9. maaliskuuta 2022

2-vuotiaan välikausivarusteet

Välikausivarusteiden hankinta meni pitkälti samoin kuin talvivarusteidenkin. Eli hyväksi todetut asiat seuraavassa koossa. Ainakin melkein. Teen oikeastaan näitä postauksia edelleen vain siksi, että näiden avulla pystyn helposti tarkistamaan vaatteiden koot, kun joudun taas ostamaan seuraavia varusteita. :D

Haalarit

Meillä on ollut jo kaksi Reiman kuorihaalaria ja sellaisen hankin nytkin, sillä en keksi niistä mitään moitetta. Niissä ei ole varsinaista vuorta lainkaan eli käyvät myös kesän viileämmillä keleillä. Lisäksi ajattelin kokeilla tällä kertaa toiseksi haalariksi myös softshelliä, kun vuorensa ansiosta se menisi ehkä jo hieman aiemmin kuin tuo kuorihaalari. Viime syksynä esim. olisi tarvittu jotain kuori- ja toppahaalarin väliltäkin.
Meillä on viimeksi ollut Reiman 86 cm kuorihaalari eli otin nyt koon 92. Name Itin haalarista otin sitten isomman, koon 98, jotta Reiman mahdollisesti jäädessä pieneksi, olisi seuraava koko jo valmiina. Kumpikin on nyt hyviä päällä, mahtuu liikkumaan, muttei pussita liikaa.

Mulla on tapana ostaa haalarit käytettyinä, mutta nyt en löytänyt kivaa softshell-haalaria sopuisaan hintaan, joten päätin ostaa tuon Name Itin haalarin uutena. Se kun ei uutenakaan ollut kovin kallis, maksoi alennuksen kera noin 40 euroa. Reiman kuorihaalarin löysin onneksi käytettynä 30 eurolla ja sen kunto olikin taas ihan uutta vastaava, mikä oli jälleen erinomainen löytö.

Takki meillä oli jo ennestään. Siinä ei ole oikein mitään ominaisuuksia, mutta kätevä vaikkapa kauppareissuilla. Takki on kokoa 92 cm ja alkaa olla nyt sopiva.

Vielä mietin, pitäisikö meillä olla vuorellinen kurahaalari. Meillä ei koskaan ole sellaista ollut. Fleece (joka niissä on vuorena) on yleensä hiostanut poikaa ainakin vauvana, joten siksi olen epäröinyt sen kanssa. Hän myös harvoin kurastaa itseään kokonaan missään. Mutta olisihan se helppoa aina pukea vain yksi haalari monen kerroksen ja kurahousujen sijaan. Toistaiseksi ajattelin kuitenkin mennä erillisillä kurahousuilla.

Asusteet

Kuorihanskat oli käyneet pieniksi, joten ostin uudet Popin hanskat koossa 3. Lisäksi ostin nyt ekaa kertaa sormikkaat (1-3v), saa nähdä, suostuuko poika niitä pitämään. Ehkä jotkut halvat varahanskat voisi vielä ostaa. Lisäksi kuorihanskojen alle on Ruskovillan talveksi ostetut merinolapaset (2-3v), puuttuu kuvasta.
Talvesta meillä on myös jäänyt edelleen vähän reilun kokoinen Popin merinohaalari (98 cm) sekä villasukkia. Niin ja Ruskovillan merinokypärämyssy (koko 2-4v). Niitä ei tarvitse nyt ostaa, puuttuvat tosin myös kuvasta.

Trikoopipon olen tehnyt itse syksyksi ja se menee vielä ainakin jonkin aikaa. Luultavasti teen itse vielä toisenkin isommassa koossa ja ostan vielä mahdollisesti jonkun hieman lämpöisemmän pipon toisaalta. Reiman ohut merinomyssy on myös odotellut kaapissa jo monta välikautta, kun on aina ollut vähän liian iso, joten voi olla, että sekin sopii jo päähän, eikä tarvita muuta.

Aurinkolaseina meillä on taas Izipizi Kids plussat. Vauvana ja viime kesänä käytettiin vielä Izipizi Kidsejä ja taapero antoi niiden olla hienosti päässä, niin en lähtenyt hyvää merkkiä näissäkään vaihtamaan.

Kengät

Halusin kevääksi paljasjalkakengät, kuten aina. Meillä on kahtena kautena ollut D.D.Stepit, mutta jo viime vuonna mietin, onkohan D.D.Stepit meille enää hyvän malliset kengät. Viimeksi ne tuntuivat jotenkin väljiltä, sopivat ehkä pulleammalle jalalle paremmin. Päätin siis tänä vuonna kokeilla toista merkkiä ja ostin matalalle jalalle sopivammat Affenzahn Happyt. Niissä on lisäksi vedenpitävä kalvo.
Otin Affeista koon 25. Voipi olla, että 26 olisi ollut parempi, mutta niitä ei enää ollut varastossa. Tuo 25 on kyllä hyvä juuri nyt ja kasvuvaraakin on juuri suositeltu 0,5 senttiä, mutta riskinä on, että jalka kasvaa vielä ennen käyttöä liikaa. Eiköhän nuo kesään asti kuitenkin kestä. Kengät vaikuttaa kyllä muuten tosi hyviltä malliltaan. Ainoa miinus on kalliimpi hinta, ja kengät on alussa tosi jäykät ennen kuin käytössä löystyy paljasjalkakenkien totuttuun muotoon.

Saappaat meillä on yleensä olleet jotkin halvat vaan. Yhdet saappaat meillä onkin jo päiväkodissa, ne ostettiin Lager 157 -liikkeestä. Kotiin ostin kuitenkin tällä kertaa ekat paljasjalkasaappaat Koel-merkiltä, kun tuli samaan tilaukseen. Näistä otettiin myös koko 25, ovat silti hieman noita Affejakin isommat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti