24. maaliskuuta 2023

14+4 kuulumisia

Niin ne viikot vierivät! Arkiviikot menee siis nopeaan, mutta silti aika tuntuu kuluvan hitaasti, kun miettii raskausviikkoja. Tuntuu, että ne junnaa ihan paikoillaan. Olen voinut pääosin hyvin. Väsyttää kyllä kovasti, menen iltaisin nukkumaan joskus jo 19 aikaan. Voi johtua hemoglobiniista, se oli viimeksi sormesta vain 109.


Pahoinvointi loppui siinä suunnilleen 11-12 viikon kohdalla. Ei se koskaan mitään liian suurta onneksi ollutkaan, mutta sellaista pientä etovuutta pitkin päivää.

Masu alkaa jo vähän näkyä, vaikka onkin varmaan vielä vain turvotusta. Myös liikkeet on tuntuneet satunnaisesti jo 13+ viikolta. Sellaisia pieniä hipaisuja, joista on mahdoton sanoa ihan varmaksi, ovatko ne liikkeitä. Tosi paljon tämä kakkonen kyllä liikkuu koko ajan! Ultrissa vauhtia piisaa ja dopplerilla kuuluu koko ajan muksahduksia. Syke on ollut siinä 160 pintaan, mutta pari viime kertaa n. 150.

Kahvia ei tee vieläkään yhtään mieli, ruoka on alkanut vihdoin maistua ja annokset suurempia! Viinirypäleet näyttäisi olevan tämän raskauden himo, viimeksi ne oli omenat.

Viimeksi taisi alkaa näillä viikoilla harkkasupistukset. Nyt vatsa välillä tuntuu painavalta ja on sellaista lievää kipua, mutten huomaa selkeitä supistuksia kuitenkaan. En muista, oliko se viimeksikin tällaista vai jotain muuta.

Pikkuhiljaa tässä alkaa alun kamaluuksien jälkeen luottaa, että meille tosiaan on tulossa vauva. ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti