahdollisimman piilossa, mutta kuitenkin. Helpottaa lähtemistä, kun ruokaa on aina tarpeeksi mukana oikean lämpöisenä ja heti saatavilla.

Loman voimin taas sitten uuteen arkiviikkoon, vaikkakin toki meillä vauvan kanssa "lomailu" jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti