20. helmikuuta 2022

2-vuotiaan talvivarusteet

Meidän 2-vuotiaan talvivarusteet on hankittu jo viime vuoden puolella, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kuvata ne ja julkaista tämän postauksen. Alkutalvesta kyllä hetken luulin, että oltaisiin pärjätty edellisen vuoden varusteilla (ne kun ostettiin vasta 2021 puolella), mutta ne oli niin jämptejä, että uudet oli hankittava. Onneksi hommaa helpotti vähän se, että ollaan jo löydetty meille parhaiten sopivat varusteet eli ei tarvinnut kuin etsiä kaikista isompia kokoja.

Haalarit

Joku ehkä vielä muistaa, että mun oli viime talvena aivan pakko saada juuri yksi tietty Mini Rodinin haalari (minttutäplä). Harmi vain, että se olikin sitten meille liian jämpti, ei pitänyt kunnolla vettä ja oli jotenkin tosi paksu ja hankala pukea - inhottavan jäykkä. Hankittiin siksi vielä lopputalveen lisäksi Reiman haalari ja se taas oli sekä ominaisuuksiltaan, puettavuudeltaan että ulkonäöltäänkin ihan huippuluokkaa. Päätin, ettei meille enää tule muita kuin Reiman haalareita.
Yritin siis ensin etsiä niitä, mutta  koska olin (taas) liikkeellä jokseenkin myöhään tämän haalariasian kanssa, ei niitä hirveästi ollut tarjolla. Niitä katsellessa ihastuin kuitenkin myös Molon kettukuosin haalariin ja ajattelin, että voisihan sitä kokeilla... Päätin ottaa Molon haalarin koossa 98, koska ne olivat tunnetusti pientä kokoa. Haalari olikin sitten vielä selvästi reilu, muttei kuitenkaan onneksi haitannut liikkumista. Koko on ollut siis oikein toimiva tähän talveen.

Mietin kuitenkin vielä, tarvittaisiinko jokin kakkoshaalari loskakeleille, Suomen talvesta kun ei koskaan tiedä. Ostettiin siis lisäksi halvempi Reiman 92 cm karhukuosinen haalari. Ikävä kyllä tämä haalari ei ollutkaan väriltään ruskea, kuten kuvissa näytti, vaan violetti. Mutta kakkoshaalarina ihan käypä silti ja todella hyväkuntoinen. Ollaan käytetty ristiin kumpaakin haalaria, yleensä kovemmilla pakkasilla Moloa ja märemmillä keleillä sitten Reimaa.

Kumpikin haalari on ostettu käytettynä, ketusta maksoin posteineen noin 90 euroa ja karhusta muistaakseni 30. Nykykunnolla näistä saisi onneksi myydessä ihan hyvin takaisinkin. Hyväkuntoista kettua näin ainakin menevän edelleen peräti 70 eurolla.

Asusteet

Pipona meillä oli viime talvena Metsolan 1-2v tupsupipo. Se on ollut tosi hyvä kaikin puolin, joten ostin uuden samanlaisen koossa 3-4v. Halusin kuitenkin jälleen jonkun loskakelipiponkin, joten ostin kätettynä hiukan jo enemmän elämää nähneen Metsolan kahden tupsun pipon. Lopulta ollaan käytetty tätä huonompikuntoista paljon enemmän, koska tuo uusi pipo olikin hieman liian iso vielä. Tosin huonompikuntoisuus ei tässä toisessakaan pipossa näy, koska pesulla se lähti täysin puhtaaksi. Ainoat virheet on hiukan rispaantuneissa nauhojen sivuissa, jotka ei kyllä käyttöä haittaa.
Talvihaalarin alla meillä on ollut hyväksi todettu Popin merinovilllahaalari. Ostin siis kyseisen merinohaalarin alennusmyynnistä koossa 98 cm, jotta se menisi vielä ensi syksynäkin. Se onkin vielä vähän reilu, muttei haittaa käyttöä. Edellinen haalari oli koossa 86 cm.

Toppahanskat meillä on myös Popin. En ole oikein löytänyt vielä tosi lämpöisiä, vedenpitäviä ja tyylikkäitä toppahanskoja, mutta nämä on kyllä olleet tarpeeksi kaikkea edellistä. Nämä on lisäksi helppo pukea (peukkukin löytää aina paikalleen) ja niillä saa hyvin leluista kiinni, mutta pitävät silti sormet lämpöisinä. Otettiin koko 3, alle mahtuu vielä lapaset ja ollaankin pidetty kovilla pakkasilla näiden alla vielä Kivat-merkin merino-/silkkilapasia.

Lisäksi ostin Ruskovillalta merinokypärämyssyn koossa 2-4v ja merinovillalapaset koossa 2-3v. Kypärämyssy on vielä korkkaamaton, sillä viime vuoden pienemmän koon myssy sopii yhä hyvin päähän. Meillä on myös Ruskovillan viime talven kauluri, mutta sitä harvoin käytetään.

Kengät ja sukat

Halusin ostaa talveksikin paljasjalkakengät ja päädyin tuttuun D.D.Stepiin. Kengät on kyllä ihanat ja lämpöisen näköiset, mutta loppujen lopuksi silti aika kylmät, vaikka jalassa olisi kolmet ohuet Popin merinovillasukat. Kenkään ei myöskään mahdu paksua villasukkaa. Ovat ehkä vähän liian jämptit meille, kun otin koon 25, mutta myös malli on sellainen, ettei mielestäni villasukkaa saa oikein järkevästi.
Ostinpa siis vielä Kuomat, nekin koossa 25. Ei missään nimessä jalkaystävälliset, mutta poika pitää niitä mielellään, saa itse jalkaan ja ne on tosi lämpöiset kovemmillakin pakkasilla. Tärkeintä mulle on kuitenkin, ettei varpaat jäädy kun päiväkodissa on sitten ulkoiltava just sen aikaa kuin muutkin.

Sukkina meillä on Popin merinovillasukkia kolmet erit. Lisäksi neuloin itse merinovillasukat koossa 26.

Mun mielestä tässä on ollut aika hyvä kattaus talven eri keleihin. Lisäksi löytyy toki vielä kurahousut, sadetakki ja kurahanskat, jotka mahtuu toppavaatteiden päälle. Sekä kumisaappaat villapohjallisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti